Sosyal medyanın güzel yüzü

HER alanda eğer işin içine ‘para kazanma’ ihtimali giriyorsa, işler çirkinleşiyor. Bunu ülkemizde ne yazık ki sürekli görüyoruz. Sosyal medyada hayvanseverlerin sevgisini suiistimal ederek topladığı paralarla yolsuzluk yapanları da, kurduğu suç şebekesini bu paralarla ayakta tutanlara da tanık oluyoruz.

Haberin Devamı

Şimdi bunun tersi bir şey aktaracağım. Rachael Rodgers, Kanada’nın Alberta eyaletinde küçük bir kasaba olan Exshaw’da yaşıyor. Sosyal medyada gezi fotoğraflarını paylaşıyor ve büyük bir takipçi kitlesine sahip. Sayı büyüyünce bunu bir hayır işinde kullanabileceğini düşünerek, bulunduğu yerdeki yerel barınağa giderek, oradaki köpekleri fotoğraflayıp hesabında paylaşıyor. İlk paylaşımın viral olması onu yüreklendiriyor ve bir köpeğin hayatını değiştirebildiğini görerek çok mutlu oluyor.

“Başlangıçta böyle bir proje için bir planım yoktu. Barınağa gönüllü olarak gidip orada sahiplendirilebilir köpekleri fotoğraflamaya ve bunları paylaşmaya karar verdim.”

İlk adımın devamı çorap söküğü gibi gelmiş. Şu anda 20’den fazla barınakla çalışıyor ve köpekleri milli parklarda yürüyüşe çıkarıyor, kano yapıyor ve fotoğraflıyor. Rodgers’ın paylaştığı köpeklerin neredeyse hepsi sahiplendirilmiş. Sadece Paddy, Aurora ve Wilma sahiplendirilememiş.

Haberin Devamı

Bulunduğu noktadan herhangi bir yöne 60-90 dakika gitmek için bir plan yapıyor ve bu plan doğrultusunda, beraber yolculuğa çıktığı köpeğin kişiliğine dair edindiği bilgiye göre esnek bir seyahat gerçekleştiriyor. Orada da köpeğin harika fotoğraflarını çekiyor.

Sosyal medyanın güzel yüzü

ONLARI ASIL DOĞAL ORTAMDA TANIYIN

Yol boyunca köpeklerin arabada nasıl tepki verdiğini göstermek için arabadan videolar da paylaşan Rodgers, sahiplendirme köpeklerle seyahat etmenin zorlayıcı olabildiğini ama onları paylaşma ve bu şekilde sahiplendirme ihtimalinin onu şevklendirdiğini aktarıyor: “Kazara bir köpeğin hayatını değiştirme fırsatı için bunu yapıyorum” diyor.

Son sözü çok güzel özetliyor durumu aslında: “Bir köpeği barınak ortamındaki karakterine dayalı olarak yargılayamazsınız. Bu doğal bir ortam değil. Onları doğal bir ortama çıkarıp sahiplenici ailesinin onlarla yapabileceği şeyleri göstermelisiniz.”

Köpekleriyle seyahat etmek isteyenler için de bir tüyosu var Rodgers’ın: Köpeğin ruh haline dikkat edip, köpeklerin arada gezip etrafı koklamaları için zihinsel bir mola verilmesinin önemli olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Rachael Rodgers’ın muhteşem Instagram hesabını takip edin. Hikâyeleri seveceksiniz. Adresi: https://www.instagram.com/trailsandbears/

Hayvan sevgisinin, hayvanların hayatını iyi yöne doğru evriltmek için kullanılması gerektiğini söylüyor ve bunu bekliyoruz. Hayvanlar üzerinden para kazanmayıverseniz ne olur? Çok mu şey istiyoruz?

Sosyal medyanın güzel yüzü
Rachael Rodgers

SAVAŞIN ORTASINDA ÇOCUK OLMAK

Fotoğraftaki kişi, Gazze’de yaşayan yüzbinlerce çocuktan biri. İsrail’in bombardımanı sırasında hayatını kurtarmaya çalışıyor ve can dostunu da yanından ayırmıyor. Ölen insanlara içimiz yanmaya başladığında, suçlunun insanlar değil devletler ya da o devletlerin yürüttüğü politikalar olduğunu anladığımız zaman sanıyorum sıradan insanlar olarak bir şeyleri düzeltmeye başlayacağız. Umarım o günler fazla uzakta değildir.

Haberin Devamı

Sosyal medyanın güzel yüzü

KAZANOVA OĞLUM

Almanya’dan okurumuz Belgin hanım, köpeğinin fotoğrafını şu notla iletmiş: “Merhaba bu da benim oğlum. Adı da Oğlum. Yakışıklı, kazanova pozlarını sizinle paylaşmak istedim. İyi ki Oğlum gelmiş hayatıma.” Oğlum’u kucaklıyor, okurumuzla upuzun sağlıklı yıllar diliyorum.

Sosyal medyanın güzel yüzü

NOT: Kediniz ya da köpeğinizin fotoğrafını #dunyagüzeli etiketiyle ve Hürriyet’i mention’layarak sosyal medyada paylaşın ya da sdemirel@hurriyet.com.tr adresine mail atın, seçip paylaşalım...

Yazarın Tüm Yazıları