Çantada kedi var

Dünya güzeli deniz aygırı Freya’yı, etrafına yaklaşan insanlar nedeniyle öldüren Norveç’i protesto ederek başlayalım. Mülkiyet hırsızlıktır denedursun, denizlere de tapu koyan insanoğlu, karşısına çıkan hiçbir şeye acımıyor. Umarım değişir bu düzen.

Haberin Devamı

Sosyal medyanın her konuyu çığırından çıkaran hareketliliği sürekli bir yenilik getiriyor karşımıza. Lifehack adlı gündelik hayat tüyoları veren sosyal medya hesabı, geçenlerde bir furyayı duyurdu. Tote Bag olarak bilinen, dilimizde ‘bez çanta’ karşılığı olan çantaları kediler için taşıma/tasma aparatı olarak kullanmaya başlamışlar. Bu furya çok kişinin ilgisini de çekmiş.

YELEK GİYMİŞ GİBİ

Görüntü sevimli: Bez çantanın alt kısmında kedinin ön ve arka ayaklarının geçebileceği delikler, ön ve arka tarafında da kafasının, kuyruğunun geçebileceği bir boşluk oluşturuluyor ve kedi buraya yerleştiriliyor. Sanki üzerine bir yelek giydirilmiş gibi. Bez çantanın saplarından tutan kişi de kediye tasma takmış gibi beraber dışarıda vakit geçirme imkânı yakalıyor.

Haberin Devamı

Çantada kedi var

Konuyu değerlendiren kediseverlerin bir kısmı bu durumu sevimli bulurken, bir kısmı da bunu rahatsız edici görüyor. Ben rahatsız edici bulanlardanım. Kedilerle yakınlaşma çabalarımız, onların hayatını kendi düşüncelerimiz doğrultusunda güzelleştirmek adına uğraş vermemiz güzel. Fakat onlar bundan memnun oluyorlar mı, emin değilim. Sosyal medyadaki ilgi arsızlığı büyüdükçe, ilgi gördüğü bilinen kedi, köpek videolarına alaka da haliyle artıyor. Sadece suiistimale izin vermemek, bu suiistimale ortak olmamak gerekiyor. Bilmem siz ne dersiniz?

 

KALP KRİZİ GEÇİREN SAHİBİNİ KURTARDI

İNGİLTERE’de yaşayan Sam Felstead adındaki kadın hayatını kedisinin kurtardığını düşünüyor. Bu konuda haklı sebepleri var. Felstead, uykusunda kalp krizi geçiriyor ve kedisi üzerine atlayıp miyavlamaya başlayınca uyanıyor. Uyandığında vücudunun sağ tarafını hareket ettiremediğini anlıyor ve annesinin yardımıyla hastaneye ulaşıyor.

Çantada kedi var

Haberin Devamı

Bayan Felstead’e göre kedisi Billy bunu bilerek yaptı. Çünkü, “Normalde benimle oturmaz ama bir şeylerin ters gittiğini biliyordu çünkü beni yalnız bırakmıyordu” ifadesini kullanıyor.

Kedi davranış uzmanları bunun mümkün olabileceğini belirtiyor. Lucy Hoile’e göre, Felstead’deki fizyolojik değişim kediyi endişelendirdi ve harekete geçmesini sağladı. Felstead, “Terden sırılsıklam olmuştum, belki de bunu hissetti” diyerek bunu doğruluyor.

Çantada kedi var

Uzmanlar Billy’nin, Felstead’in hayatını bilerek kurtardığına inanmanın güzel bir düşünce olabileceğini belirtse de bunun bilerek yapılmış bir davranış olacağını düşünmüyor.

Biz olana bakalım. Billy miyavlamasa Felstead bugün belki de hayatta değildi. Billy’ye ve tüm kedilere şükranlarımızı sunalım.

Haberin Devamı

KÖPEĞİNİZ NASIL UYUYOR

KÖPEKLERİN uyku pozisyonları onların kendilerini güvende hissedip hissetmediklerine dair işaretler içeriyormuş. Buna göre, kıvrılmış yatan bir köpek çevresinin farkında değil ve kendini olası zararlara karşı korumak istiyormuş. Yeni bir ortama girince ilk zamanlar böyle yatan köpekler zamanla ortama alışıp pozisyonlarını değiştiriyorlarmış. Başlarını yüksekte, bacaklarını açık tutmaya başlıyorlar ve güvende hissediyorlar. Yüzlerini ve bacaklarını havaya kaldırdıkları ve en garip pozisyon olarak görülen durum ise onların kendilerini en çok güvende hissettikleri durummuş. Bakın bakalım, gördüğünüz köpekler nasıl uyuyor.

Çantada kedi var

OKUR FOTOSU

Haberin Devamı

PORTİ’YLE TANIŞIN

OKURUMUZ Deniz Lostar, kedisi Portakal’ın fotoğrafını şu notla paylaşmış: “Oğlum Portakal, ben kısaca Porti diyorum. 2 aylıkken sokaktan sahiplendim. Şu an 2 yaşına yaklaştı. Çok hastalıklar atlattı ama hepsi geçti. Şimdi aslan gibi. Artık o benim tüm dünyam.” Portakal’ı kucaklıyorum, sizden de kedinizin, köpeğinizin fotoğrafını bekliyorum.

Çantada kedi var

NOT: Kediniz ya da köpeğinizin fotoğrafını #dunyagüzeli etiketiyle ve Hürriyet’i mention’layarak sosyal medyada paylaşın ya da sdemirel@hurriyet.com.tr adresine mail atın, seçip paylaşalım...

Yazarın Tüm Yazıları