Yeni statlar boş kalmamalı

SÜPER Lig’de dört büyükler dışında maçlarda doluluk oranı en yüksek üç takımdan birinin Göztepe olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Göztepe, Ankaragücü ve Erzurumspor maçları ortalama yüzde 75 doluluk oranıyla izleniyormuş. Göztepe’nin Passolig kart sayısı ise 67 bin 339 adet. Sıralamada 10’ncu geliyor. Yıllardır Süper Lig’de olan bir çok takıma göre hiç de fena bir sayı değil...

Bu rakamlar, uzun bir süre Süper Lig’e uzak kalan İzmirlilerin kaliteli futbola hasretinin göstergesi. Hem de Süper Lig’e yakışır bir stat, ulaşım olanaklarının yetersizliğine rağmen bu yüksek oranlar yakalanmış. Yapımı süren Alsancak, Göztepe ve ileride yeni statların açılmasıyla izleyici sayılarının katlanarak artacağı çok açık.
İzmirlilerin Süper Lig susuzluğuna derman olan Göztepe’nin omuzlarında büyük bir yük var. Önümüzdeki haftalarda ne yapıp edip düşme hattından kurtularak İzmir’i yine Süper Lig’den uzak yıllara döndürmemeli.
Eğer Süper Lig’de tutunursa, yeni başarılar getirecek altyapılar da oluşuyor. İnşası devam eden yeni statlar tribünleriyle boy göstermeye başladı. Açılışları için geri sayıma geçildi diyebiliriz. Maçlarda en yüksek doluluk oranlarını yakalamayı başaran İzmirli futbolseverler, yeni statlarda Süper Lig takımlarını izlemeyi fazlasıyla hak ediyor.

Haberin Devamı

 
Yeni başkanın şansı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 2004 - 2019 yılları arasında İzmir’in ihtiyacı olan yol, kavşak, otopark, kentsel dönüşüm gibi altyapı alanlarının kamulaştırılması için 2 milyar 114 milyon TL harcandığını söyledi.
İzmir, kökleri çok eskiye dayanan bir kent olduğu için hemen her köşesi dolu... Ancak, artan nüfusa paralel şehrin yaşayıp nefes alabilmesi, trafiğin akabilmesi için yeni ihtiyaçlar doğuyor. Bunun için zaman zaman özel kişilere ait arazi ve gayrimenkullerin belediye tarafından satın alınıp yol, spor salonu gibi altyapılar için kullanımı gerekiyor.
İşte bu noktada belediyenin mali kaynakları çok önem taşıyor. Eğer bütçede delik varsa yeni yatırımlar yapılamaz, İzmir yaşanamaz hale gelir. Bu köşede her fırsatta tekrarlıyorum. Kocaoğlu döneminin en önemli başarısı, İzmir’in kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen mali yapısı güçlü bir Büyükşehir Belediyesi yaratabilmesidir. İşte, bunun için uluslararası derecelendirme kuruluşları karnelerinde İzmir Büyükşehir’e ‘Pekiyi’ notu verdi. Büyükşehir bu notlar sayesinde İzmirliler’in ihtiyacı olan projeler için rahatlıkla para bulabildi.
Gelecek hafta bugün İzmir’in yeni başkanı belli olacak. Bütün adaylar pek çok vaatte bulundu. Neyse ki, içlerinden biri koltuğa oturduğunda finans yapısı güçlü bir belediye devralmış olacak. Böylece vaat ettiği projeleri rahatlıkla gerçekleştirebilecek.
Eğer yeni başkan da güçlü bir finans yapısına sahip belediye ile yoluna devam ederse, hem İzmirliler mutlu olur, hem sonraki seçimler için büyük avantaj elde eder.

Yazarın Tüm Yazıları