İzmir’in yeni mücevheri İnciraltı

GEÇEN hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile sohbet fırsatımız oldu.

Haberin Devamı

Öncelikle dikkatimi çeken bir noktayı belirteyim. Geçmişten farklı olarak Ankara’dan şikayet yoktu. Aksine, ‘Çalışmalar uyumlu gidiyor’ havası vardı. Artık İzmir’e Ankara’dan köstek değil, destek gelmesinde Başbakan Binali Yıldırım’ın, Kocaoğlu’nu şahsen ve İzmir’i yakından tanımasının önemli rolü olmalı.

İzmir’in yeni mücevheri İnciraltı

Geçen hafta Hürriyet EGE’de yer alan ‘İnciraltı’na Yıldırım talimat’ haberiyle ilgili Başkan Kocaoğlu, “AKP Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın yaptığı açıklamadan önceden haberim vardı. İnciraltı artık Başbakan’ın iradesiyle hükümetin, Büyükşehir Belediyesi’nin, Balçova ve diğer belediyelerimizin mutabık olduğu bir noktada” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’in yeni mücevheri İnciraltı

“İnciraltı’nda artık çözüm bekliyor musunuz?” diye sorduğumda, “Bu kez hızlı mesafe alacağımız konusunda benim de umudum arttı” dedi. Ayrıca, arazi sahipleriyle ilişkiye dikkat çekerek, “Yeni nesil İnciraltı Bahçelerarası Derneği’yle de görüşüyoruz. Onlar da son derece olumlu, yapıcı yaklaşıyorlar” bilgisini verdi.
Galiba yılan hikayesine dönen İnciraltı’nda mutlu sona yaklaşılıyor. Kocaoğlu’nun bu konudaki görüşleri şöyle:

Gökdelen yapmadan da

“Biz başından beri İnciraltı’nın Mavişehir ve ‘Gökdelenler Bölgesi’ gibi olmaması gerektiğini savunuyoruz. Arazinin sadece yüksek binalarla değer kazanmayacağını, doğru proje ve konseptlerle düşük yoğunlukta da çok önemli katkı sağlanıp gelir elde edilebileceğini söylüyoruz. Eğer gerçekleştirebilirsek bu kadar büyük bir alanda Türkiye’de ilk defa, daha fazla metrekare inşaat değil, daha düşük yoğunlukta maksimum faydaya ulaşmanın bir örneğini oluşturacağız.”
İnciraltı’nda gelişimin çok hızlı olacağına inanan Başkan Kocaoğlu, “Gökdelenler Bölgesi’ne bir bakın. Bu kadar geniş arazide ne zaman, ne yapılacak diye düşünülüyordu. Bugün kentin silueti değişti. Bayraklı’da 4 senede bu kadar gelişme oldu, İnciraltı’nda çok daha hızlı olabilir” diye konuştu.

Yatırımcıların ilgisi

Haberin Devamı

İzmir’in ve Türkiye’nin kalkınmasında İnciraltı’nın kaldıraç olacağını düşünen Kocaoğlu, bölgenin sadece İzmir, değil Avrupa’dan Kafkasya’ya yakın coğrafyanın sağlık merkezi olacağını söyledi. Bölgede bulunan termal kaynaklar, yeni eklenecek yeşil alanlar, kent ormanının yanı sıra hemşireler, sağlık elemanları yetiştiren sağlık okulları, yüksek okullar, tıp fakülteleri, geriatri merkezleri, kür merkezleri, sağlık otelleri gibi çok önemli yatırımlar yapılacak. Galiba İzmir’de yeni bir mücevher ışıldamaya başlıyor. Zaten Başkan’ın basın danışmanı Reşat Yörük de son dönemlerde İnciraltı’na yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgisi olduğu şeklinde bilgiler geldiğini paylaştı. Yatırımcıların ve İnciraltı’yla ilgisi olanların dikkatine.

 

Haberin Devamı

Trafik düğümüne Yüzbaşı İbrahim Hakkı kılıcı


Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi, Manisa kestirmesi olacak.

BAŞKAN Aziz Kocaoğlu ile trafik üzerine de sohbet ettik. İlk müjde Karşıyaka ve Bornova yönünden gelenlerin sıkıştığı Zafer Payzın Kavşağı’yla ilgili. Başkan bölgedeki darboğazın çok yakında aşılacağını söyleyip şu bilgileri verdi:
“Esas sıkıştığımız nokta şu an Sabah Gazetesi’nin olduğu bölge. Onu aşmak için Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni yakında açıyoruz. 3-4 bina kaldı. Adnan Kahveci Kavşağı’na kadar yol bitmek üzere. Akhisar, Manisa, Bornova’nın içinden gelenler Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni kullanarak Altınyol’a ulaşacak. Dolayısıyla Zafer Payzın Kavşağı’nı by-pass ederek kente ulaşabilecekler. Karşıyaka’dan gelenler de Zafer Payzın’da sıkışmamak için Yüzbaşı İbrahim Hakkı’yı kullanacak. Böylece rahatlama sağlanacak. Ayrıca, önümüzdeki dönemde Gökdelenler Bölgesi’nde ulaşımı ağırlıklı olarak denize kaydıracağız. İzinler çıkar çıkmaz Adliye’nin karşısına gelecek şekilde iskele yapılacak. Alsancak’taki trafiği rahatlatacak projeye göre ise Şair Eşref’in sonundan alt geçide inecek araçlar yolun altından giderek eski Havagazı fabrikasının bitiminde yukarıya çıkacak. Tramvay ise Alsancak Hocazade Camisi’nden kıvrılarak Ziya Gökalp Bulvarı’na çıkacak ve buradan Alsancak Garı’na doğru gidecek. Alt geçit çalışmaları sırasında tramvay seferleri hiçbir şekilde aksamayacak. Son olarak bu yıl sonunda test sürüşleri başlayacak Karşıyaka Tramvayı şubat-martta yolcu taşımaya başlayacak. Konak Tramvay hattı ise 2017 ekim-kasım aylarında sefere başlayacak.”

Yazarın Tüm Yazıları