File de ‘BAL’landı, İzmir de

Haberin Devamı


Güzel bir şeyler duymaya ne kadar hasretmişiz. Geçen hafta sonu ve bu hafta başı gazetelerin Ege eklerinden neşe, sevinç, coşku fışkırıyordu. Bir yanda Göztepe’nin futbolda şampiyonluk sevinci , diğer yanda Arkas’ın voleybolda Galatasaray’ı 3- 0 yenerek İzmir’e getirdiği Türkiye şampiyonluğu.
Aslında İzmir’de sevinç Cuma günü başlamıştı. Türkiye’de ilk kez bir devlet okulu voleybolda 1. Lig’e çıkmayı başarıp devlerle mücadele etmeye hak kazanmıştı. Bornova Anadolu Lisesi (BAL) voleybol takımından söz ediyorum. Arkas’ın şampiyonluk kupasını getireceği 1.Lig’de artık İzmir’li bir takım daha var. BAL Voleybol takımı.
Cumartesi akşamı ilk mezunlardan en gençlerimize kadar BAL’lılar olarak şampiyonluğu kutlarken sadece 11 yılda gelinen bu noktanın hikayesi dilden dile dolaşıyordu. Her şey BAL BAL Eğitim Vakfı’nın bir spor kulübü kurma kararıyla başlıyor. Kulüp, okulun tarihinde her zaman özel bir yeri olan voleybol geleneğini devam ettirip profesyonel bir takım kuruyor. Mezunların desteğiyle BAL Voleybol takımı adım, adım yükselmeye başlıyor. Bazen maddi nedenlerle çok sıkıntılar çekiliyor ama her defasında abilerin desteğiyle sorunlar aşılıyor. Emeklilik maaşlarını tamamını kulübe bağışlayanlar bile oluyor.
Ve geliyoruz bu yıla. Eski mezunlardan birininsahibi olduğu ChokOliva’nın tek sponsor olmasıyla BAL Spor ChokOliva adını alan takım bu yıl ki maç seyahat, konaklama vd. harcamaların yükünden kurtuluyor. Ama en önemlisi bu yılın Türkiye şampiyonu Arkas’ın alt yapıdan yetiştirdiği genç oyuncularının bir bölümünü BAL Spor’a kiralıyor. Bu önemli işbirliğinin oluşmasında BAL Spor Başkanı Ersan Odaman’ın büyük emeği geçiyor. Böylece BAL Spor’un tecrübeli oyuncularıyla Arkas’ın gençlerinden oluşan ekip harikalar yaratıyor. Sonuç ortada Türkiye’de bir ilk yine İzmir’de başarılıyor ve bir devlet okulunun takımı 1. Lig’e çıkıyor.

Haberin Devamı

Bu takımın kıymeti bilinsin
1.Lig demek reklam demek. Televizyon yayınlarından gelir demek. Ama aynı zamanda Arkas, Fenerbahçe, Galatasaray gibi filelerin devleriyle mücadele edebilmek için daha da güçlendirilmiş bir takım oluşturulması demek. Günümüzde reklamın en etkili araçlarından biri olan sponsorluk bunun için önemli.
Hafta sonu Hürriyet Ege’nin spor sayfası manşetinde “File ‘BAL’ landı “ başlığıyla verilen haberde Bornova Anadolu Lisesi ChokOliva’nın sponsorluğunda Türk voleybolunda ilki başardı deniyordu.
Bence sadece file değil İzmir de ‘BAL’landı. Gelecek yıl yerel, ulusal bütün gazete , televizyon , web siteleri, sosyal medya yeni bir İzmir takımı BAL’dan sık, sık söz edecek. Şampiyonlukta büyük payı olan tecrübeli smaçör Kaptan Gökhan Öner’in dediği gibi “Umarız İzmir bu takımın kıymetini bilir”.

Yazarın Tüm Yazıları