Yastık

Ece Seçkin yeni şarkısı ‘Yastık’ için hayatının ikinci döneminin başlangıcı demiş. Yenilenirken geçmişin muhasebesini yapıp, kendine nelerin kötü, nelerin iyi geldiğini tespit eden Ece, sıfırlanıp yeni Ece Seçkin dönemine girmiş. Sözü ve müziği Emrah Karakuyu'ya, düzenlemesi ise Tanerman'a ait olan "Yastık" bu yeni dönemin ilk ürünü olma özelliği taşıyor.

Haberin Devamı

 

Ece, “Gözlerinizin önünde hıçkıra hıçkıra ağlayarak kırdığım duvarlarımı izleyeceksiniz.” dediği klip çekimi için Said Dağdeviren ve İdil Dizdar yönetmenliğinde kamera karşısına geçmiş. Videoyu izlerken Ece’nin gözlerindeki acıyı , mutluluğu ve içini dökmenin verdiği rahatlığını ben gayet net gördüm.

 

Yeni dönem, yeni kararlar bana kalırsa Ece’ye çok iyi gelmiş. İşindeki azim ve özen her zaman ortaya koyduğu çalışmalarda kendini gösteriyor. Güncel kalabilmeyi, yeniyi kendi tarzı ile yoğurmayı iyi beceren Ece’nin ‘Yastık’ şarkısı şimdiden dillere düştü bile.

 

Kapıldım Gitti

Nükhet Duru’nun yeni şarkısı ‘Kapıldım Gitti’ içinde bulunduğumuz yağmurlu günlere inat dinlerken bahar havası estirmeye gelmiş. ‘Kapıldım Gitti’nin müziği aslında eski bir Balkan türküsüymüş. Nükhet Duru türküyü dinler dinlemez vurulmuş ve söz yazması için Şebnem Sungur’a götürmüş. Bütün bu hikaye 4 sene öncesine dayanıyor. Şarkı iyice demlenip tamamlandıktan sonra dinleyici ile buluşmuş.

 

Haberin Devamı

Düzenlemesi Cenk Erdoğan’a ait olan ‘Kapıldım Gitti’ dost meclisinde hep bir ağızdan eşlik edilecek keyifli bir şarkı olmuş. Nükhet Duru’nun ara vermeden üretimde olması, farklı sürprizlerle karşımıza çıkması beni çok mutlu ediyor. Çalıştığı ekip ile imza attığı işler onu aynı zamanda genç nesil ile kucaklamayı başarıyor. Bu uyum ve üretim hiç bitmesin isterim.

 

Yaz aylarında Nünü'den bir disko şarkı bekliyorum. Tüm divalığını konuşturacak, videosundan düzenlemesine insanları yine şaşırtacak yüksek tempolu bir şarkı eminim tüm Nünü severlere yaza aylarında iyi gelecektir.

 

Kim bilir belki sırada bekleyen yeni projeler arasında böyle bir şey vardır. Yoksa bile aklının bir köşesine ben bu fikri şimdiden bırakıyorum. Çok yakışacağından ve keyifle dinlenip izleneceğinden hiç şüphem yok.

 

Tutsak

Haberin Devamı

Ceren Gündoğdu ve Özgür Çevik, Sezen Aksu’nun ‘ Gülümse ‘ albümünde yer alan “Tutsak” isimli şarkıyı yeniden yorumlamış. İkili şarkıyı öyle güzel bir yere taşımış ki dinlerken ben epey duygulandım.

 

90’lı yıllara ait olan her şey o yılları yaşamış insanlar için bir başka değerlidir. Şarkıyı dinlerken hem o zamanlara gittim hem de eski bir dostuma yeniden kavuşmuş gibi hissettim.

 

Ceren Gündoğdu ve Özgür Çevik’in hem oyunculuk hem de şarkıcılık açısından şarkıya ve video klip çalışmasına katkısı büyük olmuş. Kimya tutunca ortaya çıkan iş duyguyu olduğu gibi karşı tarafa aktarıyor.

 

Özgür Çevik’i uzun yıllar sonra tekrar müzik dünyasında görmek ayrıca sevindirici. Çevik’in vokalini ve müzikal duruşunu ilk çıktığı zamandan beri severim. Ceren Gündoğdu’nun ise sene başında çıkardığı ‘Bazen Birden’ şarkısının tadı hala damaktayken bu düet güzel bir sürpriz olmuş. Geçmişten gelen bu can yakan slow şarkıya farklı bir ruh katan Ceren ve Özgür’ün sesine kulak verin derim.

Yazarın Tüm Yazıları