Bitmezse Kış  

Fikri Karayel’in 2020 yılında yayınladığı ‘Öl De Öleyim’ ve önceki yazılarımda severek dinleyip bahsettiÄŸim ‘İyi Geliyor’ teklilerinin ardından merakla beklenen ‘Uzaktan' isimli yeni albümünün çalışmaları tamamlanmış.Â

Haberin Devamı

Yakında çıkacak olan ve toplam 9 şarkıdan oluşan albümden ‘Bitmezse Kış’ isimli şarkı önden girizgahı yaparak şimdi dinleyiciyi selamlıyor. Fikri Karayel’in söz ve bestesinde Ceren Deniz ve Serhan Bülbül ile ortak çalıştığı 'Bitmezse Kış' isimli mid tempo şarkı bana 2000’lerin başlarında sevdiğim pop r&b şarkılarının tadını verdi. Nakaratla birlikte sizi alıp götüren şarkının düzenlemesi Tolga Erzurumlu’ya ait.

 

Şarkı ve onun görsel anlatımına her zaman önem veren Fikri Karayel, ‘Bitmezse Kış’ın İdil Dizdar ve Sait Dağdeviren yönetmenliğinde çekilen video klip çalışmasında gayet şık bir işe imza atmış. Kapak ve imaj fotoğrafları için Fethi Karaduman ile çalışan Karayel, şarkısından videosuna yine özenli bir çalışma ile karşımızda. Heyecanla albümü beklerken, lapa lapa kar yağan şu günlerde fonda ‘Bitmezse Kış’ ile rüyalara dalacağız.

 

Kalpsiz

Haberin Devamı

Efkar katsayınızı arttırmak istiyorsanız Cengiz Kurtoğlu ve Ayşen Birgör’ün birlikte seslendirdiği ‘ Kalpsiz’ isimli şarkıyı hiç düşünmeden dinleyebilirsiniz. Sözleri Hakkı Yalçın'a, müziği Orçun Kurtoğlu, Aydın Kurtoğlu, Ferit Özkan ve Seçkin Özer'e ait olan şarkı sevgiliye duyulan öfkeyi ve sitemi nokta atışı sözlerle dile getirmiş.

 

Aşk söz konusu olunca kalpsiz kesilenlere mesaj niteliği taşıyan şarkı özellikle geçtiğimiz 14 Şubat günü ayrılan çiftlerin birbirine mesaj olarak yolladığı şarkılardan biri olmuştur diye düşünüyorum.

 

‘Kalpsiz’ arabesk müziğin yaşayan efsanesi Cengiz Kurtoğlu’nun müzikal kariyerinde ilk kez bir kadın yorumcu ile seslendirdiği şarkı olma özelliği taşıyor. Uzun yıllar Adnan Şenses, Emel Sayın, Coşkun Sabah ile aynı sahnede kendilerine vokal olarak eşlik eden Ayşen Birgör’ün duru vokali ‘ Kalpsiz’e ayrı bir güzellik karmış.

 

Cengiz Kurtoğlu ve Ayşen Birgör’ün yorumuna bir de Hüsnü Şenlendirici’nin klarneti eklenince ortaya duygu yoğunluğu fazla bir şarkı çıkmış.

 

Haberin Devamı

Parmak Ä°zlerin

Aydilge ve Gripin grubunun solisti Birol Namoğlu, ‘Parmak İzlerin’ adlı şarkı için bir araya gelmiş. Bestesi Aydilge'ye, sözleri Aydilge ve Birol Namoğlu'na ait olan şarkı geçtiğimiz haftanın dikkat çeken düetlerinden biriydi.

 

İkilinin vokal uyumu benim çok hoşuma gitti. Düzenlemesi Samuray Gökçe’ye ait olan şarkının duygusunu Aydilge ve Birol’un yorumları ile iliklerinize kadar hissediyorsunuz.

 

Şarkıya Mustafa Özen yönetmenliğinde çekilen video klip, kullanılan mekanlardan kostümlere parçanın ruhunu gayet güzel yansıtmış. Özellikle slow şarkılarda düet çalışmalar bıçak sırtı olur. ‘Parmak İzlerin’de ise Aydilge ve Birol’un birlikteliği doğru bir seçim olarak ışıl ışıl parlamış. İleride bu ikiliden başka çalışmalar dinlemeyi ben şahsen isterim.

Yazarın Tüm Yazıları