Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde son hız

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde AKM, Taksim Camii Kültür Merkezi, Emek Sineması, Alkazar Sineması, Atlas Sineması, Mehmet Akif Ersoy Müze Evi (Mısır Apartmanı), Garibaldi, Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Galata Mevlevihanesi, Galata Kulesi, Tophane-i Amire, Galataport olmak üzere 40 mekan, 62 salon, 3 açık hava sahnesi, 15 sokak, 4 cadde etkinliği, 53 kültür sanat kurumu paydaşı, mimari, arkeoloji, tarih, edebiyat, tiyatro, müzik, opera, gastronomi, eğitim, resim, sinema gibi sayısız kültür-sanat disiplini ve toplam 4 bin 953 sanatçı yer alıyor.

Haberin Devamı

AKM’den Galataport’a ve Galataport’tan AKM’ye uzanan bir rotada bin 500’ü aşkın etkinlikle ilerleyen ve İstanbulluları şehrin sanatsal ve kültürel mirasıyla buluşturan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, geçtiğimiz ayların en çok konuşulan, alkışlanan kültür sanat etkinliği olmuştu.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde son hız

Kültürel değerleri geçmişteki haliyle koruyarak geleceğe taşımayı, eşsiz dokusuyla Beyoğlu’nu yeniden canlandırmayı, bugünün kültür sanat dünyasını İstanbullularla buluşturmayı amaçlayan ve yılda iki kez yapılması planlanan festivalin ikincisinin tarihi de belli oldu. 1-23 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliklere tüm İstanbullular davetli. Ayrıca yılın ikinci yarısında düzenlenecek bu ikinci festivalde İstanbulluları çok büyük sürprizler bekliyor.

Haberin Devamı

Bir aşk ve arkadaşlık hikâyesi

New York Times Çoksatan Listesi’nde yer alan Emily Henry’den kalplerinizi ısıtacak bir tatil romanı, “Tatilde Tanıştığımız İnsanlar” yayımlandı.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde son hız

Goodreads’te romantik kurgu kategorisinde en iyi kitap ödülünü alan yapıt, insanın gerçek evini aramasına ve onu bulduğunda da iki kişilik muhteşem bir dünya yapmasına dair samimi, eğlenceli, yaz tatili tadında, unutulmaz bir aşk ve arkadaşlık hikâyesi... Emily Henry’nin kaleme aldığı, Gizem Gül’ün Türkçeye çevirdiği kitap, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde.

‘Hayattan Daha Fazlasını İste’

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde son hız

Hayattan beklentisini yüksek tutmak, sınırları zorlamak herkesin yapabileceği bir şey midir?
Yalnızca bazı seçilmiş kişiler mi ideallerinin peşinden cesaretle gidebilir? Elindekiyle yetinmeyi bilmek bir erdem midir yoksa kendimizi kısıtladığımızın göstergesi mi?
Yalnızca belli işlerin, konuların üstatları mı lider sıfatını hak eder?
Kendi yaşamının iplerini eline almayı başarmak da büyük bir başarı hikâyesi sayılmaz mı?
Liderlik vasfı denilen kavramı kişisel yaşamlarımıza uygulamadan başka insanları etkileyecek potansiyeli ortaya çıkartmamız mümkün mü?
Gazeteci, yaşam koçu, seyyah ve iletişimci Aynur Tattersall, “Hayattan Daha Fazlasını İste” adlı kitabıyla liderlik konusuna bakış açımızı değiştirecek yeni bir pencere açıyor. Tattersall’in kitabı Destek Yayınları’ndan çıktı.

Haberin Devamı

Onur Caymaz’dan yeni şiir kitabı

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde son hız

Onur Caymaz’ın yeni şiir kitabının yayımlanma öyküsünü yazara sordum. Şair, “Destan Sayılır” için bakın neler söyledi:
“Yayıncılığın maliyetler bağlamında bunca zorlaştığı, şiirin toplumdaki saygınlığını çoktan yitirdiği, ilk çeyreğine varmak üzere olduğumuz bu yüzyılda hâlâ şiir kitabı basmak nasıl bir kahramanlıksa şiir yazmanın da öyle kahramanlık, şövalyece bir eylem olduğunu düşünüyorum.
‘Destan Sayılır’ da bu kahramanlığın parçası. Gılgamış, Dede Korkut, Hektor yok artık. Ben bu kitaba çalışırken istedim ki yaşadığımız küçük hayatlarımız bir destana dönüşsün...”

Yeni Çıkanlar

Rüzgâr, Milo’yu uzaklara savuruyor

Haberin Devamı

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde son hız

Kanadalı illüstratör ve yazar Marianne Dubuc, yeni kitabı ile minik okurlarıyla buluştu. Yazarın Redhouse Kidz tarafından yayımlanan “Nina ile Milo Balık Tutuyor” adlı kitabı, okurlarına cesaret veren bir macera anlatıyor. Ayrıntılarla bezediği illüstrasyonları ve öyküleriyle sevilen ödüllü yazar, minik okurlarına bu kez farklı bir deneyim sunuyor. İki yakın arkadaş Nina ile Milo’nun balık tutmaya gittikleri gün başlarına gelen ilginç serüvende, sert bir rüzgâr Milo’yu uzaklara savuruyor ve Nina da onu bulmaya çalışıyor. Oyunlu öyküsüyle okuma yolculuğunun başındaki çocukları da okumaya heveslendirecek olan kitap, Ece Erbay Nahum’un çevirisiyle raflardaki yerini aldı.

Haberin Devamı

Bir arayış hikâyesi

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde son hız

Minik Yıldız koskoca evrende kendine bir ev bulamamıştı. Ama bu arayışı sırasında, belki de baktığı yeri değiştirmeliydi! Gizem Darendelioğlu’nun yazıp resimlediği “Evini Arayan Yıldız” meraklı, şaşkın, sevimli ve telaşlı bir arayış hikâyesi...

Kim Ne Okuyor?

◊ Işıl Yücesoy, Mina Urgan’ın “Bir Dinozorun Anıları” adlı kitabı okuyor.
◊ Oyuncu Ercan Kesal, Juan Rulfo’nun “Pedro Paramo” adlı romanını okuyor.
◊ Sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Nisa Leyla’nın “Mu” adlı kitabını okuyor.
◊ Oyuncu Hakan Meriçliler, Metin Solmaz’ın hazırladığı “Mehmet Teoman” kitabını okuyor.

Yazarın Tüm Yazıları