Zeki Müren, Ajda’ya tokat attı mı

Müzisyen Onur Akay’ın hatıralarını anlattığı yeni kitabı “Görmeden Sevmek”te Zeki Müren ile ilgili birçok bölüm var. Bunlardan biri Sanat Güneşi’nin aslında planlayarak sahnede öldüğü, diğeriyse Süperstar’a tokat attığı iddiası.

Haberin Devamı

Daha önce Bülent Ersoy, Hulki Cevizoğlu gibi isimler tarafından dillendirilen Zeki Müren’in intihar ettiği iddiası bu kez bir kitaba konu oldu.

Ünlülerin ölüm ve hastalık haberlerini duyurmasıyla “felaket tellalı” olarak anılan müzisyen Onur Akay’ın yeni kitabı “Görmeden Sevmek”te bu konuya genişçe yer veriliyor.

Onur Akay’ın kendi hayatını, anılarını, şiirlerini ve şarkılarını içeren kitapta Zeki Müren’le ilgili birçok bölüm var.

Bunlardan kuşkusuz en ilginci, “Sanat Güneşi”nin kendisi için düzenlenen ödül töreninde bilerek ve isteyerek hayata veda ettiği iddiası. İşte kitabın o bölümü:

“Daha önce Zeki Müren belgeseli çeken yapımcı Kürşat Özkök, her gün 36 tane ilaç içen Zeki Müren’i ödül alması için İzmir’e götürdüğü gerekçesiyle suçlanmıştı. Oysa işin aslı öyle değildi. TRT’nin ve Kürşat Bey’in bir suçu yoktu. Zeki Müren’in ölümünde yanında olan modacı Muzaffer Çaha o gün bize olayı 1 saat boyunca anlatmıştı. Zeki Müren’in vefat ettiği gün üzerinde yine Çaha’nın diktiği kostüm vardı. Müren her kostümüne isim verirdi. Çaha o kostüme ‘Son Gece’ adının verildiğini söylemişti. Zeki Müren’de gut, şeker, damar sertliği, koroner gibi hastalıkların olduğunu söyleyen Çaha, o gün Zeki Müren’in ‘İlaçlarımı almayacağım, çok terliyorum’ dediğini ve makyaj odasında nefes almakta zorlandığını söylemişti.

Haberin Devamı

Aslında Kürşat Özkök, TRT’de şarkı söylediği ilk mikrofonu Zeki Müren’e Bodrum’daki evinde vermek istemiş.

Ancak Zeki Müren ödülü evde almayı kabul etmemiş ve ödül töreninin önce Bodrum’da bir otelde yapılmasını arzu etmiş. Otelle görüşmeler bile yapılmış.

Daha sonra Müren fikrini değiştirmiş ve törenin İzmir’de stüdyoda yapılmasını istemiş. Yani İzmir’e ısrarla gitmek isteyen Zeki Müren olmuş. Özel olarak istediklerini el yazısıyla iletmiş. TRT helikopter ayarlamak istemiş, Zeki Müren kabul etmemiş.

Zeki Müren’e çok yakın kaynaklardan bana anlatılan bir intihar planı vardı. Ancak her zaman sahnede ölmek için dua eden Müren, TRT’de şarkı söylediği ilk mikrofonun kendisine ödül olarak verileceğini duyunca o planından vazgeçmiş, intihar planını ilaçlarını almayarak sahnede uygulamayı düşünmüş.

Haberin Devamı

Ve bunu yakınlarından iki kişiye söylemiş. Bunları, isminin verilmesini istemeyen o iki kişiden biri bana anlattı. Zeki Müren ilaçlarını almazsa kalbinin dayanamayacağını biliyormuş. TRT’de doğan Sanat Güneşi, TRT’de ölmek istemiş...”   

Oteldeki o gece

Zeki Müren 24 Eylül 1996’da TRT’nin İzmir’de kendisi için düzenlediği ödül töreni sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Zeki Müren, Ajda’ya tokat attı mı

Onur Akay’ın kitabında Zeki Müren’in ilk çıktığı dönem en dişli rakibi Adnan Pekak’tan aktardığı bir başka iddia daha var. O da Zeki Müren’in İzmir Efes Oteli’nde Ajda Pekkan’la sahneye çıkarken, otel odasında Pekkan’a tokat attığı ve ağzını kanattığı iddiası.

Sebebi mi?

Haberin Devamı

Onu da kitaptan okursunuz artık...

Bir lokma, bir hırka

Arda Turan’ın eşi Aslıhan Doğan Turan, 2021’de yurtdışından getirttiği siyah tuvalet kağıtlarıyla gündem olmuştu. Tuvalet kağıtlarının tanesinin o dönemki fiyatı 400 liraydı. Şimdi kim bilir kaç paradır...

Zeki Müren, Ajda’ya tokat attı mı

En son, jüri üyesi olduğu “Stil İkonu” programında giydiği hırkayla gündeme geldi. Hırkanın fiyatının 4 bin pound (93 bin lira) olduğu söyleniyor.

Azla yetinenler, fazla malda gözü olmayanlar için “bir lokma bir hırka” denir ya...

Tam da Aslıhan Hanım’a göre bir söz!

Madonna kuralları

Madonna, 6 çocuğunun evde uymalarını istediği beş kuralı bir kara tahtaya yazıp sosyal medyada paylaştı.

Kurallar şöyle:

Haberin Devamı

Zeki Müren, Ajda’ya tokat attı mı

Gülümse, başkalarını dinle, kibar konuş, elindekiyle yetin ve mutlu ol.

İlk dördü tamam da bu “mutlu ol” biraz tuhaf. Ol demekle olunacak bir şey değil ki mutluluk.

Neyse, bir bildiği vardır herhalde koskoca Madonna’nın.

Deprem önlemi

Kendimce bir yol geliştirdim, tanıdıklarımla birbirimize evlerimizin konumlarını atıyoruz. Herhangi bir durumda herkes bilsin birbirinin tam yerini, nerede arayacağını...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları