Yeni Lucca: Beca

Akatlar’daki Beca, şehrin ‘yeni Lucca’sı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Etiler’de bir arka sokaktaki iki katlı, bahçeli, bu şirin villa akşamları şehrin en sıkı sosyalleşme mekânlarından birine dönüşüyor.

Haberin Devamı

Haftanın tam ortası: Çarşamba. Onun da tam ortası: 13.00. Etiler’in bir ara sokağındaki Beca sanki cuma ya da cumartesi akşamıymış gibi hıncahınç.
Yeni Lucca: Beca
İlk açıldıkları dönemden beri yaptıkları çarşamba öğle partilerinin birinci yılı. Sağ taraf ve ön taraf reklamcı, sanatçı, kreatif insan ağırlıklı. Arka taraf daha beyaz yakalı... Yaş ortalaması 25-55.
DJ Kiwi sohbeti engellemeyen disco, soul, funk müzikler çalıyor. İnsanlar
550 liraya dahil oldukları bitki bazlı açık büfeden istediklerini alıp masalarına geçiyor. Birinde İbrahim Kutluay, diğerinde komedyen Kaan Sekban... İkisi de “Beca’dan çıkmayanlar” kontenjanından. İçerideki kalabalık en çok Lucca’dakine benziyor. Zaten işletmesinden de Lucca’nın eski işletmecisi Bahadır Gürceer sorumlu.
Ama Moda’dan, Cihangir’den gelenler olmasına rağmen Lucca nasıl ki Bebek’in bir mahalle barıysa Beca da onun Etiler versiyonu.
Ve bu daha gündüz... Akşamları gelenleri aynı masalara sığdırabilmek için iki tur rezervasyon alıyorlar: 19.00-21.00 ile 21.00 ve sonrası.
Beca, rahat yemeklerin şık sunumlarla servis edildiği bir restoran. En çok sipariş edilenlerin başında yeşil karnabahar, mevsimsel değişen mantar miksi, josper fırında ponza, pizza stracciatella var. Kokteyllerdense tekilayla yapılan ‘bambambam’ ve cinle yapılan ‘nune’ popüler.
Yeni Lucca: Beca
Beca’da atölye, performans, söyleşi, alışveriş, deneyim gecesi ve çocuk kulübü gibi etkinlikler de yapılıyor. Tamamı ücretsiz. Mekân haftanın her günü 9.00-1.00 açık. (0535) 823 22 45

Gece mavisi atmosfer
Yemek saati bitip müziklerin de hafif groove’laşmasıyla Etiler’de bir arka sokaktaki iki katlı, bahçeli, bu şirin villa şehrin en sıkı sosyalleşme mekânlarından birine dönüşüyor. Gündüzün o sahil kasabası havası gidiyor; çivi topuklu ablalar ve puro yalayan abilerle gece mavisi bir atmosfer oluşuyor. Kot-tişörtlü insan yok.
Beca’ya hem yaz hem kış sık giden kadın müdavimlerden biri “Aslında müzikler çok bana göre değil. Biraz ritmik. Bu yüzden insanlar dans etmek yerine arkadaş içinde kaynaşıyorlar” diyor. Yemeklerin biraz abartıldığını düşünüyor ama kokteyller gerçekten çok güzelmiş: “Perşembe akşamlarını tavsiye ederim. 23.00’ten sonra güzel bir kitle oluşuyor. Mekân ufak olduğu için içerisi kalabalık ve loş. Bu perşembe partilerinde bir kez Yalın’ı, bir kez de Kaan Urgancıoğlu’nu gördüğümü hatırlıyorum...”
Hiç ucuz bir yer değil. Ponzu mantar, yeşil karnabahar gibi başlangıçlar 100-240 lira. Tavuklu ya da Thai etli gibi salatalar 130-340 lira. Enginarlı ya da breasola’lı gibi pizzalar 210-390 lira, tavuk şnitzel, karides orzo gibi ana yemeklerse 200-420 lira.
Akatlar’daki Beca, şehrin ‘yeni Lucca’sı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Geçen ilk bir senelik performansını da buna teminat olarak sunuyor. Aradaki farkı ne zaman kapatır, yoksa boynuz kulağı çoktan geçti mi... Nihai kararı vermek için hâlâ vakit var.
Yeni Lucca: Beca
Bir seneyi geride bırakan mekânda akşam saatlerinde iki tur rezervasyon yapılıyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları