Yeni deseeem yeni değil!

Beyoğlu’nda bir kulüp açıldı: Opera. İsmi, dekorasyonu yepisyeni. Ama kendisi değil. Yeri, tarzı, 30 metrelik yüksek tavanıyla tarihi El Hamra Sineması... Daha önce Chanta Club, ondan da önce X Large’dı.

Haberin Devamı

İstanbul’daki gece mekanlarının değişim/dönüşüm hızı dünyanın başka hiçbir şehrinde yok galiba. Çoğunlukla ramazanlarda tadilata gidiliyor, her sezon karşımıza yepyeni bir yer çıkıyor.

 

‘İzzet Çapa taktiği’ deniyor bu sisteme, altı ayda bir yeni konsept koyacaksın müşkülpesent ve çabuk sıkılan İstanbul elitlerinin önüne. Sonuçta şehrin gece hayatını çeviren kitle, dön dolaş aynı 50 bin kişi. Sürekli taze kan koymak zorundasınız gece kurtlarının mönüsüne.

 

Bazılarına göre bu, kent kimliğinin oluşmasına engel, şehir hafızasında bir sürmenaj. Turist geldiği yeri ertesi sene bulamıyormuş, sevdiceğiyle ilk tanıştığı çay bahçesi artık kulüp olmuşmuş...

 

Haberin Devamı

Doğrudur; Berlin’in Berghain’ı, Londra’nın The Box’ı, Paris’in Kong’u 20, 30 sene sonra da gitseniz aynı. Ne dekorasyonu değişiyor, ne barı, ne havası...
Ama İstanbul’un gündem oburluğuyla Berlin’in, Stockholm’ün, Kopenhag’ınki aynı mı? Onların yüz senede hayal bile edemeyecekleri şeyleri biz haftada bir indiriyoruz bünyeye. Geçtim darbesini, bombasını, depremini; haftada bir yeni gökdelen, ayda şu kadar iç göç, bu kadar mülteci ekleniyor bu şehrin üzerine.
Aynı kadrolar, benzer mekânlar

 

Ayrıca kent kimliğini oluşturan binalar, markalar kadar insanlar ve ona ruh veren kadrolar. İsimleri, dekorları değişse de aynı ekiplerin imzasını taşıyor bu mekânlar. Tokyo’da bile şak diye tanır, Buenos Aires’te bile bir bakışta anlarım orası bir Çapamarka veya Doors ya da Emre Ergani mekânı.
Asmalımescit’teki yeni mekânınız Opera hayırlı/uğurlu, bol eğlenceli, çok flörtlü olsun. Değişimin, dönüşümün, gençleşmenin tadını çıkarın.

 

Cevizin sosyeteye girmiş hali

 

BİR YEMİŞ

Tatlı değil, baklava... Baklava değil, cevizli baklava... Cevizli de değil aslnda, pikan cevizli baklava... “O da ne?” demeyin. Gece hayatında son dönemde müşkülpesent stantları süsleyen bir sosyete cevizi var: Pikan. Amerika kıtası kökenli ama bizim güney bölgelerimizde de yetişiyormuş. Bu kadar rağbet görmesinin nedeni, antioksidan ve detoks özelliğinin bildiğimiz sıradan cevizi katlamasıymış. Baktım, bayramda iyice buralı olmuş, Güllüoğlu marifetiyle baklavanın arasına da girmiş. Tanışınız/tadınız, alınız/faydalanınız.

 

Haberin Devamı

Tek biletle altı kapı

 

BİR FESTİVAL

 

İstanbul’da bu akşam bir elektronik müzik festivali var ama adresi biraz karışık: Burn Rooftop Festivali altı ayrı mekânda (Nuteras, Saigon, Georges Hotel, Nest, Cue ve Backyard) şehrin sıkı DJ’lerini (Stavroz, Pillow Talk, Be Svendsen, Sound Nomaden, Bora Uzer, Allen Hulsey, Hey Douglas, Yakuza, Murat Tokuz, Aksak) kabin başına geçiriyor. Biletler Biletix’te 77 lira. 

 

Bu akşam sen neredesin?

 

Tarkan Antalya Expo’da, Bülent Ortaçgil Ataşehir İF Performans’ta, Nilüfer Sakarya Kırkpınar’da, Berkay Ooze Venue İzmir’de, Selami Şahin Ankara Jolly Joker’de, Koray Candemir Kadıköy Dorock’ta...

Yazarın Tüm Yazıları