Urla’ya 6 Michelin yıldızı

Michelin Rehberi’ne bu yıl İstanbul’un yanı sıra İzmir ve Bodrum da dahil oldu ve geçen yıl 53 restoran listeye girerken bu sene sayı 111’e çıktı.

Haberin Devamı

Urla’ya 6 Michelin yıldızı

Bunların 15’i İzmir’de, 19’u Bodrum’da, kalanı İstanbul’da.
Yani İstanbul iyi bir performans sergilemiş ve geçen yıl 53 olan restoran sayısını 77’ye yükseltmiş. Neredeyse yarı yarıya bir artış var.
Bu halimizle turizmdeki önemli rakiplerimiz İspanya, İtalya gibi ülkelerden hâlâ gerideyiz ama başlangıç yılları için gayet umut verici.
Geçen yıl şef Fatih Tutak, Turk adlı restoranıyla iki yıldıza layık görülmüştü. Bu yıl yıldızlarını korudu.
Fatih’i tanırım. Hırslı adam.
Tıpkı “Çok Pişmiş” filmindeki asabi şefi canlandıran Bradley Cooper gibi seneye üçüncü yıldızı alabilmek için kendini yırtacaktır.
Gecenin coğrafi yıldızı Urla, yıldız şefiyse Osman Sezener oldu.
İzmir’in şirin ilçesi Urla tek başına 6 Michelin yıldızı aldı.
Ayrıca üç restoran da tavsiye listesine girdi.
İzmirli şef Osman Sezener, Od Urla ile biri yeşil iki yıldız, Bodrum’da açtığı Kitchen ile bir yıldız aldı. İzmir’deki Ristorante Pizzeria Venedik de tavsiye listesine girdi.
Fazlasını da hak ediyor Sezener.
Önceki hafta Osman Sezener’in şefliğini yaptığı özel bir davete katılmıştım İzmir’de.
Yediğim dana gerdanın lezzeti hâlâ aklımdan çıkmıyor.

Haberin Devamı

Meğer herkes Enercii’ymiş

Tutuklanan Dilan Polat’ın “Enercii” isimli şarkısı Spotify gibi platformlardan kaldırılmıştı. Fakat şarkı YouTube’da rekorlara koşuyor. Şarkı 100 milyon barajını aşmış, dünyada ilk 10’a girmiş. Yersen tabii. Yani buna göre 85 milyonluk ülkede sen, ben... Tatlı komşu Ayşe Teyze, emekli öğretmen... Herkes şarkıyı bir tur dinlemiş; bazıları doyamamış, ikinciye, üçüncüye de tıklamış. Onların işi değil tabii ama MASAK’çılar bir boş vakitlerinde falan şu tıklanmalara da bir baksa ne güzel olur.

“Eli çarpmıştır” analizi

Urla’ya 6 Michelin yıldızı

Alina Boz’un evleneceği söylenilen işletmeci sevgilisi Umut Evirgen eski sevgilisi Serenay Sarıkaya’yı like’ladı. Bu durum Alina’ya sorulunca “Olur mu öyle şey ya. Eli çarpmıştır” cevabını verdi.
Ünlüleri tiye alan fenomen Tansu Dayan, Alina ve Umut’u diline doladı tabii: “Eli mi çarpmıştır? Acilen Umut Evirgen’in büyücüsüne ulaşmamız lazım. Çok iyi iş çıkarmış...”
Evet, Umut Evirgen’in neredeyse büyüyle izah edilebilecek bir aşk hayatı olduğu doğru. Ama işte o küçük içi boş kalp işareti var ya...
Bazen ekranı kaydırırken hakikaten de istemeden basıp kırmızı yaptığı olabiliyor insanın. Bu durum onlardan biri midir, bilemem. Ama Alina Boz kadar da emin olamam. E ama zaten Umut Evirgen eski sevgilileri konusunda söz istemişti Alina Boz’dan.
Müge Dağıstanlı daha önce kıskançlık yüzünden evi başına yıkan bir sevgilisi yüzünden böyle bir söz istediğini söylemişti Evirgen’in.
Bana kalırsa Alina Boz’un kimseyi kıskanacak hali de yok.
Serenay Sarıkaya, Melisa Şenolsun, Tuba Büyüküstün gibi eski sevgililer arasında kimse evliliğe bu kadar yaklaştıramamıştı hızlı playboy’u.

Haberin Devamı

Pastacılar Kralı’nın sorumluluk dersi

Urla’ya 6 Michelin yıldızı

Memleket titizlik hastalığına kapılmış gibi. Alişan, eşi Buse Varol’un yerde halı ovarken görüntülerini paylaştı. Demet Akalın programında stüdyoyu sildi süpürdü.
Ama asıl bomba haber yurtdışından geldi. ABD’de “Pastacılar Kralı” olarak tanınan, pasta zinciri sahibi ve TV programcısı Buddy Valastro iş yerinde çocuklarına tuvalet temizlettiğini açıkladı.
12-20 yaşlarında dört çocuğu olan Pastacılar Kralı, bunu çocuklarına sorumluluk duygusu aşılamak için yaptığını anlattı Fox News’a. Düşününce mantıklı. Çocuklara firmanın her aşamasında çalışmayı öğretiyor.
Ama öbür taraftan da... Bilemedim.
Siz yapar mıydınız? Bu ilginç haberin ayrıntılarını hurriyet.com.tr’den okuyabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları