Sahillerin bayram karnesi

9 günlük tatille birlikte milyonlar sahillere hücum etti, yeni sezonun kodları da çözülmeye başladı. Geçen yazın en popüler yerlerinden kapananlar da var, bu yıl yeni açılıp öne çıkanlar da. Bazı yerler el değiştirdi; kimi mekânlar yavruladı; trafik nedir bilmeyen sakin beldelerin caddeleri doldu, yolları kapandı.

Haberin Devamı

Sahillerin  bayram karnesi

Çeşme’de neler oluyor?

*Sezonun hareketi: İstanbul’un en sıkı kulübü Klein’ın Bodrum’dan sonra Alaçatı Madeo Beach’te de yazlık açması. Bodrum’dakinin aksine burada tam yerini bulmuş. Tanrıça maskesine benzer dev bir figürün önünde eğleniyorsunuz; içinde oyuncaklı bölmeler, ilginç heykeller falan var. İşin güzel yanı; ta Halikarnas zamanlarından beri bir mekânın önünde yüzlerce insanın kuyrukta beklediğini görmemiştim. Bayram gecelerinde 2 bin 500 kişi girdi.  

*En yeni konser alanı: Uniq Alaçatı içindeki Musicorium. Yaz boyunca Ajda Pekkan, Kenan Doğulu gibi starlar konser verecek.

* En eller havaya: Selami Şahin’in oğlu Lider’in yeni mekânı Gala. Bayramda Bülent Ersoy, Fatih Ürek sahne aldı. 

Haberin Devamı

*En bohem-şık: Dalyan tarafındaki The Beach of Momo. Geçen yıl da bohemdi, bu yaz şıklığı perçinlemiş: Bayramda görülen simalar arasında Hakan Sabancı, Pınar Sabancı, Tuba Ünsal, Şebnem Çapa gibi isimler vardı. Pazarları ‘sunday ritual’ adında partiler başlattılar; Carlo Bernardi’nin yemekleriyle yaza damgasını vuracak gibi.

*En pastoral atmosfer: Before Sunset’in ortaklarından Sarp Başak’ın yeni açtığı Yeniyer. Merkeze uzak, yemyeşil bir tarlanın içinde. Kahvaltı ve akşam yemekleri için ideal.

* En iddialı mekân: Hacımemiş’te geçen yıla kadar Momo olarak bildiğimiz yer, bu sene Hammam. Yine restoran ve kulüp. DJ ve menajer Ataberk Oral ile geçen yıl Limon’u uçuran işletmeci Serkan Koca açtı. Dizilerden tanıdığımız birçok yakışıklı ve güzel oyuncunun görüp/görüleceği kesin ama Momo’dan sonra burayı da patlatmak büyük iddia.

*Sezonun en Afrikalısı: Alaçatı Köyiçi’nde Asya ve İtalyan mutfaklarını birleştiren Kong’da sizi sekiz metre boyunda iki dev zürafa karşılıyor. 

*En çeÅŸitli canlı müzik: Ä°stanbul Akaretler’den giden Kafi. Hem kebapçı, hem zeytinyaÄŸlıcı hem de canlı müzik mekânı. Haftanın farklı gecelerini 90’lar söyleyen Memo Davran ile altı farklı dilde ÅŸarkılar söyleyen Müge Zümrütbel paylaşıyor.Â

Haberin Devamı

*Yer bulması en zor restoran: Reisdere’nin en popüler durağı Kolburano’s. Enfes pizzaları var. Öğlen ya da akşam yemekleri için herkesin listesinde. Sezon sonu ya da sezon başı olmadığı sürece yer bulmak çok zor.

*Bu yazın sürprizi: Maslak ve Alaçatı’daki ‘herkes masaya/eller de havaya’ konseptli meyhane Esnaf bu yaz sahile indi, Altınkum’daki Fly Inn’de beach açtı. Fakat alışıldık eğlencesi happy hour’la nasıl kaynaşacak, herkesin merak konusu. 

Sahillerin  bayram karnesi

Bodrum’da neler oluyor?

* En yeni beach: Tilkicik Koyu’ndaki Root. Meksika Tulum’dan gelen ‘sound healer’ yani ses terapisti Pascale Caristo ile etnik-bohem bir meltem estiriyor.

* En yeni kebapçı: Yalıkavak’ta açılan Köşebaşı.

Haberin Devamı

* En sosyetik beach: Cennet Koyu Mandarin Oriental’in içindeki Kai.

* En canlı mekân: Yalıkavak Marina’nın içindeki Angie. Geç saat (after hour) canlı müzik müdavimlerinin uğrak mekânı. Mikrofonda tabii ki Zeynep Bastık var.

* En başarılı işletme: Yalıkavak’ta yıllarca kimselerin dolduramadığı yeri Hazine tıklım tıklım hale getirmişti. Sezona bu yıl da hızlı girdi. Jüpiter Grup’un Kuum Otel’deki canlı müzik yeri People da bayram itibariyle açık. Grubun bu yılki yeni gözdesiyse Göltürkbükü’nde açtığı kahvaltıcı Bozukbağ.  

* En popüler Instagram noktası: Yıllardır değişmiyor: Yalıkavak Marina’nın en ucundaki Zuma’nın sonsuzluk havuzu.

* En son transfer: Arnavutköy’den gelip Edition otelinin içine geçici (pop up) bir yer açacak, glütensiz ve sağlıklı yemek dükkânı Gabfoods.

Haberin Devamı

* En yeni restoran: İstanbul Reşitpaşa’dan gelen gurme restoran Amanda Bravo. Reşitpaşa’da sadece hafta sonu akşam servisi verirken Bodrum’da gündüz ve gece ayrı mönü var. Trend yazarı Onur Baştürk’e göre güzel yemeği dana gerdan papardelle.

* En klasik nokta atışı: Canlı performanslarıyla bu yıl da popülaritesini sürdüren Sail Loft.

* En sevilen akşamüstü mekânı: Muhteşem manzarasıyla popüler kokteyl barı Yalıkavak Kavanoz.

* Sezonun kaybedeni: ‘Kaybeden’ denilebilir mi bilmiyorum ama önceki sezonların kazananı Marina’daki Soprano’s artık yok. Aykut Gürel geçen hafta kapattı mekânını.

* En alışıldık eğlenceler: Yol Project ve Meltem Cumbul Marina Yat Külübü, İskender Paydaş Bella Sombra’nın happy hour’larını, Emrecan Gündüz Bitez Savra Otel’i doldurmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

* Türkbükü’nün en tazesi: Mavi Otel’in önüne açılan Levo Beach. Komşusu ve kardeşi Sess DJ performansıyla Levo İrem Derici gibi canlı performanslarla sezona yürüyor.

* Merkezin sürprizi: Bebek Lucca’nın eski barmeni Cevat, Bodrum merkezde İxir adında kokteyl barı açtı. Müzikleri de iyi olduğu için merkezin kalburüstü tipleri oraya takılıyor.

* En ünlüsü: Caresse Bodrum’un bu yaz dünyaca ünlü bir misafiri olacak iskelesinde: Buddha Bar. 15 Haziran gecesi Paris sosyetesinden davetlilerle açılacak. Bakalım Bodrum’a Fransız kaçacak mı?

* En sosyal medyatiği: Gündoğan’daki Cape Bodrum Oteli sezonu sosyal medya avantajıyla açtı. Medya dünyasını takip edenlerin ekranları bu otelin lounge’undan, beach’inden, SPA’sından yapılan paylaşımlarla doldu. 

İzdihamın en fena 3 adresi

3 kilometrelik araç kuyruğu
KAÅž-KAPUTAÅž

Antalya Kaputaş Plajı da bayram yoğunluğundan nasibini alan yerler arasındaydı. Camgöbeği suyuyla dünyanın en iyi 10 plajı arasında gösterilen plaja ulaşmak isteyenler, 3 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. Plaja varabilenler araçlarını park edecek yer bulamadı. İşletme müdürü Ali Evren tarihi bir yoğunluğa imza attıklarını ve günde 10 bin kişiyi ağırladıklarını söylüyor.

Sahillerin  bayram karnesi

Şehre girişler kapatıldı
BALIKESİR-AKÇAY

Tatil için Akçay’ı tercih edenler şehir içinde ana arterleri kilitledi. Polis ekipleri trafiği açık tutmada başarısız olunca polis araçları ve motosikletleriyle şehrin ana girişi olan E-87 karayolunu araç girişine kapattı; araçları Çanakkale istikametine yönlendirdi. Bu yönlendirme sonucunda Altınoluk-Edremit Körfezi istikametinde de kilitlenme yaşandı. 

Sahillerin  bayram karnesi

Günübirlik turlarla kaçtılar
MUÄžLA-AKYAKA

Kalabalık, Ula ilçesinin ‘sakin kent’ unvanlı Akyaka mevkiini de vurdu. Çarşamba günü beldeye üç saatte 30 bin araç giriş yaptı. Jandarma trafik timi trafiği drone ile izlemek zorunda kaldı. Akyaka merkez dolunca, tatilciler çözümü günübirlik tur tekneleriyle Gökova Körfezi koylarına kaçmakta buldu. Yine caddeleri tıkanan, jandarmanın yolları kestiği beldelerden biri de Fethiye’ydi.

Sahillerin  bayram karnesi

Sahil listelerinde yükselenler 

Yıldızı parlayan 5 yerli yaz parçası
DJ DAVÄ°D ÅžABOY
* Ajda Pekkan Canın Sağolsun
* Ozan DoÄŸulu&Simge
Ne Zamandır
* Yalın
Deva Bize SeviÅŸler
* Ayşe Hatun Önal
Katakulli
* Ä°rem Derici
Acemi Balık

800 TL YAZIN KAZIÄžI

İvana Sert’ten bayramda oğlu Ateş’le birlikte Türkbükü’nde gittiği bir restoranda 1 porsiyon et, 1 hamburger, 3 top dondurma, 1 kola ve 1 Türk kahvesine istenen hesap.

Bu nasıl bir dikkatsizlik, özensizliktir!

EN BÜYÜK KAYBEDEN: MAÇA KIZI

Türkbükü’nün gözde otel ve beach’i Maça Kızı, bu yıl bayram tatili ve yaza korkunç bir olayla başladı: Tesisin motoryatını süren dikkatsiz kaptan, içinde üç paparazzi ve bir denizcinin bulunduğu tekneye bodoslama çarptı; gazeteciler kurtulurken tekne sahibi denizcinin bacağı parçalandı.

Sahillerin  bayram karnesi

Antalya’da neler oluyor?

* En merak edilen: Yıllardır virane halde duran Mardan Palace 24 milyon liralık ek yatırımla Titanic olarak bayramda tekrar açıldı. Bakalım bu sezon eski şaşaalı günlerine dönebilecek mi?

* En pahalı bölge: Lara ve Kundu’nun haricinde yüksek fiyat skalasındaki oteller bölgesi Belek’e ekonomik kriz uğramadı. Maxx Royal, Gloria gibi oteller son yılların en yoğun sezonunu geçiriyor.

* Gecelerin hâkimi: Rixos’un oyun alanı Land of Legends gündüz eğlencesinin yanında geceleri düzenlediği animasyon ve gösterilerle full çekti.

* En klasik restoran: 7 Mehmet her zamanki doluluğunu bayramda da sürdürdü. Bu yıl kalabalıkta onunla yarışansa girişinde Midpoint’in olduğu Teracity.

* En polemikli yer: Belediyelerin CHP’ye geçmesiyle Ender Alkoçlar’ın Konyaaltı projesi sözleşmesi feshedildi. Ama buradaki beach ve yeme-içme mekânları kiracı olduğu için bu krizden hiç etkilenmedi.

* Sezonun en yenisi: Yılın çıkışıysa Muratpaşa’dan geldi. Falezlere yapılan beach’ler hem Antalyalıların hem de dışarından gelenlerin yeni gözdesi.

Kaş’ta neler oluyor?

* Kaş’ta ilk hedef Kaş merkezden kalkan kooperatif tekneleriyle 15 dakikada ulaşılabilen Limanağzı Koyu. Tekne önce ilk koydaki Bilal’in Yeri’nde duruyor. İkinci koydaki popüler duraksa Nuri’s Beach. Rehber ve seyahat yazarı Bahar Akıncı her ikisinde de şnorkelle dalış yapıldığını, şansınız varsa caretta carettalar’la yüzdüğünüzü söylüyor.

Sahillerin  bayram karnesi

*Günbatımı için adres belli: Küçük Çakıl Plajı ve hemen yanı başındaki Derya Beach iskelesi. Gurup için bir diğer popüler adres DeJaVu Bar’ın terası.

* Yaz gecelerinin kazananlarıysa şunlar:
Tzatziki Meyhane; Bahçe Balık, terasıyla Gelos, Ruhi Bey Meyhanesi, yazın yenisi olmasına rağmen Dudu Mutfak, son 20 yıldır olduğu gibi Mavi Bar, Gagarin, No 11 ve canlı müzik seçeneğiyle Echo.

Yazarın Tüm Yazıları