Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi

Zaman, para meselesi: Zırt pırt gidemesek de, görmesek de haftada bir hayalini kurmaya devam ediyoruz bu yerlerin. Bu sefer istikamet Çanakkale, Kaz Dağları. Yeşilyurt adlı güzeller güzeli bir köyün içindeki Nadas otelinin X Suite adlı odası... Okumadan önce nefesinizi verin, çünkü az sonra burnunuzdan dünyanın ikinci en yüksek oksijenini çekeceksiniz.

Haberin Devamı

ORADA BİR ODA VAR UZAKTA

Sanki nefes almıyorsunuz da bir denizmişsiniz... Sakin sakin dalgalarınız bir kıyıyı yalıyor... Derin nefese hacet yok, çünkü Alplerden sonra dünyanın en yüksek oksijen oranına sahip Kaz Dağları’ndasınız.

Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi

Ve güne başlamadan önce oksijen sarhoşluğuyla kendinizi pencerenin tam önündeki küvete bırakın.

Efsaneye göre Afrodit, Hera ve Athena’nın katıldığı, Truva Savaşı’nın çıkmasına neden olan güzellik yarışması burada yapılmış. Ilık suyun içinde o günlerin hayalini kurun.

Çanakkale, Ayvacık, Yeşilyurt’taki Nadas otelinin X Suite adlı odasındasınız.

“Nadas” ne güzel bir isim. Yorulmuş toprağın 1 yıl ekilmeyerek kendini dinlendirmesi, yenilemesi demek. Küvetin içinde kendinizi nadasa bırakmış gibi hissediyorsunuz.

Bir günlüğüne bile olsa...

Haberin Devamı

14 odalı, 12 ay açık otel çok özel bir köyün içinde: Yeşilyurt. Zaten böyle bir coğrafyanın başına yeşilden başka hiçbir renk bu kadar yakışmaz.

Kaz Dağı köknarı dünyada bir tek bu bölgede yetişiyor...

Bu köy Çeşme, Alaçatı’nın 15 yıl önceki bakir hali gibi.

Bütün evler tek tip, şirin mi şirin bir mimari...

Bunların yanında aynı mimariye uygun yapılmış ultra lüks villalar. Civara yerleşmiş, beyaz yakalı şehir kaçkınları...

Sabah klasik müzik çalan börekçi... Çeşit çeşit kafeler, restoranlar... Zeytin, zeytinyağı yağı gibi yöresel ürünlerin satıldığı dükkânlar...

Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi

Aha teknoloji müzesi! Köyün tuvaletinin adı bile Çiçekli Tuvalet. Çünkü gerçekten rengârenk çiçekli. Gazetelerde, dergilerde okumamış olabilirsiniz.

Fısıltı gazetesiyle meşhur olmuş, otobüs otobüs günübirlikçi geliyor. Zaten tek sıkıntı da o: Otobüslerin kiliseden dönüşmüş zarif camiinin bulunduğu köy meydanına kadar girmeleri. N’olur sanki köy dışında kalsalar, insanlar yürüyerek gezse bu güzellikleri?

Haberin Devamı

Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi

Tesiste ne yapılır?

 Tesisin Ege’ye bakan bir sonsuzluk havuzu var. Yeşil ormandan mavi sulara atlar gibi... 6 kilometre uzaklıktaki plaja servis hizmeti mevcut.

 Ayda bir kez Kerem Görsev, Ferit Odman, Fatih Erkoç, Mirkelam, İskender Paydaş gibi müzisyenlerle caz geceleri düzenliyorlar.

 Orman içindeki deniz manzaralı Lunadas adlı arazilerinde Michelin yıldızlı şeflerle tadımlar yapıyorlar.

 Zeytin hasadı, bağbozumu gibi etkinlikler yahut açık havada yoga, tai chi, nefes egzersizi gibi kurslar veriyorlar.

 Otelin SPA’sında sauna, masaj gibi imkânları da mevcut.

Civarda ne yapılır?

 Karar verin: Doğaya mı, tarihe mi daha düşkünsünüz? Doğa meraklısıysanız, Kaz Dağları Milli Parkı’ndaki Mıhlı ve Sütüven şelaleleri, Tahtakuşlar Köyü Etnografya Galerisi, Şahindere Kanyonu gibi eşsiz güzelliklere bir trekking ya da bir safari turu mesafesindeniz.

Haberin Devamı

 Yok tarih meraklısıysanız, Troya Müzesi, Antandros ve Assos (Behramkale) antik kentleri, Zeus Altarı (Adetepe) gibi kültür hazineleri burnunuzun dibinde. Hangisine giderseniz gidin, dönüşte Küçükkuyu’daki Yengeç Balıkçısı’nda yemek yiyin. Deniz ürünü sevmiyorsanız bile!

Nasıl gidilir, kaça patlar?

Eğer karayoluyla gidecekseniz İstanbul-Taksim’den yaklaşık 4.5 saat. Edremit üzerinden havayolu imkânı da var, havalimanından 45 dakika. Ama Nadas sıradan bir insan için çok pahalı. Şu anki oda fiyatları iki kişi için kahvaltı dahil 11 bin liradan başlıyor, 24 bine kadar çıkıyor. Güzel, güzel ama aylık ev kirası gibi!

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları