Lüks balıkçının gece kulübü

Percy by Azur, ünlü balık restoranının üst katındaki gece kulübü. Sadece davetli listesiyle müşteri kabul ediyor; Boğaz’ın genç sosyetiklerini ve ünlüleri ağırlıyor. Peki, içeri nasıl mı gireceksiniz?

Haberin Devamı

Yeniköy’deki Azur, Boğaz’ın en iyi, en şık ve lüks birkaç balık restoranından biri. Türkiye’de deniz mahsulleri konusundaki genel eğilimin aksine geleneksel Türk balıkçısıyla Uzakdoğu mutfağı arasında sıkışmış değil. Bunların yanı sıra İtalya, İspanya, Meksika ve Peru tarzlarından da faydalanıyor. Mesela reyondan seçilen taze ürünler Nikkei mutfağının kombinasyonlarıyla hazırlanıyor ama balıklar Bask stili açık ateşte pişiyor. Yahut lüfer, kalkan, palamut gibi her zaman tercih edilen balıkların yanı sıra Türkiye’de yakalanıp çoğunlukla yurtdışındaki üst düzey restoranlara gönderilen lambuka, çatalkuyruk, iskenderbalığı, turna gibi çeşitlere de menüsünde yer veriyor.

Lüks balıkçının gece kulübü
Percy by Azur 50-60 kişilik, kapalı bir kulüp. Retro detayları olan, hafif kitsch bir mekân. Yaklaşık 1.5 ay önce hizmete girdi. Aslında teras bölümü de var ama orası için havaların yeniden ısınması beklenecek. (0212) 299 97 98

Haberin Devamı

Lüks balıkçının gece kulübü
Kral yengeçli avokado roll

Üstüne bol alevli şık dekorasyonu ve Boğaz manzarası da eklenince, Michelin Rehberi’nin daha ilk yılından tavsiye ettiği mekânlar arasına girmesi şaşırtıcı değil.

Cumartesi Şamdan gecesi

Sürpriz: Bu kadarı Azur’un halihazırda bilinen kısmı. Bilinmeyense bu balıkçının üst katının gece kulübü olması. Zaten çok bilinmesini de istemiyorlar, içeri sadece davetli listesiyle müşteri kabul ediyorlar.

Ortam: Kim mi onlar? Yeniköy’ün kalburüstü ailelerinin ‘yalı çapkını’ çocukları; Bebek, Ulus ve Etiler’in genç sosyetikleri; oyuncular... Hande Doğandemir’e de rastlayabiliyorsunuz, Somer Şef’e (Sivrioğlu) de... Çiftlerden çok, arkadaş grupları geliyor. 23.00 gibi doluyor.

Tüyo: Yeri gelmişken hemen bir gece hayatı bilgisi verelim. Böyle yerlere girmek için en pratik yol, önce restorana rezervasyon yapıp yemekten sonra kulüp kısmına geçmek.

Müzik: Varyasyonlu disko müziği çalıyorlar. ‘Antidepresan’ da,
Depeche Mode’dan ‘Just Can’t Get Enough’ da...  

Haberin Devamı

Parti: Percy by Azur sadece cuma-cumartesi geceleri açık. Cumartesileri Şamdan gecesi. Eski işletmecisi Selma Şeşbeş ve eski DJ’i Burak Yontarkol’la efsanevi gece kulübünün ilk yıllarına ışınlanıyorsunuz.

Fiyatlar: Giriş ücreti yok. İçeride bir cin-tonik markaya göre 320-380 lira arasında değişiyor. En beğenilen kokteyli pepe fuego. Çili biberiyle dinlendirilmiş votka ve çarkıfelek meyvesiyle yapılıyor. 

 Lüks balıkçının gece kulübü

 

Yazarın Tüm Yazıları