Komedi filmi gibi kareler

Biri yurtdışından, diğeri bizden. Biri podyumdan, öbürü dizi setinden. Kylie Jenner ve Burak Deniz sağ olsun, bu haftaya da neşemiz yerinde başladık.

Haberin Devamı

Kral Jaffe Joffer gibi olmuş

Komedi filmi gibi kareler

Paris Moda Haftası’ndaki Schiaparelli defilesinin dünyadaki yankıları sürüyor.
Ünlü modaevinin tasarımcısı Daniel Roseberry, Kylie Jenner ve Irina Shayk’ın omuzlarına aslan, Shalom Harlow’unkine leopar ve Naomi Campbell’inkine kurt kafası kondurdu.
Yetmedi Doja Cat’in tüm vücudunu 30 bin kırmızı Swarovski’yle kapladı.
Tasarımcı bu ilhamı Dante’nin “İlahi Komedya”sından aldığını söylüyor. Dante’nin cehennemde karşılaştığı figürleri sembolize ettiğini söylüyor.
Aslan, leopar ve kurt kafaları elbette gerçek değil.
İsrailli bir sanatçı tarafından yapılmışlar.
Zaten marka da bu şov için hiçbir hayvanın zarar görmediğini, tasarımların yapay malzemelerden üretildiğinin altını çizdi. Ama ahalinin ağzı torba değil ki büzesiniz.
Film yapımcısı Dan O’Neill, “Hayvanları lüks ürünler olarak sergilemekten vazgeçmeliyiz” diye isyan etti. Süpermodel Christie Brinkley defileyi kusturucu bulduğunu açıkladı.
Haklı değiller mi?
Kylie, Irina ve Naomi defilede catwalk yapan modellerden çok, safariden dönmüş avcılara benziyorlar.
En komiği de Kylie ve Irina’nın “Amerikan Rüyası” (Coming to America) filminde James Earl Jones’un canlandırdığı King Jaffe Joffer’a benzetilmesiydi galiba.
Peki filmciler, modeller buna karşı çıkarken hayvan hakları koruyucuları nerede?
Sokakta üzerinde yapay kürk gördükleri insanları bile yerden yere vururlarken şimdi nerede o gür sesleri?
İş podyumlara gelince daha müsamahalı olmayalım, sesimizi yükseltelim.

Haberin Devamı

Yaz Kızım Şakir gibi olmuş

Komedi filmi gibi kareler

Burak Deniz ise “Şahmaran” dizisinin setinde beyaz don-siyah çorapla poz verdi. Ufka bakıyor, kaslarını sergiliyor, vs...
Herhalde seksi çıktığına inandılar ki yönetmen Umur Turagay fotoğrafı paylaştı. Ne yaptıklarını anlayıp fotoğrafı sildiler ama iş işten geçmişti.
Birçok hesap bu fotoğrafı paylaşmaya başladı.
İşin komik tarafıysa Burak Deniz’in bu hali, “Ne Olacak Şimdi?” filminde Şener Şen’in canladırdığı Şakir karakterinin karısına basılınca yarı çıplak sekreterine “Yaz kızım, 200 torba çimento” repliğini söylediği sahneye benzetilmesiydi.

Haberin Devamı

Şahmaran’ı bir de Murathan Mungan’dan okuyun

Fazıl Say başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in oynadığı “Şahmaran” dizisini yerden yere vurdu: “Daha ikinci bölümde ‘oğlan kızı nasıl götürür’e bağladı. Bıraktım. Böyle Şahmaran mı olur ulan? Bıktık felsefesizlikten, klişelerden, kısıtlılıktan, aşamamaktan, uçamamaktan, ucuzluktan, reytinginizden. On üzerinden bir!”
Sosyal medyayı uzunca bir süre bıraktığını açıklamıştı ünlü piyanist.
Demek o kadar delirtmişler adamı...
Şahmaran tartışmaları aklıma Murathan Mungan’ın 1986’da yazdığı “Cenk Hikâyeleri” kitabını getirdi. Bu enfes kitabın ilk ve en uzun öyküsü “Şahmeranın Bacakları”ydı. Ne lezzetli bir anlatımdı o. Derhal buluna, alına, tekrar okuna.
Güzel bir Şahmaran okuması yapmak isteyene de tavsiye etmiş olalım böylece.
Tabii unutmadan: Bir de 1993 yapımı, yine aynı temayı işleyen, Türkan Şoray’ın oynadığı Zülfü Livaneli filmi var aynı isimle.

Haberin Devamı

Atarlı Shakira, giderli Miley

Shakira’dan sonra Miley Cyrus da “Flowers” (Çiçekler) adında giderli şarkı yaptı, dinlenme rekorları kırıyor.
Tam da eski kocası Liam Hemsworth’un doğum gününde yayınladığı şarkıda “Saatlerce kendi kendime konuşabilirim / Senin anlamadığın şeyleri görebilirim” falan gibi sözler var.
Meğer tıpkı Shakira gibi Miley de kendi evinde defalarca aldatılmış.
Bu da yeni moda galiba: Otele motele gitmek yerine kendi evinde aldatmak.
Miley şarkının klibini de inadına o evde çekmiş.
Üstüne de basmış atarlı güfteyi: “Beni senden daha iyi sevebilirim.”
Shakira’cığım, Miley’ciğim, anlıyorum kendi evinizde aldatılma travmanız çok büyük ama o giderli şarkının ağababasını 2014’te Hande Yener yapmıştı:
“Hatayı ben en başında yaptım / Aynı evi senle paylaşarak...”

Yazarın Tüm Yazıları