Hem kalabalıkta, hem mahrem

Türkçe Meze’nin teras kubbeleri, pandemide sosyal mesafe arayanlara ilaç gibi olmuş. Şimdi salgının yanı sıra hareketli ortamda biraz izole kalmak isteyen doğum günü sahiplerine, yıldönümü çiftlerine hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Beyoğlu Sütlüce sahilindeki Terrace Suites’in en üst katına dört yıl önce Türkçe Meze adında, iki katlı bir teras restoranı açıldı.

İki sene önce de restoranın açık kısmına, kişiye özel cam kubbeler yerleştirmeye başladılar.

İlk kubbeler yerleştirildiğinde henüz pandemi başlamamış. Cam kubbeler salgında sosyal mesafe arayanlara da ilaç gibi gelmiş, bir-iki derken bugün sayıları 12’ye çıkmış.

Çoğu 2 kişilik ama aralarında 10 kişi alabilen modeller de var.

Hem kalabalıkta, hem mahrem

KENDİNİZE ÖZEL MÜZİK YAPIN

Türkçe Meze’nin şu anda büyük kısmı bu teras kubbelerinden oluşuyor, geriye olsun olsun, 50-60 metrekarelik bir kapalı alan kalmış.

Haberin Devamı

Ortam aynı ortam. Yemekler, içecekler aynı. Manzara aynı manzara... Ama isterseniz kubbenizin perdesini çektiğiniz anda kendinizi geri kalan insanlardan soyutlayabiliyorsunuz.

Pervaneniz, ısıtmanız size özel. Dilerseniz açın telefondan, müziğinizi de kendinize özel yapın...

İsteyene önceden gül yaprakları, mumlar, balonlarla süsleme de yapıyorlar; yıldönümü, doğum günü kutlayan da, evlilik teklif eden de var.

Hem kalabalıkta, hem mahrem

Bence en güzel saatleri gece değil, akşamüzeri Haliç’te güneşin battığı saatler.

Yalnız mekânın fiyatları genel olarak makul olmasına rağmen kubbeler hiç ucuz değil. İki kişi fiks menüyle 900 lira. Rezervasyon şart.

Kubbe tutmak istemezseniz somon fileto, kuzu incik, dana bonfile gibi ana yemekler 44-98, salatalar 38-42, biralar 29-39 lira.

Canlı müzik yok, setten modern meyhane müzikleri çalıyorlar. Müşterilerin çoğunluğu çift ama erkek erkeğe, kadın kadına masalar da var. (0544) 220 61 99

Hem kalabalıkta, hem mahrem

BU AKŞAM SEN NEREDESİN?

CUMARTESİ ATEŞİ

Haberin Devamı

Gülşen İzmir Ooze Venue’de, Duman Şanlıurfa, Göbeklitepe’de, Fazıl Say Antalya Akra Hotel’de, Hadise Zeytinburnu Fişekhane’de, Feridun Düzağaç Balıkesir Hayal Kahvesi’nde, Levent Yüksel Vadistanbul Jolly Joker’de, Mabel Matiz Bursa Açıkhava’da, Mor ve Ötesi Antalya Açıkhava’da...

Hem kalabalıkta, hem mahrem

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?

İstanbul’da Hatay Günleri’nin yarına kadar Yenikapı etkinlik alanında devam edeceğini...

Katılanları künefe, kireçte kabak tatlısı, tepsi kebabı, kömbe gibi lezzetler beklediğini...

Tuzla Intercity’deki Formula-1 müsabakalarında yarın büyük kapışma günü olduğunu...

Bilet fiyatlarının açık alanda 370’ten başlayıp final noktasında 4.125 liraya kadar çıktığını...

Haberin Devamı

Hem kalabalıkta, hem mahrem

45 LİRA

Bu akşam KadıköySahne’de yapılacak Reggae Spirit gecesine giriş ücreti... Levvera, C Fyah, İtekaka ve Melis Karaduman sahnede olacak.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları