Hem Bomonti’nin dışında hem de tam göbeğinde

Nur Sürer’in hep öğlen gidip her seferinde de aynı köşe masaya oturmasına şaşmamak lazım. Tek tabanca kafa dinlemeye de, baş başa romantizme de grup muhabbetine de gayet uygun bir yer Griffin.

Haberin Devamı

Bomonti’de, Elysium Residence’ın girişindeki Griffin’in en güzel yanı, hem sokağın gürültü ve egzozundan kopuk hem de önünden gelip geçenleri, bu meşhur mahallenin gündelik hayatını izleyebileceğiniz giriş üstü balkonlara sahip olması.
Açık havadaki o masalarda oyuncu Yiğit Özşener gibi semt sakinlerini, civarda çalışan beyaz yakalıları, İngiliz, Danimarkalı ya da Japon ekspatları görmek mümkün. Bazıları hem sabah kahvaltıda hem akşam içki faslında orada.
Yakında Küba, Latin, caz geceleri de yapacaklar ama şimdilik açılıştan kapanışa kadar sakin lounge müzikleri çalıyorlar. O yüzden Nur Sürer’in öğle vakti gidip her seferinde aynı köşe masaya oturmasına şaşmamak lazım. Tek tabanca kafa dinlemeye de, baş başa romantizme de grup muhabbetine de
gayet uygun bir yer Griffin.
Mutfak prensipleri, dışarıdan almak zorunda olmadıkları her şeyi kendileri üretmek. Nitekim peynir tabaklarındaki kıtırlardan burgerlerdeki turşulara, ekmeklerden bun’lara kadar önünüze gelen birçok lezzet ev yapımı.

Zengin kahvaltı

Üç mantarlı pizza (125 lira), kemiksiz tavuk kanat (80 lira) ya da yanık cheesecake (90 lira) gibi enteresan sunumları da çok şık tabaklar var. Fakat bana kalırsa asıl iddialı oldukları nokta hafta içi 13.00, hafta sonu 16.00’ya kadar devam ettirdikleri kahvaltıları. Zaten mekân 200 kişilik olmasına rağmen hafta sonu rezervasyon yapmak iyi olur.
Bu uzun kahvaltı seçeneklerinin özelliği, sıcaklar ve protein yönünden zengin olması. Mesela 2-3 kişilik ‘Griffin Ortaya’ (360 lira) söylediğinizde simit, grissini, pişi, ekşi maya ekmek, peynir tabağı, zeytin, reçeller, bal, tereyağı, acuka, Nutella ve mini salatanın yanında ekmek üstü sucuk, fırında patates, sosis, peynir sos, otlu peynirli pizza, biberli-domatesli yumurta ve waffle servis ediyorlar.

Haberin Devamı

Hem Bomonti’nin dışında hem de tam göbeğinde

Bu akşam sen neredesin? 
CUMARTESİ ATEŞİ

Nilüfer Denizli Açıkhava’da, Yeni Türkü Moda Kayıkhane’de, Gülşen Büyükçekmece JJ Kıyı’da, Kenan Doğulu Antalya Açıkhava’da, Fatma Turgut Harbiye Açıkhava’da, mor ve ötesi Ankara Atılım Üniversitesi’nde, Sagopa Kajmer Turkcell Vadistanbul’da, Simge Mersin Jolly Joker’de, Berkay Kuruçeşme Açıkhava’da, Gökhan Türkmen Bursa Milyon Performance’ta, Serdar Ortaç Kemerburgaz YBY’de, Duman Gaziantep Burç Park’ta, Zakkum İzmir Ooze Venue’de, Mirkelam Mecidiyeköy Dada Salon Kabarett’de, Şehinşah Isparta Holly Stone’da.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları