Gezme ceylan bu koylarda...

1969’da turistleri balık avı turuna çıkarmayla başlayan günlük tekne gezileri, aradan geçen 53 yılda başkalarına da örnek oldu, koca bir sektöre dönüştü. Yüzen masasıyla, suyun içinde ut taksimiyle ‘Yaralı Ceylan’, işte bu yüzden bence aralarında en kült olanı. İsteyen farklı organizasyonlar için de tekneyi kapatabiliyor.

Haberin Devamı

Gezme ceylan bu koylarda...
Teknenin isminin neden ‘Yaralı Ceylan’ olduğunu ben de merak ettim. Meğer Bahattin Kaptan’ın bir arkadaşı varmış. En büyük hayali bu isimde bir tekne sahibi olmakmış. Askerde şehit düşünce kaptan onun bu isteğini yaşatmak istemiş.

Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi belde merkezinden civar koylara günübirlik tekne turu yapan çok... Ama böylesi yok: Yaralı Ceylan. Hikâyesi 1969’da başlıyor. Kaptan Bahattin Taşdibi o zamanlar Bodrumlu genç bir balıkçı. Teknesi küçük mü küçük: 7 metre. İkişer-üçer kişi, turistleri balık avı turlarına götürmeye başlıyor. İşte günübirlik turlar da böylece ortaya çıkıyor.

Bahattin Kaptan “Bu işi ben başlattım. O zamanlar yabancı turist hiç yok. Hep yerli turistlerle...” diye anlatıyor. Yolcu sayısı arttıkça tekneyi de büyütmeye başlamış. 7 metreden; önce 10.5, sonra 12, sonra 22 ve şimdi en son 27.5 metrelik teknesiyle sefere çıkıyor. Hatta 1986’da 12 metrelik teknenin açılışını (ilk turunu) Zeki Müren yapmış.
Gezme ceylan bu koylarda...
O zamandan bu zamana kimler binmemiş ki o tekneye! “En son geçen sene Ajda Pekkan arkadaşları için kapattı. Hangi birini sayayım ki, aklına hangi ünlü gelirse...” diye anlatıyor Bahattin Kaptan. Acun Ilıcalı da iki kez ‘Var mısın Yok musun’ ekibiyle gezmiş.

Haberin Devamı

İSTEYENE BALIK, İSTEYENE VEGAN

Tekne 100 kişilik ama “Ben öyle doldur-boşalt, dolmuş usulü çalışmıyorum. VIP takılıyorum. O yüzden diğer turlara göre biraz pahalıyım” diyor fiyat için. Kişi başı 200 lira. Buna dört seçenekli (tavuk, balık, köfte ve vegan) öğle yemeği, salata, pilav ya da makarna ve meyve servisi dahil. Akşamüstü dönüşte kuru pastalı çay servisi var.
Gezme ceylan bu koylarda...
Tekne her gün 12.00’de merkezdeki Halikarnas İskelesi’nden kalkıyor, Kızılburun’da 45 dakika yüzme molası verip Orak Adası’na devam ediyor. Buralar Bodrum’da suyun güzel olduğu yerler. Akşamüzeri 19.00 oldu mu da kalkış iskelesine geri dönülüyor.

Haberin Devamı

Gezme ceylan bu koylarda...
Tekneyi özel olarak kapatanlar arasında şirketler, ünlüler, arkadaş grupları olduğu gibi güzelllik yarışması organizasyonları da var. Eğer yolunuz Bodrum’a düşer ve bu tura katılmak isterseniz (0532) 313 95 58’den rezervasyon yaptırabilirsiniz. Ya kaptan ya da iki oğlundan biri telefonu açıyor. Turlar mayısın 10’unda başlıyor, 28 Eylül’de bitiyor.

DAHA BİR VUR YANSIN, VUR PATLASIN...

Geçen 53 yaz boyunca müşterileri hoş tutmak için bazı numaralar geliştirmiş Bahattin Kaptan ve oğulları. Bunlardan biri canlı müzik. Müşterilere öğle yemeğinde ut dinletiyorlar.

Yemek faslı bitince denize, yüzen bir masa indiriyorlar. Buzunuz, içecekleriniz, meyveniz üstünde...  Masanın etrafına açıkta toplanabileceğiniz gibi, kıyıya yakın boyunuzun yettiği bir yere de çekebiliyorsunuz. Böyle durumlarda denize yüksek tabure atıyorlar, yine yemekteki gibi ut var ama bu kez darbuka eşliğinde, daha bir vur yansın, daha bir vur patlasın. Tura her çıkan bu masanın etrafında ya toplu hatıra fotoğrafı ya da selfie çekiyor. Evet, bildiniz, bunca yılda fotoğraf çekeceğim diye denize telefon düşüren çok olmuş.

Yazarın Tüm Yazıları