Cem Yılmaz üstünden haftanın akıl / fikir testi

Cem Yılmaz, sosyal medyadan evinde, bilgisayar başında çalışırken bir paylaşım yaptı. Fotoğrafta, çalıştığı masanın camına, üstü çıplak bir kadın görüntüsü yansımıştı, ortalık birbirine girdi, çok konuşuldu. Sizce ne olmuş olabilir?

Haberin Devamı

A) Cem Yılmaz sevgilisi Defne Samyeli’yi aldatmaktadır. Paylaşım yaparken evdeki çıplak kadının görüntüsünün cam masaya yansıdığını fark etmemiştir.
B) O yansıyan görüntü, gerçek bir kadına değil, Cem Yılmaz’ın evindeki bir tabloya/heykele aittir. Fotoğrafa yansıyan görüntü aslında bir sanat eseridir.
C) Türkiye’de işsizlik inanılmaz boyutlardadır. Milletin işi gücü yok, sosyal medyada, şurada burada, sayfalarca bu abuk şeyleri tartışmaktadır.

YANLIŞ CEVAP: A

Cem Yılmaz üstünden haftanın akıl / fikir testi

Bedava Türkiye...

Turizmde rekor üstüne rekor açıklamaları geliyor. Mesela Antalya’ya gelen turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 29 artmış, rekortmen yıl 2014’e göre 584 bin daha fazla turist varmış.
Ben bu haberlere gönül rahatlığıyla sevinemiyorum.
Lira değer kaybedince Türkiye beleş tatil ülkesi oldu. Canım sahiller, bol yıldızlı tesisler döviz cinsinden bakınca evde otursalar daha pahalıya gelecek fiyata indi.
Bu tür haberlere sevinmeden önce, gelen kelle sayısına değil, önce döviz cinsinden bıraktıkları paraya bakmak lazım.
Turizmci bir tanıdığım anlatmıştı, acentaların geceliği 10-15 dolara getirdiği turistin, duşta kullandığı şampuanı denizden arıtıp temizlemek bile daha pahalı...

Haberin Devamı

Şaşırtıcı bir bilgi...

Havacılık uzmanları elbette biliyordur ama ben öğrenince çok şaşırdım: Türk Havayolları’nın “yaban kazı” logosunu bilirsiniz... 1959’da bir yarışmayla seçilmiş. Bu logo çevrildikçe ortaya “THY” yazısı çıkıyor.

Cem Yılmaz üstünden haftanın akıl / fikir testi

Yazarın Tüm Yazıları