Yapması kolay, yemesi zevkli!

Bu hafta sizlere dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz iki börek tarifim var. Biri nohut ve soğanlı, diğeri bol peynirli... Özellikle peynirli süt böreğini kuruyan ya da yırtık yufkaları değerlendirmek için yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

NOHUTLU DOLAMA BÖREK (NOHUTLU KOL BÖREĞİ)

(2 kişilik)

NE LAZIM?

1 hazır yufka

İÇ HARCI İÇİN

2 su bardağı haşlanmış nohut

1 soğan

1 demet maydanoz

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

Karabiber, pul biber, kimyon

Sosu için

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı su

Yapması kolay, yemesi zevkli

NASIL YAPARIM?

İç harcı için nohudu robotta çekip büyük bir kâseye aktarın. Soğanı robot’tan kuru fasulye tanesi olacak şekilde irice çekin ve nohudun üzerine ekleyin. Tuz, baharat çeşitleri, zeytinyağı ve çok ince kıyılmış maydanozu da katın.

Tezgâha yufkayı serin. Nohutlu harcı yufkanın her tarafına dağıtarak yayın. Yufkayı 3 eşit parçaya kesin. Her bir parçayı uzun-düz kenarından başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın.

Haberin Devamı

Ufak bir tepsiyi zeytinyağıyla yağlayın. 1’inci ruloyu kendi etrafında gül gibi sararak tepsinin ortasına koyun. Diğer parçaları da rulo şeklinde sarıp ortadaki böreğin etrafına dolayın.

Sosu için ufak bir kâsede su ve zeytinyağını çırpın. Fırçayla böreğin üzerine sürün. Isınmış 200 derece alt-üst ayarlı fırında en az 30 dakika, üzeri kızarıncaya dek pişirin. Sıcak sıcak servise sunun. 

PEYNİRLİ SÜT BÖREĞİ

(2-3 kişilik)

NE LAZIM?

4 hazır yufka

3 yumurta

7 su bardağı süt

250 gr lor (veya rendelenmiş beyazpeynir)

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1/2 demet maydanoz (ince ince kıyılmış)

1 çay kaşığı tuz

Karabiber, kekik, nane

Yapması kolay, yemesi zevkli

NASIL YAPARIM?

Yufkaları neredeyse serçe parmağı formunda olacak şekilde kesin.

Büyük bir kaba yumurtaları koyup azar azar sütü ekleyerek çırpın. Peynirler, maydanoz, tuz ve baharat çeşitlerini ekleyin. Son olarak yufkaları katıp büyük bir kaşıkla iyice karıştırın. Üzerini streçleyip buzdolabında 1 gece bekletin.

Ertesi sabah en az 45x35 santim ebatlarındaki fırın tepsinizi 4-5 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın. Hamuru tepsiye döküp yayın.

Haberin Devamı

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek, en az 40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyerek servise sunun.

Yazarın Tüm Yazıları