Sahrap’ın Çerkez tavuğu

Tavukları yıkayıp kuruladıktan sonra soyulmuş ve dörde bölünmüş sebzelerle beraber bir tencereye koyun.

Haberin Devamı

Malzemelerin üzerine çıkacak kadar soğuk suyla orta ısılı ateşte pişmeye bırakın. Tuz ve 5-6 tane karabiber de ekleyin. İyice yumuşayan tavukları tencereden alıp derisini atın ve serçe parmak kalınlığında didikleyin. Çerkezler tavuğu diri olacak şekilde haşlarmış.

Güçlü bir robota cevizi koyun. Yüksek devriyle uzun süre çekin. İyice macun kıvamına gelecek. Ara sıra 1 yemek kaşığı ılık tavuk suyu ekleyin (toplamda 5 yemek kaşığını geçmesin). Ceviz robot kabının çeperlerine iyice yapışınca robottan alıp derin bir kaba boşaltın.

Ekmeklerin kenarlarını kesip, robotta iyice çekip cevizlerin üzerine aktarın. Sarımsakları dövün ve aynı kabın içine koyun.

Bir taraftan kaşıkla karıştırırken bir taraftan da azar azar ılık haldeki tavuk suyunu ilave edin Karışım tavuk suyu ilave edildikçe beyazlaşacaktır. Tuzunu da ekleyin. Muhallebi kıvamına gelen karışımın içine tavukları ekleyip tekrar karıştırın. Çerkez tavuğunuz hazır.

MALZEMELER

Haberin Devamı

- 3 adet tavuk but veya göğüs eti

- 1 adet kuru soğan, havuç, patates

- 400 gr ceviz içi

- 2 dilim tost ekmeği (kepekli, tam buğday ekmeği)

- 3-4 diş sarımsak

- 2 çay kaşığı tuz

- 3 su bardağı ılık tavuk suyu

- ½ demet maydanoz 

- Varsa 2 yemek kaşığı ceviz yağı

- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

 

Yazarın Tüm Yazıları