Ferah ferah...

Kabağın mücverini de dolmasını da sık sık yaparım. Ama bence kabağın pirinçli zeytinyağlı yemeği de bunlar kadar leziz... Hatta tazecik kabaklar bulduğumda karabuğday salatasına mutlaka eklerim. Yaz sofralarına yakışacak iki nefis tarifim var.

Haberin Devamı

ZEYTİNYAĞLI KABAK SIYIRMA

Ferah ferah...

(3-4 kişilik)

NE LAZIM?

6-7 orta boy kabak

1 yemek kaşığı pirinç

1 iri soğan

8-9 diş sarımsak

1 demet dereotu

2 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz, az karabiber

4 adet kesme şeker

1/2 limonun suyu

NASIL YAPARIM?

Kabakların sap kısmını kesip atın.

İyice yıkayıp kuruladığınız kabakları bir soyacak yardımıyla ince ince dilimleyin. Tıpkı spagetti inceliğinde, bıçakla uzun parçalar kesin. Ama çekirdekli kısmını kullanmayın, dilerseniz mücver yaparken değerlendirebilirsiniz.

Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ezin.

Tencereye zeytinyağı, soğan ve sarımsakları koyun, 4-5 dakika kavurun.

Haberin Devamı

Kabakları, yıkanmış pirinci, şeker, tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.

Pişince çok ince ince kıyılmış dereotunu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın. Ilınınca üzerine limon gezdirin. Tabakta yoğurtla birlikte sunabilirsiniz, çok yakışıyor.

KABAKLI KARABUĞDAY SALATASI

Ferah ferah...

(3-4 kişilik)

NE LAZIM?

2 su bardağı greçka (karabuğday)

1 yeşil kabak

3 sap taze soğan

1/2 demet maydanoz

1/2 demet dereotu

2-3 adet kornişon turşusu

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

4 su bardağı içme suyu

3 diş sarımsak (ezilmiş)

1 tatlı kaşığı sirke (alıç, çilek veya elma çok yakışır)

1 çay kaşığı tuz

Sumak

NASIL YAPARIM?

Greçkayı yıkayıp tencereye koyun. Üzerine içme suyunu aktarıp orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 15-18 dakika haşlayın. Ocaktan alın. Greçka soğurken suyunu çekecektir.

Bu arada yeşil soğanı, maydanozu ve dereotunu ince ince doğrayın.

Kabağı soyun, tavla zarı şeklinde kesin. Turşuyu da ufak ufak kesin.

Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Sarımsak, zeytinyağı, sirke, tuz ve sumağı ekleyip harmanlayın. Dilerseniz doğranmış taze nane ve çiğ kabakla süsleyerek servis edin.

Yazarın Tüm Yazıları