Kalitemizi gösterdik

BU zamanda hazırlık maçları oynamak kolay değildir. Bunun sebebi sezon bittikten sonra hem fiziksel hem de mental yorgunluğun tavan yapmış olmasıdır. Bunu tolore etmek için de herhalde kadronun genç ve istekli isimlerden kurulması gerekiyordu, nitekim sahada da böyle bir tablo vardı.

Haberin Devamı

Özellikle ilk 20 dakikada son derece istekli, coÅŸkulu ve futbolun doÄŸrularını yansıtan bir oyun ortaya koyduk. Gerek hücum gerekse defansif yönden her ÅŸey istenilen düzeydeydi. Hızlı hücumları doÄŸru yaptık. Ä°leride baskıyı zamanında ve yerinde yaptık.ÂYusuf ve Emre Akbaba’nın oyun kurmadaki uyumları son derece baÅŸarılıydı. Cengiz’in  istekliliÄŸi üst seviyedeydi. Okay ve Mehmet Topal’ın oyuna katkısı, kanatlardan Åžener ve Hasan Ali’nin desteÄŸi her ÅŸey istenildiÄŸi gibi oldu. Bu zaman diliminde pozisyonlar üretmesini baÅŸardık ve Cenk’le de erken bir gol bulduk. Daha fazla atabilir miydik? Evet, Yusuf ve Emre biraz daha dikkatli olsaydı olabilirdi.

20’nci dakikadan devre bitene kadar olan bölümde ise, kalemizde her an pozisyon görebilecek bir duruma düştük. Bu, muhtemelen iki sebepten oldu.

Haberin Devamı

1- Maça o kadar iyi başladık ki ‘Rakipte bir şey yok’ düşüncesine kapılmış olma ihtimali.

2- Yüksek tempodan sonra oyundan düşmemiz.

KALECİ SERKAN FAKTÖRÜ

- Eğer ilk yarı bitene kadar skor bu şekilde kaldıysa sebebi, kaleci Serkan’ın konsantrasyonunu kaybetmemesindendir. Serkan, İran ataklarında kritik hamleler ve kurtarışlar yaparak kalitesini de göstermiş oldu.

İkinci yarıdaki oyunumuzda görülen en büyük sıkıntı, ilk devrede rakibe verdiğimiz cesareti kıramamış olmamızdı. İlk yarının başındaki baskılı ve etkili futbola dönemedik. Ama kalitemizi ortaya koyduğumuz anlar oldu. Bunların birinde Cenk, bir kez daha klasını konuşturan bir golle imza attı. ‘Bu gol bizi oyuna daha çok katar’ diye beklerken yine aynı anlayışla oyuna devam edildi. Topu rakibe bırakırken biz de kontratak futboluna  devam ettik. Şunu özellikle belirtmek lazım; galip gelmek her anlamda iyidir.

MAÇIN ADAMI: CENK TOSUN

- İKİ tane birbirinden güzel gol atarak kalitesini gösterdi. Kaleci Serkan Kırıntılı ve Yusuf Yazıcı da başarılı performanslarıyla galibiyette pay sahibi oldu.

 

Yazarın Tüm Yazıları