Tutkusu asıl işi oldu

Ankara Fotoğraf Derneği, iki gün boyunca fotoğraf gösterileri ve söyleşilere ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Tutkusu asıl işi olduYarınki fotoğraf söyleşisinin konuğu ise Fazıl Yıldırım. Amatör olarak başladığı fotoğraf tutkusunu asıl mesleği haline getiren Yıldırım, ‘sokak fotoğrafçılığı’ ve ‘aynasız makineler’ üzerine söyleşisiyle fotoğrafseverlerle buluşacak.
Fazıl Yıldırım’la bu söyleşisi öncesinde sokak fotoğraflarını, aynasız makineleri ve fotoğraf tutkusunu konuştuk. Asıl mesleğinin makine mühendisliği olduğunu aktaran Yıldırım, hobi olarak başladığı fotoğrafın Fototrek Fotoğraf Merkezi ile tanıştıktan sonra hayatında daha ağır bir yer almaya başladığını söyledi. Yıldırım, “Fotoğraf hayatımda çom fazla yer almaya başlayınca bir seçim yaptım. 2008 yılında ise Şişecam’daki mesleğini bırakarak, mutlu olduğum işi yapmaya karar verdim. Artık tek işim fotoğraf” sözleriyle tukusunun peşinde koştuğunu ifade etti.

Haberin Devamı

FOTOĞRAF İÇİN GEZİYOR

Fototrek Fotoğraf Merkezi’nde Cenk Gençdiş ile birlikte fotoğraf temel fotoğraf eğitiminden, belgesel fotoğrafçılığa, sokak fotoğrafçılığından stüdyo fotoğrafçılığına eğitimler verdiklerini anlatan Yıldırım; Hindistan, Tibet, İran, Nepal, Fas gibi ülkelere fotoğraf gezileri düzenlediklerini, merkezin galerisinde de sergiler sayesinde sanat severleri fotoğrafla buluşturduklarını söyledi. Yıldırım, “İki yıldır ‘Olympus Yollarda’ etkinlikleri ile fotoğrafa dair eğitimler ve söyleşiler yürütüyoruz. Bu etkinliklerimizi de ücretsiz olarak yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta Edremit, Burhaniye, Bergama ve Aliağa’da fotoğraf severlerle buluştuk” dedi.

SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI

Sokak fotoğrafçılığının son dönemde popüler olsa da geçmişten bu yana aslında fotoğraf dünyasının en ilgi çeken alanlarından biri olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:
“İnsanı bulunduğu mekanla birlikte fotoğraflamak aslında fotoğrafın bu dalı. Adı sokak ama hayatın sürdüğü her alanda yaşadığı yerle kişiyi fotoğraflamak. Henri Cartier-Bresson sokak fotoğrafçılığının bu tarzın en önemli ustası. Aynasız fotoğraf makinelerine gelince avantajlı ve dezavantajlı oldukları pek çok nokta var. Ama sokak fotoğrafçılığı için çok uygun. Sokak fotoğrafında hem dikkat çekmemek, hem de iyi sonuçlar elde edebilmek adına aynasızlar iyi bir tercih. Aslında bu da yeni değil, baktığınızda. Geçmişte de sokak fotoğrafı ile ilgilenen pek çok kimse Leica’ları tercih ediyordu. Sokak fotoğrafı için DSLR’er iddialı kalıyor. Temelde iki makine arasında fotoğraf kalitesi değil mekanizmaları farklı yalnızca”

Haberin Devamı

Tutkusu asıl işi olduFAZIL YILDIRIM KİMDİR?

1978 Kars doğumlu Fazıl Yıldırım’ın asıl mesleği makine mühendisiliği. 2000’li yıllarda fotoğrafla ilgilenmeye başlayan Yıldırım’ın, amatör olarak başladığı fotoğraf merakı Fototrek Fotograf Merkezi ile birlikte profesyonel alana doğru kaydı. 2008 yılında Şişecam’da yürüttüğü proje mühendisliği görevinden ayrılarak zamanının tamamını fotoğrafa ayırmaya başladı. Yıldırım, fotoğraf eğitimleri veriyor, fotoğraf gezileri organize ederek, fotoğraf danışmanlığı yapıyor. Olympus marka elçisi olan Fazıl Yıldırım, ‘7 Kadın İstanbul’, ‘Al İşte İstanbul’ gibi projelerin danışmanlığını yürütüyor.

İKİ GÜN, İKİ GÖSTERİ

Ankara Fotoğraf Derneği’nde iki gün, iki farklı fotoğraf göterisi ve söyleşiye ev sahipliği yapacak. Dernekte bugün saat 19.30’da sualtı fotoğrafçısı Erhan Öztürk’ün, ‘Olympus Sualtı Buluşmaları’ kapsamında video ve fotoğraf gösterisi sunumunun ardından söyleşisi ile fotoğraf severlerle buluşacak. Fazıl Yıldırım ise yarın saat 19.00’da Ankara Fotoğraf Derneği’nde ‘Olympus Yollarda’ isimli etkinlikte sokak fotoğrafçılığı üzerine bir fotoğraf gösterisi gerçekleştirecek. Yıldırım, gösterinin sonunda da aynasız fotoğraf makineleri ve sokak fotoğrafçılığı üzerine bir söyleşi yapacak.

Yazarın Tüm Yazıları