Fotoğraf tutkunlarının gözdesi Doğu Ekspresi

Doğu Ekspresi ile Kars seyahati, özellikle fotoğraf tutkunlarının son dönemdeki popüler rotalarından biri.

Haberin Devamı

Ankara’dan yola çıkan ve Kars’ta son bulan bu yolculuk güzergahında 4 mevsim farklı güzellikler sunuyor. Bu özel rota fotoğraf yarışmasına konu oldu. Doğu Ekspresi’nde çekilen fotoğraflar geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan TCDD’nin düzenlediği ‘Tam O ‘An’ Doğu Ekspresi Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda değerlendirildi. 440 fotoğrafçının bin 529 fotoğrafla katıldığı yarışmada, Fotoğraf Sanatçısı, AFSAD Başkanı Koray Olşen, UHD Bakanlığı Basın Müşaviri Turan Özyanık ve fotoğraf sanatçıları Tarık Er ile Yavuz Ildız’dan oluşan jüri 6 fotoğrafa ödül verirken 36 fotoğrafı da sergileme için seçti. Yarışmada, Murat Tok birinici, Yücel Çetin İkinci, Özgen Beşli ise üçüncü oldu. Murat Yılmaz, Burak Kaynakoğlu, Ümmü Kandilcioğlu ise mansiyon kazandı. Yarışmanın Ankara’da yapılan ödül törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı. Yarışmada ödül alan fotoğrafların yanı sıra sergilemeye değer 36 kare Kars Garı’nda sergilenmeye başladı. Fotoğrafların ikinci durağı ise Ankara Garı olacak.

Haberin Devamı

Fotoğraf tutkunlarının gözdesi Doğu Ekspresi

1. Murat Tok 

Fotoğraf tutkunlarının gözdesi Doğu Ekspresi

2. Yücel Çetin

Fotoğraf tutkunlarının gözdesi Doğu Ekspresi

3. Özgen Başli Üçüncü

BİR YILDA 270 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI

Doğu Ekspresi Fotoğraf Yarışması’nın Ankara’daki ödül törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir zamanlar kullanılmayan Doğu Ekspresi’nin bir yılda 270 bin kişiyi ağırladığını, bu yılın 5 ayında da Doğu Ekspresi ile seyahat edenlerin sayısının 170 bin kişiyi bulduğunu söyledi. Projenin en başından bu yana yakın takipçisi olduğunu bildiğim, kendisi de Karslı olan Ulaştırma Bakanı Arslan şunları söyledi:

“Doğu Ekspresi, ülkemizin dört mevsim güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak için 24 saati yollarda geçiriyor, Demiryollarının yeni yüzü ve vizyonuyla Türkiye’nin yeni yüzü ve vizyonuyla örtüşen bir etkinlik sunuyor. Doğu Ekspresi, Türk kültür mirasının maddi ve manevi değerlerinin izinde dolaşıyor. Bize tarihimizi hatırlatmak, kültürümüzü hatırlatmak, bir inci tanesi gibi Anadolu’ya serpilen dünya güzeli köylerimizi, kasabalarımızı hatırlatmak için yola düşüyor.

Haberin Devamı

Fotoğraf tutkunlarının gözdesi Doğu Ekspresi

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt, birinci seçilen fotoğrafı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a hediye etti.

DEMİRYOLU FOTOĞRAFÇILIĞI GELİŞSİN İSTİYORUZ

Yurt dışında olduğu gibi Türkiye’de de demiryolu fotoğrafçılığının gelişmesini istiyoruz. Bu fotoğrafları çeken, yarışmaya katılan, ödül alan fotoğrafçıları demiryollarımızın ve ülkemizin gönüllü reklam elçileri olarak görüyoruz. Yaşadığımız anı geleceğe taşıyan, onu ölümsüzleştiren bir kare fotoğraf, bazen binlerce sayfa yazının anlatamadığını anlatabilir”

INSTAGRAM YILDIZI, “DOĞU EKSPRESİ”

‘Doğu Ekspresi’ eski Türk filmlerinde gördüğümüz kompartımanlı bir trenle yapılan Ankara-Kars seferinin adı aslında. Ankara-Kırıkkale–Kayseri–Sivas–Erzincan–Erzurum–Kars hattında, bin 933 kilometrelik yolu, 24,5 saatte tamamlayan demir yollarının ekspres treni, uygun fiyatı ve sunduğu farklı seyahat deneyimi ile özellikle fotoğraf tutkunlarının ve gençlerin son dönemde fenomeni oldu. Instagram’da da Doğu Ekspresi fotoğrafları birbiriyle yarışıyor. Doğu Ekspresi, her gün saat 18:00’de Ankara’dan hareket ediyor ve ertesi gün Kars’a varıyor. Şaşırtıcı hikayeler ve olağanüstü manzaralar eşliğinde yapılan keyifli yolculuğun son durağı ise Kars oluyor. Kars ise mutfağından Kafkas oyunlarına, Ani Harabeleri’nden Çıldır Gölü’ne, Peynir Müzesi’nden Kars kent merkezine hakim olan Rus mimarisine, Sarıkamış’a kadar geniş yelpazede bir seyahat deneyimi sunuyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları