Biyometrik sağlık neden önemli

İSTERSENİZ gelin önce “Biyometrik sağlık nedir?”, ona bir göz atalım, başlıktaki sorunun yanıtını daha sonra arayalım.

Haberin Devamı

Biyometrik sağlık son yılların en hızlı ilerleyen, gelişen sağlık alanlarından biri. Bireylerin sağlık durumlarını daha yakından izlemek, daha erken doğru ve hızlı teşhis etmek ve sonra da daha etkili ve problemsiz tedaviler uygulayabilmek için biyometrik verileri kullanma yöntemi. Bu alanda kullanılan biyometrik verilerin sayıları ve çeşitleri ise sürekli artıyor. En sık kullanılan verilerin başında da “kişinin vücut sıcaklığı, kalp atım sayısı, kan basıncı, oksijen seviyeleri, kan tahlil sonuçları, günlük adım sayıları, uyku süreleri, kalp ritimleri” geliyor. Bu ve benzeri fizyolojik verilere de her geçen gün yenileri ekleniyor. Peki, bu kayıtların takibi bize neler sağlıyor? Yanıt için bir sonraki kutuya geçebiliriz...

Biyometrik sağlık neden önemli

Haberin Devamı

İYİ BİLGİ BİYOMETRİK SAĞLIĞIN 5 FAYDASI

VARAN 1 DAHA DOĞRU TEŞHİSLER: Düzenli izlenilen biyometrik veriler sayesinde hastalarımızın sağlık durumlarını daha kolay, doğru, net, açık ve bilimsel verilerle izleyebiliyor, neticede de daha doğru teşhisler koyabiliyoruz. Üstelik o teşhisleri eskiye oranla daha hızlı/erken koymamız da mümkün olabiliyor.

VARAN 2 KİŞİYE ÖZEL TEDAVİLER: Biyometrik verilere dayanarak kişiselleştirilmiş tedavi planları oluşturmamız daha kolay oluyor. Bu kişiye özel tedaviler ise uyguladığımız yöntemlerin daha etkili, verimli ve kalıcı olmasını sağlıyor.

VARAN 3 DAHA HIZLI MÜDAHALE: Biyometrik veriler sayesinde kişilerin sağlık sorunlarını daha hızlı ve doğruya en yakın düzeyde saptayabiliyoruz. Bu da bize gerektiğinde daha acil müdahaleleri hızlıca yapabilme olanağı sağlıyor.

VARAN 4 SAĞLIĞA YAKIN TAKİP: Biyometrik sağlık verilerinden elde ettiğimiz bilgilerle kişilerin sağlıklarındaki değişimleri sürekli izleme ve yönetme imkânı buluyor, bunları daha doğru ve bilimsel yaklaşımlarla değerlendirme şansı yakalıyoruz. Oluşabilecek değişiklikleri ve o değişikliklerde kişilerin yapmaları gereken müdahaleleri -örneğin beslenme değişimlerini, aktivite uygulamalarını, uyku yanlışlarını...- daha kolay belirliyor ve yönetebiliyoruz.

Haberin Devamı

VARAN 5 DAHA GÜÇLÜ BİR SAĞLIK BİLİNCİ: Biyometrik sağlık teknolojilerinin verileri sayesinde kişileri birer “sağlık çözüm ortağı” haline getirebiliyor, bireylerin kendi sağlık verilerini takip etmelerine yardımcı oluyor, onları sağlıkları hakkında bilgilendirerek yeni ve etkili “sağlıklı yaşam alışkanlıkları” geliştirmelerine ve daha bilinçli birer “sağlık okuryazarı” haline dönüşmelerine de yardımcı olabiliyoruz.

Biyometrik sağlık neden önemli

KESİP SAKLAYIN TAKVİYE SEÇERKEN...

Sağlık takviyeleri genelde çok pahalı. Ve ne yazık ki çoğu taklit ya da çöp! Onların da çok iyileri, ortalamanın altında kalanları, hatta etkisiz olanları var. Bu nedenle o pahalı takviyeleri satın alırken bazı küçük ayrıntıları bilmemiz lazım. O ayrıntılardan bazıları şunlar...

Haberin Devamı

1- KOENZİM Q10: Ubiquinon değil, ubiquinol formu.

2- ALFA LİPOİK ASİD: L değil R formu.

3- B12 VİTAMİNİ: Siyanokobalamin yerine mümkünse metilkobalamin.

4- SELENYUM: Selenometiyonin formu.

5- MAGNEZYUM: Adeta hiç işe yaramayan oksit formu değil, malat, sitrat, taurat veya glisinat formu.

6- KALSİYUM: Kalsiyum karbonat değil, kalsiyum sitrat veya kalsiyum glisinat.

7- KOLLAJEN: Kemik tozu veya suyu değil, kollajen hidrozilatı veya aktivatörü.

8- ÇİNKO: Zink oksit değil, zink pikolinat.

9- OMEGA 3: Balık yağı değil, saf EPA ve/veya DHA ya da ikisinin kombinasyonu.

10- FOLİK ASİT: Folat değil metil folat.

Biyometrik sağlık neden önemli

HATIRLATMA KOENZİM Q10’NUN 15 MÜHİM MARİFETİ VAR

MARİFET 1 YAŞLANMA HIZINI AZALTIYOR

Haberin Devamı

1- En önemli antioksidanlarımızdan biri.

2- Beden onu kendisi de üretiyor, besinlerle de (ıspanak!) kazanabiliyor.

3- Miktarı yaş ilerledikçe azalıyor, o azalınca daha az enerji üreten, daha hızlı yaşlanan, daha kolay yorulan biri oluyoruz.

4- Kan seviyeleri ölçülebiliyor, eğer azalmış ise Ubikuinol takviyeleri ile de yeniden yükseltiliyor.

5- Cilt yaşlanmasını önlediği için cilt kremlerine de ekleniyor.

Biyometrik sağlık neden önemli

MARİFET 2 KALBİ GÜÇLENDİRİYOR

1- Diş iltihaplanmasını engellediği için diş macunlarına ilave edilmeye başlandı.

2- Kanserden koruduğu biliniyor.

3- Kalbi güçlendiriyor, yetmezliğe düşen kalp kasının fonksiyonel kapasitesini artırıyor.

4- En mühim düşmanı kolesterol hapları! Statinler koenzim Q10 üretimini baskılıyor. Bu nedenle yorgun, bitkin düşürüyor, kasları eritip unutkanlık yapıyor.

Haberin Devamı

5- Mitokondrilerin en mühim dostlarından biri, mitokondri elektron zincirinin en etkili üyesi, sitokrom 2’nin ise bizzat kendisi!

Biyometrik sağlık neden önemli

MARİFET 3 GLUTATYONA CAN VERİYOR

1- Mitokondrilere güç vermek, yıpranmasını geciktirmek ve mitokondriyel enerji üretimini yükseltmenin en kolay yolu bedene daha bol koenzim
Q10 kazandırmak.

2- Takviye olarak sadece ubikuinon’dan değil, ubikuinol içeren ürünlerden faydalanmak lazım.

3- Glutatyonun en samimi dostlarından biri, onun gücüne güç katıyor bu nedenle de glutatyon kürlerinin vazgeçilmezi.

Biyometrik sağlık neden önemli

4- Detoks sistemlerinin pek çok noktasında devreye giriyor, toksinlerden arınmada da fayda sağlıyor.

5- Statin kullanan hemen herkese makul miktarda koenzim Q10 takviyesi yapmak önemli bir nokta ama nedense gözden hep kaçan bir ayrıntı oluyor. 

Yazarın Tüm Yazıları