Şehirde son durum

Pozitif vakaların gölgesinde bir sosyal hayat turu. Nerede ne oluyor, yeni ne açılmış, eskiler nereye taşınmış? Hepsi bir çırpıda, hızlı bir seyirde...

Haberin Devamı

KARAKÖY LOKANTASI’NIN YENİ YERİ

Karaköy Lokantası yaz ortasından bu yana yeni yerinde, Novotel’in girişinde.
Eski binasının tadı elbette bambaşkaydı ama yeni konumu da güzel.
Hatta daha şık ve daha çok bitkili.
Ama çoğu İstanbul mekanı gibi burada da bir aydınlatma problemi var.
Saat 17.00 gibi mekana gidince o problemi daha net görüyorsun.
Gün ışığından hastane aydınlatmasına geçiş sert oluyor, insanın gözü yanıyor.
Umarım bu konuya çalışırlar. Mezeler, yemekler ise bildiğimiz tadında. Bıraktığı yerden devam ediyor Karaköy Lokantası.
Geleneksel ve sade tavrını hep koruyor.
Fiyatlar da -hâlâ- makul.

MÜRVER’İN ŞEFİ AYRILDI

Karaköy Lokantası demişken: Onun hemen üstündeki Mürver’de bir değişim yaşanıyor bugünlerde. Mürver’in başındaki şef Yılmaz Öztürk restoranla yollarını ayırdı. Öztürk aynı anda Bodrum Loft içindeki Elia’nın da şefliğini bıraktı.
Şimdi ne yapacağı merak konusu...

GALATAPORT’TA NELER OLUYOR

Galataport’a tepeden bakmak için en iyi yer JW Marriott Bosphorus Oteli’nin en üst katındaki Octo.
Buradan hem manzara keyifli hem de Galataport’ta son durum neymiş diye kuşbakışı görsel rapor alabiliyorsun.
Bu arada Galataport’un büyük bölümü açıldı ama Peninsula Oteli’nin olduğu taraf hâlâ inşaat.
Ama mağazalar otellerden önce davranmış bile.
House of SuperStep deniz manzaralı dev bir mağaza açmış. Mağazanın içine Kağan Toros ve Emre Yusufi’nin işlerini yerleştirmişler.
Dahası; mağazada DJ var, sürekli müzik yapıyor.
Onun yanında ise Vakkorama açılıyor.
Beymen zaten Galataport’un diğer tarafında hazır, açılmayı bekliyor.
Mağaza ve oteller sayesinde şunu rahatça söyleyebiliriz: Karaköy’ün ön tarafı yavaştan Nişantaşı’ndan bile daha şık bir yere dönüşüyor.
Arka sokakları mı?
Onlar henüz aynı.
Ortaya karışık atmosferini sürdürüyor.

ETİLER’DEKİ BENNU

Nispetiye üzerindeki Bennu, en yeni Etiler restoranı.
Bu zamanda yeni restoran açmak gerçekten cesaret işi.
Çünkü eski, oturmuş mekanlar bile yeni yapacakları fiyat düzenlemelerine müdavimlerinin nasıl bir tepki vereceğini kestiremiyor.
Gelelim yeni mekana...
Armutlu’daki Steakroom’un eski ortaklarından Gökhan Uyan’ın açtığı Bennu; şöminesi, mum ışıkları, NY mekanlarını andıran dekorasyonuyla hemen tavlıyor insanı.
Mekanın menüsü et ağırlıklı ve çoğu tabak paylaşımlık.
Füme antrikotu ve anasonlu, yeşil elmalı dana sosisi tavsiye.
Üst katında müdavimler için düşünülmüş ayrı bir sosyalleşme alanı da var.
Geceyi uzatmak ya da daha çok eğlenmek isteyenler yapılmış bir yer.
Yılbaşı sonrası sessiz sedasız açılan
Bennu aynı kimlikli yerlerin sıralandığı Etiler’e daha bohem bir hava getirmeye şimdiden aday...
KARANTİNAM BİTSİN GÖRÜŞELİM
İkinci kez Covid geçirenler, yılbaşı öncesi yakalanıp “sıramı savdım” diyenler, testi bir pozitif bir negatif çıkınca ne
yapacağını şaşıranlar, “karantinam bitsin, görüşelim” diyerek sosyal yaşamdan çekilenler, “Yok yok benimki deltaydı, Omicron değildi”
şeklinde varyant
analizine girişenler,
“Herkes olacak, bu pandemi de böyle bitecek” yorumu yapanlar...
Şu an negatif olup da dışarı çıkabilenlerin dilindeki konuşmalar böyle...
İNDİ BİNDİ 20 LİRA
Taksilerin açılış ücreti 7 liraya çıktı, indi-bindi ücreti de 20 liraya çıktı.
Taksi bulamama sorununa bir de fahiş fiyatlar eklendi. Hepimize geçmiş olsun.

Yazarın Tüm Yazıları