Bu hafta ne yapmalı, nereye gitmeli?

Okullar açıldı ve hafta sonlarında çocukların eğlenerek öğrenebileceği etkinlikler için arayışlar başladı. İşte bugünü ve yarını keyifle geçirmeniz için seçtiğim kitap, film, tiyatro, oyun grubu ve uygulama önerileri...

Haberin Devamı

Çocuk Edebiyatı Festivali’nde buluşalım
Bu hafta ne yapmalı, nereye gitmeli

Kartal Belediyesi, Masal Müzesi’nin bahçesinde; kitaplarla, oyun ve oyuncaklarla dolu bir etkinlik düzenliyor. Bugün Koray Avcı Çakman, Mehmet Erbil, İlhan Şeşen gibi isimler festival alanında olacak. Yarın 15.00’te ‘Sen Hiç Yürüyen Köşk Gördün mü?’ adlı sunumumla, ardından Dr. Bahar Eriş ile masalları konuşacağımız sohbetle ben de festivalde olacağım. Yolu düşenleri bekliyoruz.

-Yer: Kartal Belediyesi Masal Müzesi
- Tarih: Bugün/Yarın
- Saat: 12.00’de başlıyor
- Yaş: 3+ ◊ İletişim: (0216) 280 62 22
- Fiyatı: Ücretsiz

Kahramanının kostümünü giy
Bu hafta ne yapmalı, nereye gitmeli
Gaming İstanbul (GİST) bu hafta sonu oyun ve eğlence tutkunlarını bekliyor. Çocuk ve gençler ‘Naruto’dan ‘Star Wars’a, ‘Transformers’tan ‘Wonderwoman’a pek çok anime, film, oyun ve manga karakterine bürünüp kısa süreliğine fantastik dünyanın kahramanlarından biri olacak. Etkinliğin yarışma ayağında seçilecek birinci, Cosplay Japonya’ya katılmaya da hak kazanacak. Biletler biletino.com’da.
- Yer: İstanbul-Avrasya Gösteri Merkezi
- Tarih: Bugün/Yarın ◊ Saat: 10.00-19.00
- Yaş: 9+ ◊ İletişim: (0539) 268 45 62
- Fiyatı: 50 lira

Haberin Devamı

‘Robin Hood Düşler Ormanında’
Bu hafta ne yapmalı, nereye gitmeli
Bu oyunda çocuklar iyilik, sevgi, dostluk ve yardımlaşma gibi kavramları öğrenecek, Robin Hood’un masalsı ormanında maceradan maceraya koşacak.

- Yer: Ankara-Nergis Gösteri Merkezi
- Tarih: Yarın ◊ Saat: 14.00 ◊ Yaş: 3+
- İletişim: (0530) 730 84 03
- Fiyatı: 56.50 lira

Sevimli kahramanlar sahnede
Bu hafta ne yapmalı, nereye gitmeli
Heidi’den Karlar Kraliçesi Elsa’ya, Maşa ile Koca Ayı’ya kadar birçok sevimli kahraman aynı sahnede buluşuyor. Çocuklar bu etkinlikte bol bol şarkı söyleyip eğlenecek.

- Yer: İzmir-Narlıdere AKM
- Tarih: Bugün/Yarın ◊ Saat: 16.00
- Yaş: 3+ ◊ İletişim: (0232) 238 38 29
- Fiyatı: 51 lira

Haberin Devamı

Onu dijital tehlikelerden koruyan uygulama Uppy!
Bu hafta ne yapmalı, nereye gitmeli

Eğitim ve eğlence platformu Düşyeri’nin kurucusu, eğitim teknolojileri ve iletişim uzmanı Ayşe Şule Bilgiç, çocuk yararı gözeten yepyeni bir uygulama çıkardı. Çocukların internetin zararlı etkilerinden korumak için hayata geçirilen ‘Uppy Çocuk Modu’, içinde kitapların, dijital oyunların ve çocuğa özel videoların olduğu yepyeni bir uygulama. Uppy, Google Play ve Apple Store’dan telefonlara, tabletlere indirilebiliyor. Ayrıca www.uppyweb.com adresinden de kullanılabiliyor. Yazılıma girdiğinizde önce çocuğunuzun dijital dünyada ne kadar tehlike altında olduğunu tespit eden bir testle karşılaşıyorsunuz. Sonra akıllı algoritmalar çocuğunuzun risk oranını hesaplayıp sizinle paylaşıyor. Bu sonuca istinaden size dijitalde ne kadar, nasıl, hangi uygulamalarla zaman geçirmesinin onun gelişimine destek olacağına dair bir reçete çıkarıyor. Bir yıl boyunca dijitalde çocuğunuzu güvende tutmak için günlük 1.9 lira, yıllık 699 lira ödeniyor.

Haberin Devamı

Bu hafta ne yapmalı, nereye gitmeli

 

 

Yazarın Tüm Yazıları