Bir çocuğun hayali gerçek oldu

Zorlu Holding tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin her yerinden üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin katıldığı ‘Bir Hayal Bir Oyun’ yarışmasının üçüncüsünü ‘Acayip Teknolojik Masallar’ adlı öyküsüyle Elif Sude Dobra kazanmıştı. Elif Sude’nin öyküsü ‘Kusursuz Dünya Müzikali’ adıyla düzenlendi ve yarın ilk kez Zorlu Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenecek. Oyunun başrollerinde Pınar Altuğ Atacan, Yarkın Ünsal, Yağmur Topçu gibi tanıdık isimler var. Bu vesileyle projeyi hayata geçiren ekibe ve yarışmanın birincisi Elif Sude Dobra’ya birkaç soru sordum.

Haberin Devamı

Elif Sude seni kutluyorum. ‘Acayip Teknolojik Masallar’ adlı öykünle ‘Bir Hayal Bir Oyun’ yarışmasını kazandın ve şimdi öykün tiyatro sahnesinde. Yarışmaya katılmaya nasıl karar verdin?

Elif Sude Dobra (Bir Hayal Bir Oyun yarışmasının birincisi): Öykü yarışmasından öğretmen olan teyzem aracılığıyla haberim oldu. Ve hemen ne konuda yazsam diye düşünmeye hayal kurmaya başladım. “Teknolojinin insanlığı etkisi altına aldığı bu çağda masallar olsaydı nasıl olurdu?” diye düşünerek kalemime sarıldım. Öykümle birbiriyle iletişim kurmayı unutmuş insanlara bazı değerleri tekrar hatırlatmak istedim. En önemlisi de kitap okumanın önemini. Tabii dereceye gireceğini hissediyordum fakat birinci olacağımı tahmin etmemiştim. Çok sevindim heyecandan uyuyamadım. Ailem, arkadaşlarım ve çevremden çok güzel geri dönüşler aldım, beni daha fazla yazmak bu alana eğilmem için yüreklendirdiler. 2 yılı aşkın bir süre sonra öykümün sahneye taşınması beni inanılmaz heyecanlandırıyor. Ayrıca hikayemin müzikal versiyonunu da çok merak ediyorum. Karakterler, sahne, dekor, kullanılan müzikler... Hepsi büyüleyici. Kendi yazdığım hikâyeyi dışarıdan bir gözle izleyeceğim. Böyle güzel bir projede imzam olduğu için çok şanslı ve gururlu hissediyorum.

Haberin Devamı

 Bir çocuğun hayali gerçek oldu

Elif Sude Dobra

‘Kusursuz Dünya Müzikali’nde bizi ne gibi sürprizler bekliyor?

Gaye Cankaya (Zorlu Çocuk Tiyatrosu Sanat Yönetmeni): Bu sene oyunlaştırdığımız öyküde masalların teknolojikleştirilmesi konusu olduğu için oyun yazarımız Özlem Saraç’tan bir bilgisayar oyunu dünyası kurgusu üzerinden yazmasını istedim oyunu. Özlem güzel bir uyarlama yaptı ve çocuk izleyicilerimize minik bir bilgisayar oyununun ‘teaser’ı hazırladık. Platform64 ekibiyle iş birliği içine girdik ve mümkün olduğunca teknoloji ile tiyatroyu birleştirdik. Çocukların keyifle izleyeceğine inanıyorum. Bu yıl Zorlu Çocuk Tiyatrosu olarak Pınar Altuğ’la çalışıyoruz. Oyunun diğer başrol oyuncuları Yarkın Ünsal (Torumar karakterini canlandırıyor), Yağmur Topçu ise (Kiraz rolünü oynuyor).

Haberin Devamı

Şahane müzikleri ve danslarıyla keyifli, bir o kadar da zorlu bir süreç yaşıyoruz. Ekibin birbiriyle uyumundan ve her konuda birbirlerine destek olma durumundan çok memnun olduğum, Pınar Altuğ Atacan’ın geldiği andan itibaren hızlı adaptesi ve performansından keyif aldığım 2 aylık bir prova dönemi geçirdik. 25 Aralık’ta Kusursuz Dünya Müzikali seyirciyle buluşmaya başlıyor.

 Bir çocuğun hayali gerçek oldu

Bir Hayal Bir Oyun yarışmasına katılmak isteyen çocuklara ve ailelere önerileriniz neler?

Filiz Ova (Zorlu PSM Genel Müdürü): Ailelerin çocuklarını yönlendirmeleri, çocuklarının yeteneklerini keşfetmeleri ve bunun üstünde durmaları gerekiyor. Bu yarışma da çocukların yeteneklerini görmek ve onu somut bir adıma taşıyabilmek için önemli bir fırsat. Çocuklar hayal güçlerini geliştirmek için bol bol okumalı, elbette bol bol okumayı ebeveynlere de öneriyorum. Hayal gücünün sınırsızlığı sadece çocuklar için değil yetişkinler için de geçerli. Çocuklar hayal dünyalarındaki kahramanları hikâyeleştirip çekinmeden gelecek dönemde yapılacak ‘Bir Hayal Bir Oyun’ yarışmasına göndersinler, bu aynı zamanda cesaretlerinin ve özgüvenlerinin de artmasını sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Şahika Özcan Ortaç (Zorlu Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik GMY): Çocukların uçsuz bucaksız bir hayal dünyaları, fark edemediğimiz yetenekleri, özel ilgi alanları var. Bunları ortaya çıkarmak ve sahip oldukları yetenekleri geliştirmelerine yardımcı olmak için “Bir Hayal Bir Oyun”un önemli bir proje olduğuna inanıyorum. Bu yarışma sayesinde belki de sektöre çocuk yaşta yetiştirilmek üzere çok kıymetli yetenekler kazandıracağız. Bu açıdan baktığımız zaman çocukların yeteneklerinin geliştirilmesine fayda sağlayacağı gibi sektörün geleceği için de kıymetli bir girişim olduğuna düşünüyorum.

Gaye Cankaya: Bir Oyun Bir Hayal projesinin bu yıl dördüncüsünü yapıyoruz. Bu projenin yazarlık konusunda çocukları desteklediğini ve teşvik ettiğini gördüm bu süreçte. Zorlu Holding bu proje bir ile çocuğun hayallerine can veriyor. Umuda ve hayale en çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde bu yarışmanın kıymetini ve anlamını daha iyi hissediyorsunuz. Yetenek kıymetli bir şey, çocuk yazarlarımıza böyle bir imkânı sunan yarışmada ailelerin çocuklarını yüreklendirmesini ve arkalarında durmasını öneririm.

Haberin Devamı

 Bir çocuğun hayali gerçek oldu

Kusursuz Dünya Müzikali’nin ilk gösterimi yarın! Siz de çocuklarınızla birlikte, bir çocuğun kaleminden çıkan bu hikâyenin büyüleyici dünyasına katılın, çocukların hayallerinin gerçek olabileceğine birlikte tanıklık edin.

Yer: İstanbul-Zorlu PSM
Tarih: Yarın
Saat: 13.00
Yaş: 4+
İletişim: (0212) 912 37 76
Fiyatı: 55 lira

 

Sen de katıl

Bu oyun daha önce gördüklerimizden farklı. Türkiye’nin ilk çocuk doğaçlama tiyatro topluluğu olan Çorap Söküğü ‘Sen de Katıl’ oyunuyla sizi de oyunlarına dahil edecek.

 Bir çocuğun hayali gerçek oldu

Yer: Ankara-Akün Sahnesi
Tarih: Yarın
Saat: 15.00
Yaş: 4+
İletişim: (0312) 427 19 71
Fiyatı: 100 lira

 

Alaaddin’in sihirli lambası 

Binbir Gece Masalları’nın en sevilen karakterlerinden biri olan Alaaddin bu oyunda, masaldakinden farklı olarak, sorunlarını Cin’den yardım alarak değil, kendi aklıyla çözüyor.

Haberin Devamı

 Bir çocuğun hayali gerçek oldu

Yer: İzmir-Gazi Ortaokulu
Tarih: Bugün
Saat: 13.00
Yaş: 3+
İletişim: (0332) 464 80 14
Fiyatı: 56,50 lira 

Nasreddin Hoca ile Keloğlan buluşuyor

İki farklı masal kahramanı bu oyunda buluşuyor. Çocuklar, bu ikilinin sıra dışı buluşmasını çok sevecek.

Bir çocuğun hayali gerçek oldu
 

Yer: Çorum Devlet Tiyatrosu
Tarih: Yarın
Saat: 14.00/16.00
Yaş: 3+
İletişim: (0364) 213 33 43
Fiyatı: 51 lira

Yazarın Tüm Yazıları