2016’da sizi neler bekliyor (2016'da Balık burcu)

Balık burcunda doğanları 2016 yılı boyunca neler bekliyor? Aşk, iş ve sosyal hayatlarında ne gibi gelişmeler olacak? Dikkatli olmaları gereken dönemler hangileri? Hepsi bu yazıda...

Haberin Devamı

2016’da kariyeriniz, imajınız ve ilişkilerinizle ilgili konular ön plana çıkıyor sevgili Balıklar. Bu alanlarda sabrınız zorlanabilir, ama koşmayana madalya yok. Öyle değil mi? Gözler üzerinizde, ama işiniz zor olacak.

EVLİLİKLER ORTAKLIKLAR

Sevgili Balıklar, 2016 size özellikle işbirlikleri, ortaklıklar veya evlilikler anlamında şanslı gelebilir. 2016 yılı içerisinde yeni ortaklık ya da evliliklere imza atabilirsiniz. Mevcut evlilik veya ortaklıklarınızı yeni bir seviyeye çıkartabilir, sizden daha iyi konumda bir partner bulabilir ya da farklı kültürlerden gelen veya yabancı uyruklu kişilerle ilişkiler veya işbirlikleri kurabilirsiniz.
Başak burcuna geçen şans, fırsat, bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter geçtiğimiz Ağustos ayının ikinci haftasından beri 7. evinizde bulunuyor. Jüpiter 7. evinizde, 2016 Eylül ayının ikinci haftasına kadar, ikili ilişkiler, eşiniz, ortağınız, işbirliği yaptığınız kişileri içine alan olaylar kanalıyla size fırsatlar yaratmaya, olanaklar sunmaya veya sizi koruması altına almaya devam edecek.
Bu esnada, mevcut bir ilişkiniz varsa bir sonraki adıma taşıyabilir, yeni ve ciddi bir ilişkiye ya da işbirliğine başlayabilir, ortaklıklar kurabilir ya da mevcut işbirliği, ortaklık ya da ilişkilerinizde farklı olanaklara kavuşabilir.
Teknolojik araçların veya internetin ilişkilerinizi olumlu etkileyeceği bir süreçte olacaksınız. Aynı zamanda, enerjinizi alan veya size yük olan ya da kendi üstüne düşen görevleri yerine getirmeyen kişiler varsa, bu yıl bu kişilerden uzaklaşma fırsatı veya cesareti bulabilirsiniz. Ya da ofis aşkları veya iş hayatınızla bağlantılı ilişkiler gündeme gelebilir.
Bu yıl kendinizden büyük, varlıklı veya statüsü yüksek kişilere ilgi duyma olasılığınız da artıyor sevgili Balıklar.
2016 Eylül ayının ikinci haftasından itibaren şans kralı Jüpiter burç değiştirerek, yılın geri kalan döneminde sizin için borçlar, alacaklar, krediler, nafaka, miras, vergi, sponsorluk, burs, prim, komisyon, sigorta gibi başlıklarını temsil eden 8. evinizi koruma altına alacak ve bu sefer, bu başlıklarda size türlü fırsat ve olanak tanıyacak.
Bu süreçte, borçlarınızı kapatabilir, alacaklarınız varsa tahsil edebilirsiniz, partnerinizin durumundaki gelişmeler veya bonkörlüğü hoşunuza gidebilir. Aradığınız krediyi bulabilir, yaptığınız işlerden komisyon alabilir, nafaka veya miras türü başlıklarda şanslı taraftaki insan olabilir veya cinsel anlamda tutkulu ilişkiler yaşayabilirsiniz. Bu süreçte spiritüel konulara ilgi de artar. Kendinizi yeniden keşfedeceğiniz dönemde olacaksınız Sevgili Balıklar.

KARİYER VE İŞ HAYATI DİKKAT GEREKTİRİYOR

Eğitici ve zorlayıcı gezegen Satürn, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl ve önümüzdeki 2 yıl boyunca yine, kariyerinizi, ait olduğunuz toplumlardaki imajınızı, otorite pozisyonundaki kişilerle (baba, patron, yönetici, öğretmen, eşinizin ebeveynleri gibi) ilişkilerinizi, işinizi, yönetimsel becerilerinizi, dış dünyayla iletişiminizi içeren alanlarda size yeni şeyler öğretiyor, zorlayıcı ve olgunlaştıran derslerini sürdürüyor.
Bu süreçte, pozisyonunuz yükseleceği veya gözler üzerinizde olacağı için, geleceğinizle ilgili endişeleriniz artabilir, karamsarlaşabilirsiniz. İşinizi veya kariyerinizi ilgilendiren konularda sorumluluklarınız ve üzerinizdeki yük fazlalaşabilir ya da toplum içindeki imajınızı sarsacak olaylar söz konusu olabilir.
Bu tür durumlarla karşı karşıya kalırsanız, tüm bunların sizi daha iyi bir pozisyona taşımak ve size tecrübe kazandırıp, doğru yola sevk etmek için hazırlanmış testler olduğunu unutmamalısınız. Bulunduğunuz sektörde veya ait olduğunuz gruplarda isim yapacak ve yerinizi sağlamlaştıracaksınız.
Bu anlamda, özellikle, 17 Nisan-29 Haziran aralığında, zorluklar artabilir, bazı şeyleri yeniden şekillendirip değişiklikler yapmanız gerekebilir. 2 Ağustos-27 Eylül aralığında ise, işler akıcılık kazanacaktır. Eğer şubat ayı doğumlu bir Balık’sanız, sizin zorluklarınız yılın ilk aylarında olacaktır. Otorite konumundaki kişilerle ilişkilerinize dikkat etmeniz gerekecek.
Sevgili Balıklar, aşırı iş yükü enerjinizi doğru kullanmanızı ve sağlığınızı ihmal etmemenizi de gerektiriyor. İki yıl boyunca, yeni şeyler öğrenebilir, yeteneklerinizi geliştirebilir okula dönebilir veya özgeçmişinize ekleyecek yeni özellikler kazanabilirsiniz.
Satürn geçtiği evin konularında bizi sınavlara maruz bırakır, amaç sınıfta kalmamız değil, daha çok çalışıp eğitim almamızdır. Zira, Satürn, geçtiği evdeki transiti sona erdikten sonra bu evin konularında size ödüllerini bırakmış olarak yoluna devam eder. Bu nedenle, bu süreçte karamsar olmamalı ve yaşananları fırsat olarak görmeli ve kariyeriniz ya da imajınız için önemli ve büyümeyi hedefleyen bir dönemeçte olduğunuzu, bu şansınızı en iyi şekilde kullanmanız gerektiğini fark etmelisiniz.

SOSYAL ÇEVRE VE ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ

Plüton son yıllarda, arkadaşlık ilişkilerinizi testlerden geçirdi. Bu yıl da, bu eğilim devam ediyor. Son yıllarda bir taraftan bazı arkadaşlıklarınızı sonlandırırken veya araya giren mesafeler nedeniyle görüşemezken, diğer taraftan yeni arkadaşlıklar kurdunuz.
2016 yılının eylül ayına kadar, bu yıl yeni çevrelere girme ve yeni arkadaşlar edinme şansınız daha yüksek olacak. Yeni iş arkadaşları veya işbirlikleri kendinizi iyi hissetmenize yardım edebilir. Özellikle 5–9 Mart doğumlu Balıklar, bu yıl kendilerine ya da hayatlarına yeni şeyler katabilecek faydalı veya eğlenceli arkadaşlıklar kurabilirler.
Yeni çevreler sayesinde yenilenecekler ve bir süredir hayatlarını tekdüze hale getirmiş şeylerden kurtulma şansı bulacaklar.

MADDİ ALANLARDA OLUMLU VE OLUMSUZ SÜRPRİZLER

Beklenmedik olaylar ve sürprizler gezegeni Uranüs’ün para evinizden geçişi bu yıl da sürüyor. Uranüs önceki yıllarda, sizi çok büyük olanaklara kavuşturdu ya da yakında kavuşturabilir veya çok farklı kanallarla para kazanmanızı sağlayabilir.
Teknolojik alımlar veya yatırımlar söz konusu olabilir ya da internet veya medya bağlantılı kazançlar elde edebilirsiniz.
Teknolojik bilginiz maddi başlıklı konularda önem kazanabilir.
Plüton’un burcunuzla uyumlu Oğlak’ta olması maddi fırsatların önünü açıyor, ama bu yıl Satürn’ün açıları beklenmedik kayıplara da neden olabilir. Dolayısıyla, daha temkinli harcamalar yapmanızda veya aylık ödemelerinde zorlanabileceğiniz borçlar altına girmemenizde fayda var.
Genel hatlarıyla, Plüton mal varlığınızı artırmanıza yardım etse de, hesapsız veya plansız davranılması ya da risk alınması durumunda etkisi oldukça olumsuz olabilir veya Uranüs’ün bu transiti esnasında para başlıklı konularda şaşırtıcı olaylarla (kaybolan çekler, karışan hesaplar, farklı ithamlar gibi, siz çoğaltın) karşılaşabilirsiniz.
Dolayısıyla, detaycı olmak ve işleri asla şansa bırakmamak gerekli. Bu alanlardaki olumlu veya olumsuz tüm etkiler, bu yıl özellikle 6-17 Mart doğumlu Balıkları daha çok etkileyecektir. 6 Mart’a kadar olan tarihlerde doğmuş Balıklar bu etkiyi geçtiğimiz yıllarda atlattılar.

Haberin Devamı

Burcun özellikleri

Haberin Devamı

Element: Su
Niteliği: Değişken
Yönetici gezegeni: Neptün
Değerli taşı: Aquamarin
Zıt burcu: Başak
Felsefesi: Duygusalım, üstünüm, inanıyorum
Uyumlu burçları: Yengeç, Akrep
Finansal olarak uyumlu burcu: Koç
Evlilik veya ortaklık burcu: Başak
Birlikte iyi vakit geçirdiği burç: Yengeç
Balık burcu ünlüleri: Drew Barrymore, Steve Jobs, Victor Hugo, Elizabeth Taylor, Justin Bieber, John Bon Jovi, Jessica Biel, Graham Bell, Eva Mendes, Michelangelo, Sharon Stone, Rupert Murdoch, Liza Minnelli, Albert Einstein, Billy Crystal, Bernardo Bertolucci, Kurt Russell, Glenn Close, Bruce Willis, Beren Saat, Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Beyazıt Öztürk, Gülse Birsel, Nejat İşler, Sinan Çetin, Hatice Aslan, Aydan Şener, Ebru Akel, Nilgün Belgün

Haberin Devamı

ÖNEMLİ TARİHLER

7 Mart–28 Mayıs, 3 Ağustos-28 Eylül arası tarihlerde, iş hayatınız veya yapmanız gereken işler açısından oldukça hareketli bir süreç olabilir. İş değişiklikleri, iş koşularınızda değişiklikler, maddi açıdan farklı alanlara ilgi, maddi anlamda cesur adımlar veya yoğunluğa bağlı ani çıkışlar gündeme gelebilir. Yedek planınız olmadıkça ani tepkilerden kaçınmanız gereken bir dönem.
Mart ayı civarında, yaratıcılığınız yükseliyor. İçinizdeki sanatçıyı dışarı çıkartabilirsiniz. Kendinizi yeniden tanımlamanız, imajınızı yenilemeniz gerekebilir. Zira, bunu siz yapmazsanız, diğerleri sizi yanlış aksettirmek için ellerinden geleni yapabilirler.
Özellikle, 8 Mart civarında doğan Balıklar bu süreçte olanları uzun süre hatırlayabilirler. Ancak, kötü alışkanlıklar edinmeniz durumunda önümüzdeki süreçte zorluklar sizi bekliyor olacak, bilginize.
Ortak kaynak (kredi, vergi, prim, sigorta, nafaka, miras, burs, sponsorluk gibi) kullanımı gerektiren konular açısından ise, zorluklar yaşayabilirsiniz. Borçları tahsil etmeniz zor olabilir veya aniden ortaya çıkan borçlar nedeniyle zorlanabilirsiniz. Ya da sevdiğiniz bir kişi ilişkilerinizi ilgilendiren konularda yaptığı açıklamalarla sizi şaşırtabilir.

İŞ DEĞİŞİKLİKLERİ  GÜNDEME GELEBİLİR
İkili ilişkiler zorlanıyor veya yüksek teknoloji kullanılan araçlarda sorun yaşanabilir. Sağlığa da dikkat etmeli.
Eylül ayı civarında, ikili ilişkilerinizde veya iş hayatınızda, önemsiz gibi görünen şeyler bir an da önem kazanabilir. İlişkiler testten geçebilir veya ilişkilerinizde hem kendinize hem de karşı tarafa dürüst olmanın karşılığını görebilirsiniz. İlişkilerde değişimler kaçınılmaz olabilir. Yeni tanışacağınız kişiler hayatınızda etki yaratabilirler. Ya da partnerinizin veya sevdiğiniz kişileri hayatlarındaki bazı olaylar sizi de etkileyebilir.
Maddi anlamda değişiklikler söz konusu olabilir.
Yaratıcılığınız sizi yeni boyutlara taşıyabilir. Sağlığınızı ihmal etmemeniz gerekiyor.
Mart ayındaki olaylara benzeyen olaylar yaşanabilir (yukarıda sıralamıştık).
Sevgili Balıklar hepinize tüm sevdiklerinizle birlikte mutlu, keyifli, sağlıklı bir yıl diliyorum. Sevgi ile kalın...
Önemli not: Yükselen burcunuzun yıllık yorumunu da mutlaka okumalısınız.

Haberin Devamı

GÜNLÜK BURCUNUZ

Koç
İş hayatınız ve kariyeriniz açısından olumlu birkaç gündesiniz. Ama aileniz ve evinizle ilgili konularda daha dikkatli hareket etmeniz, evinizi ve ailenizi ihmal etmemeniz gerekiyor.

Boğa
Ayın son günlerinde, iş hayatınızı veya kariyerinizi ilgilendiren konular hızlanıyor veya yoğunluğunuz artıyor olabilir. Bugünlerde yaşanan hassas durumları söylediklerimi düşünerek daha hafif atlatabilirsiniz.

İkizler
Bugünlerde elinize para geçebilir, maddi olanaklarınızı sevdiğiniz kişiler ve aileniz için harcamak sizi mutlu edebilir. Ancak genel anlamda bakıldığında, politik olmanızda, tartışmalardan kaçınmanızda fayda var.

Yengeç
Sevdiğiniz kişilerle ilişkilerinizde karşılıklı uyuma önem vermenizde fayda var. Hayatınızda bazı şeyler iyi gitmeyebilir veya ilişkilerde hassasiyetler oluşabilir.

Haberin Devamı

Aslan
Eviniz veya ailenizle ilgili konular açısından hoş günlerdesiniz. Ancak gereğinden fazla para harcamamaya dikkat etmek gerekebilir. Sağlığınızı ihmal etmemelisiniz.

Başak
Sosyal yaşamınızda veya arkadaşlık ilişkilerinizde sıkıntılı olaylar yaşanabilir. Hayatınızdan bazı kesitleri veya diğerlerinin problemlerini karşılıklı olarak görüşmeniz zaman zaman iletişim kopuklukları yaratabilir. Ancak sosyal açıdan hareketli günlerde olacaksınız.

Terazi
Bugünlerde imajınızı, kariyerinizi ve ait olduğunuz topluluklardaki duruşunuzu ilgilendiren olaylar yaşanabilir. Sonuçlanan veya sonlanan işler, durumlar, yeni olanaklar, teklifler gündeme gelebilir.

Akrep
Şu sıralar gözler üzerinizde! Üstünüz pozisyonundaki kişiler (öğretmen, yönetici, baba, eş, patron gibi) sizi takip ediyor olabilirler. Konu her ne ise, elinizden gelenin en iyisini ortaya koymalısınız. Arka planda size destek olmasını beklediğiniz kişiler güveninizi boşa çıkartabilir.

Yay
Parasal konular ön plana çıkıyor. Kazançlarınızı artırma veya ek gelir elde etme şansınız var. Ama ortak para veya ortak kaynak kullanımı gerektiren başlıklarda ve alışverişler esnasında dikkatli olmanız gerekebilir. Planlarınızı bozan, beklentilerinizi boşa çıkartan ya da dikkatinizi dağıtan olaylar söz konusu olabilir.

Oğlak
Sevdiğiniz kişilerin kendini ihmal edilmiş hissetmesine bağlı problemlere açıksınız. Bazı hareketlerinizin istenmeyen sonuçlarıyla yüzleşmeniz gerekebilir. Bazı hareketlerinizle bilmeden farklı kişilere zarar verebilirsiniz.

Kova
Birkaç gün için, işle ilgili hassasiyetler ön plana çıkıyor. Yoğun çalışma temposu sizi yorabilir. İş hayatınızda bazı sıkıntılı durumlar oluşabilir. Sağlığa dikkat etmekte fayda var, enerjiniz azalabilir.

Balık
Yanlışlıklar, karışıklıklar veya atlanan detaylar ufak sorunlar yaratabilir. Planlar, konuşmalar veya anlaşmalar esnasında dikkat gerekiyor. Aşk hayatınızı, sevgi temalı ilişkilerinizi, çocuklarınızı veya yaratıcılık gerektiren işlerle ilgili konuları ilgilendiren alanlarda gelişmeler, haberler, teklifler ve öneriler ön plana çıkabilir.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları