“Ört Üstümü Öleyim...”

Efendim, Önüm, Arkam, Sağım Solum “Sürücü Adayı” Sobe !

Haberin Devamı

 

başlıklı, pazartesi yazısına bir dönüş oldu; bir dönüş oldu, anlatamam...

 

Millî Eğitim Bakanlığı,

İl Millî Eğitim Müdürlüğü,

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü,

İl Trafik Müdürlüğü,

İlçe Trafik Müdürlüğü,

İzmir Valiliği,                    

Bornova Kaymakamlığı,

Bornova Belediye Başkanlığı,

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı,

İzmir Ticaret Odası,

İzmir Şoförler Odası,

İzmir Minibüsçüler Odası,

İzmir Taksiler Odası,

İzmir Otobüs ve Servis Araçları Odası,

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası,

İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği,

Özel Sürücü Kursları Konfederasyonu,

EVKA 3 Muhtarlığı,

Ege Özel Okullar Derneği,

Necip yerel medya... (haydi onu geçiniz; artık yok hükmündeler zaten...)

Ve daha adını sayamadığım,

Haberin Devamı

onlarca, yüzlerce kurum ve kuruluş...

Hepsi birden, telefon, mail, faks, telgraf, teleks, SMS, WhatsApp, Linkedin, Facebook, Instagram vs. aracılığıyla geri-bildirimde bulundular.

Gösterdikleri ilgi ve duyarlılıktan gözlerim yaşardı.

 

Dedim ki, “Vallahi, helâl olsun. Ünlü sanatçıların, evlenmesi, boşanması, haciz muameleleri,

efsane futbolcuların aşkları, nafaka davaları, transferleri, ‘O şehir’deki yangın, ‘Bu şehir’deki tecavüz, ‘falanca’ dizideki skandal, ‘filânca’ gurmenin tavsiyeleri arasında, bu ‘küçücük ve önemsiz köşe yazısı’nı gördü ya ‘ilgililer’; artık ölsem de gam yemem !” Okullar açılmadan evvel (yani siz bu satırları okurken...) meseleye çoktan müdahale edilmiş olur sanıyorum..

 

Şaka bir yana,  “...Sürücü adaylarının ders ve sınav saatlerindeki seyir kalabalığı , akan trafiği yavaşlatacak ve giderek, tehlikeye düşürebilecek bir yoğunluk oluşturuyor.  Bir, sosyal ihtiyacın giderilmesinden doğan kaos, güvenlik açığı ve eziyet, hep aynı cadde ve sokaklarda yaşanmasın...  EVKA 3 Mahallesi’nin tam göbeğindeki parkur, artık çekilmez hale gelmiştir.  Bu sorumluluk, acaba başka semtler ve başka güzergâhlarla dönüşümlü olarak paylaşılamaz mı ?  Böyle giderse, istenmeyen ve hepimizin üzüleceği hadiseler yaşayacağız.  Birileri durumdan vazife çıkartır mı, acaba ?” mealindeki yazımla ilgili olarak, “kimse”den, olumlu-olumsuz “tık” yok ! “Saçmalamışsın” diyen bile çıkmadı !

 

Haberin Devamı

Yukarıda adını saydıklarımdan, (unuttuklarım dahil...) bir tanesi bile, kendini (gerçek veya abartılmış olsun) çizdiğim resmin (doğrudan ya da dolaylı) muhatabı saymadı ! Şimdi bazıları diyecek ki, “kardeşim, sen de kendini ne kadar önemsiyorsun...” Alâkası yok ! Bu semtte, “10 yıl önce, kaç konut vardı, kaç kişi yaşıyordu, kaç işyeri vardı, kaç okul vardı, kaç öğrenci vardı, kaç araç vardı, kaç sürücü kursu ve sınav aracı vardı, kaç sürücü adayı vardı, kaç otobüs çalışıyordu, kaç minibüs yollardaydı ? Ve bugün bu sayılar nereye ulaşmış ?”  Bu soruların yanıtlarını, kimse merak etmiyorsa, zaten yapacak bir şey yok demektir. Rahmetli Anneannem; böyle zamanlarda, “ört üstümü öleyim” derdi... Mesele bu kadar basit !

Yazarın Tüm Yazıları