FETÖ’cü 445 polis yanında kamuda 600 ‘mahrem imam’ tespit edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 28 Aralık günü sosyal medya hesabından Fetulahçı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında çok önemli bir paylaşımda bulunarak, “Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı’nın dijital materyaller üzerinde yaptığı geriye dönük çalışmalar kapsamında FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubunun açığa alındığını” açıkladı.

Haberin Devamı

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın da dahil olduğu soruşturma, 18 Nisan 2017 tarihinde, “Garson” kod adlı gizli tanığın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Fetullahçı Terör Örgütü’nün Emniyet Mahrem Yapılanması” ile ilgili bilgileri içeren 32 ve 64 GB’lık iki adet Micro SD kartı teslim etmesiyle başlamıştı.

38 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Ele geçirilen dijital materyallerin katmanlı bir kriptolama tekniğiyle; yani iç içe şifreleme, üst üste çalışan farklı işletim sistemleri ile çalıştırma yöntemiyle şifrelendiği tespit edildi.

İki ayrı SD kartan 32 GB’lık olanı çözümlemezken, 64 GB’lık olanın ise bir bölümü çözülmüş, şifresi çözülen kartta 22 bin 885 adet dosyanın bulunduğu tespit edilmişti. Bu dosyalar içinde FETÖ’nün işleyişine ve örgütsel yapısına dair çeşitli dokümanlar, örgütün mali bilgilerini ve kaynaklarını içeren metin ve tablolar, FETÖ’nün örgüt üyelerine yönelik talimatlarını içeren belgeler, kayıt altına alınan ‘Emniyet Mahrem Sorumluları’nın bilgilerini, görevlerini ve görev yerlerini içeren excel tablolar bulunmuştu.

Haberin Devamı

ŞİFREYİ 6 YILDA MİT KIRDI

Bu yolla 8 bin 723 kişinin kimlik tespiti yapıldı. SD kart içinde Türkiye genelinde 276 bin 787 emniyet mensubunun detaylı bilgilerini içeren excel formatında fişleme tabloları ortaya çıktı.Tüm bilgiler Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla 81 il adli makamlarına gönderilirken, örgüt üyesi olarak tespit edilen 38 bin 318 şahıs Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edildi. FETÖ Emniyet Mahrem Yapılanması içinde yer alan ‘Garson’ kod adlı şahsın verdiği ve şifresi çözülemeyen 32 GB’lik SD kart ile ilgili olarak Milli İstihbarat Teşkilatı devreye girdi. Tam 6 yıllık çalışma sonucunda MİT, 16 Aralık 2022 günü, bu SD kartın şifresini çözmeyi başardı. Şifresi çözülen SD kart içindeki veriler üzerinde yapılan değerlendirmede  toplam 57 bin 324 dosyanın yer aldığı görüldü. Çok sayıda tabloda yer aldığı görülen ve sadece emniyet personeli kodlama ve fişleme bilgilerinin yaklaşık 6.5 milyon satırın üzerinde veriden oluştuğu tespit edildi.

Haberin Devamı

2017 yılında çözümlemesi yapılan kartta 2015-2017 yıllarında örgüt üyelerine ait “kodlama” ve örgüt üyesi olmayanlara ait “fişleme” bilgileri yer alırken, yeni çözülen kartta 2007 yılından 2016 yılına kadar kodlama ve fişleme verilerinin yer aldığı belirlendi. Bu kart içinde emniyet amir sınıfı personel alımı için gerçekleştirilen 2014 yılındaki sınavlar için başvuru yapan öğrencilere ait örgütsel kodlamaların bulunduğu veriler ele geçirildi.

KIRMIZI KATEGORİDEKİ FETÖ’CÜLER

Ön tespitlere göre; bunlardan 112’sinin aktif emniyet personeli olduğu belirlendi. Bu personelden 14’ünün merkez teşkilatı bünyesinde, 13’ünün il emniyet müdürlüklerinde önemli şube müdürlüklerinde olduğu belirlendi. MİT’in şifresini çözdüğü SD kartta çok önemli bir başka bilgiye ulaşıldı; önceden şifresi çözülen SD kart içinde kodlaması bulunmayan 100 bin 958 emniyet personelinden 299’unun örgüte sıkı sıkıya bağlı olarak kodlanmış “Kırmızı” diye kodlanmış kişiler olduğu belirlendi. Kırmızı olarak kodlanan 299 personel arasında EGM ve il emniyet müdürlüklerinde önemli birimlerde çalışan 34 personelin bulunduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

MAHREM İMAMLARIN ÇOĞU ÖĞRETMEN

- SD kart içinde, örgütün izdivaç olarak tabir ettiği örgüt içi evlilik için oluşturulan dosyalarda yer alan fotoğraf ve listeler üzerinde yapılan çalışma sonucunda 436 kadın örgüt üyesi belirlendi.

Kadınların eşleri üzerine yapılan incelemede sekizinin aktif emniyet personeli olduğu ve izdivaç listesinde geçen iki aktif emniyet personelinin kendisinin de izdivaç evliliği yaptığı anlaşıldı. Toplam olarak şu ana kadar; FETÖ’ nün mahrem yapılanması kapsamında ele geçirilen dijital materyallerde yapılan ön tespitlerde EGM bünyesinde aktif olarak görev yapan 445 personel olduğu tespit edildi.

Asıl önemlisi 2017’de ilk çözülen SD kartta 8 bin 700 mahrem imam tespit edilirken, MİT’in şifresini çözdüğü SD kartta 4 bin mahrem imam belirlendi. Bunun 600’ünün kamuda çoğunluğu öğretmen, sağlık personeli, mühendis olduğu ve çeşitli bakanlıklarda çalıştığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

KOM Başkanlığı dosyalar üzerindeki incelemesini sürdürürken, bu sayıların artması bekleniyor. Devlette FETÖ tehlikesinin hâlâ devam ettiğini belirleyen savcılık konu hakkında soruşturmasına devam ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları