Ve o yola neşter

TİRE-Belevi yolunu birkaç kez taşıdım buraya. O yoldan ne zaman söz etsem, bıkmadan şöyle başlarım:

Haberin Devamı

"O yol var ya... Kapkara bir yaradır bende. Ciğerimizin bir parçasını yitirmiştik 13 Mart 2014’te. Yeğenim Tuncay Güryıldız’ı, 39 yaşında almıştı o yol...”

YANITLAR UMUT OLMUŞTU
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, çok sayıda kişinin ölümüne neden olan Tire-Belevi yolunun takipçisi oldu, TBMM’de birkaç kez gündeme getirdi. Son olarak Sertel’e gelen yanıtlar, umut olmuştu bende:
“Sertel’e verilen bu yanıtlar, o yolun kabus olmaktan çıkarılacağı umudunu artırdı bende de. Dilerim başka canlar almadan, o kabus yola el atılsın... Ve tabii ki, umutlar hayal kırıklığı olmasın...”

Ve o yola neşter

CANLARIN DEĞERİ ÖLÇÜLEMEZ
Ve, o yola beklenen neşter geldi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tire-Belevi yolunun temelini attı. Yolun Tire’nin kurtuluş günü olan 4 Eylül 2018’de açılacağını belirten Arslan, bugüne kadar yaşanan can kayıplarının üzücü olduğunu vurguladı, “Kurtaracağımız canların değeri parayla ölçülemez. 24 metre genişliğindeki 4 şeritli yol, 73.5 milyon liraya mal olacak” dedi.
YARAYA MERHEM GİBİ
Temel atma törenine katılan Atila Sertel, aradı, sevinçliydi, heyecanlıydı: “Sonunda amacımıza ulaştık. O yolun yapımına başlandı. Yolun sürekli gündemde kalmasına çabaladık. Bundan sonra da yapımının takipçisi olacağız.”
Lafı fazla uzatmayayım. Zaman zaman bu köşeye taşıdığım yol için başta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, konunun takipçisi Atila Sertel ve emeği geçen herkese içten teşekkür ediyorum. (Sonuçta bizlerin yarasına merhem sanki...)

-----

Haberin Devamı


GÜNDEME GELİNCE ANIMSADIM

İzmir’den 74 ile özel
ekmek zamsız devam

Ve o yola neşter

BU aralar ekmek gündemde ya... İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Ekmek Fabrikası geldi aklıma. Burada normal ekmek üretimi sürüyor. Ama önemli olan glutensiz ekmek üretimi. Çünkü, bu ekmekler 74 ildeki çölyak ve fenilketonüri hastalarına umut oldu. İthali 9 ile 15 lira arasında olan bu özel ekmekleri 1.5 liradan satışa sunan Büyükşehir Belediyesi, kargoyla ülke genelinde tam bin 200 noktaya ulaştırıyor. 450 gramlık ekmeklerden ayda yaklaşık 120 bin adet üretiliyor ve bu yıl zam yapılmayacağı açıklandı.

----

Haberin Devamı

SÖZ
SİZİN

TÜRKİYE’NİN EN İYİ 10’UNDAN BİRİSİ
Ege’de bir örnek tesis

GEÇENLERDE Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde kuracağı kombinalara değinmiş, “İzmir ette de örnek olacak” demiştim. Bu yazı üzerine Efkar Tavukçuluk Yem Gıda Soğukhava Deposu Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Babalık’tan bir mesaj aldım. Ege’nin en modern et kombinasını Kemalpaşa’da açtıklarını bildirmiş. Babalık, “Helal et temiz ticaret” sloganıyla Avrupa ve dünya standartlarında çalışacak tesisi özetlemiş:
KEMALPAŞA’DA HİZMETTE
“Firmamız Efkar Tavukçuluk Yem Gıda Sanayi olarak, broiler piliç yetiştiriciliği ve soğukhava deposu işletmeciliği faaliyetlerimize bir yenisini ekleyerek 21 Aralık 2016’da Ege Bölgesi’nin en modern et kombinasını ‘Efkar Et Kombinası’ adıyla İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde hizmete açtık. Yaklaşık 20 milyon lira yatırım yaptığımız tesisimiz günlük 350 adet büyükbaş ve eşzamanlı olarak 2 bin adet küçükbaş kesim kapasitesine sahiptir. Ayrıca günlük 30 ton et işleme ve günlük 40 ton et şoklama kapasitesiyle Ege Bölgesi’nin en modern, en büyük et kombinası ve Türkiye’nin bu alanda en iyi 10 tesisinden bir tanesidir.
DOĞA DOSTLUĞUNDA ÖNCÜ
Tesisimiz doğa dostu olup günlük 500 metreküp kirli su arıtma tesisiyle bu konuda da sektöründe öncülük etmektedir. İşletmemizde canlı hayvan muayenesinden hazırlanmış et sevkiyatına kadar tüm üretim aşamaları izlenebilir olup, ISO 22000 kalite standardı uygulanmaktadır. Hem İzmir ilimizden hem de diğer il ve bölgelerden gelen hayvan sahiplerine en iyi şekilde hizmet verecek bir tesis kurduğumuza inanıyoruz.”
Böyle tesisler ne kadar çoğalırsa iyidir. Başarılar diliyorum, kolay gelsin.

-----

Haberin Devamı

BİR ALINTI
Engin Yavuz’dan: Uygarlık, bir insanın öfkelenince taş atmak yerine ilk kez laf atmasıyla başladı... (Sigmund Freud)

Yazarın Tüm Yazıları