Vatandaşa kulak verildi: O caddede yine çift yön

“TEK yönden yakınma var” diye aktarmıştım konuyu... Önce açıklama gelmişti: “İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), İl Emniyet Müdürlüğü’nün talebi üzerine, çift yönlü trafik akışı ve uygunsuz parklanmalar nedeniyle büyük yoğunluk yaşanan Mithatpaşa Caddesi’ni rahatlatacak karar aldı.

Haberin Devamı




YENİ UYGULAMA NEYDİ
‘Depo Kavşağı’ olarak bilinen 16 Sokak Kavşağı (Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi sokağı girişi) ile 99/1 Sokak Kavşağı (Küçükyalı Kavşağı / Hakimiyet-i Milliye İlkokulu önü) arasındaki kısmın, ‘Konak istikametine doğru tek yön’ olmasına karar verildi. Bu bölümde Üçkuyular yönüne gitmek isteyenler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nı kullanacak.”

ESNAF ZOR GÜNLER YAŞIYOR
Tek yön kararı, 20 Mayıs’ta uygulanmaya başlandı. Sürücüler, trafik polislerinin yoğun yönlendirmesiyle yeni kurala uyarken, Güzelyalı ve Göztepe esnafı başta olmak üzere, uygulamaya tepkiler geldi. Güzelyalı Muhtarı Nedim Altan’a iletilen yakınmalardan bazıları:
* Mithatpaşa Caddesi’ndeki esnaf, salgın sonrası toparlanmaya çalışırken, tek yön uygulamasıyla işlerinin önemli ölçüde düştüğünü, yine zor günler yaşamaya başladıklarını bildirmiştir.
* Cadde üzerinde Konak-Üçkuyular arası sefer yapan ve ileri yaşta olanların çoğunlukla kullandığı 10 numara otobüsün 4 durağı da kaldırılmıştır. Üçkuyular yönüne gidecekler mağdur olmaktadır.

ÇOK YOĞUN YAKINMALAR
* Caddenin bu bölümü tek yön olunca, İnönü Caddesi’ne yönelen araçlar ara sokaklarda trafiğin yoğunlaşmasına ve gürültüye neden olmaktadır.
* Yaşamın kolaylaşması gerekirken, ortaya çıkan zorluk yakınmaları muhtara bildirilmiştir, ‘Uygulamadan şikayetçiyiz’ denilmiştir.
* M. Ali Akman, Güzelyalı ve Göztepe’den oluşan bu bölge nüfus, ticaret ve hizmet açısından çok yoğundur. Uygulamadan şikayetçi olan bölge esnaf ve sakinleri, vaz geçilmesini istiyor.

VALİ ‘İNCELEDİM’ DEDİ
EMNİYET ESKİYİ İSTEDİ
Tek yön uygulaması sürücüler açısından başarıyla sürerken, yoğun yakınmalar İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e de iletildi. Sonunda Köşger, bir hafta sonu bölgeyi incelediğini, esnafla görüştüğünü, yakınmaları dinlediğini iletti. Ve beklenen oldu, İl Emniyet Müdürlüğü UKOME’ye bu kez caddede eski akışa dönülmesi istemiyle başvurdu. UKOME, caddenin tek yönlü bölümünde çift yöne geçilmesini onayladı, yeni uygulama da 15 Haziran’da başladı.

UZLAŞI ÖRNEĞİ VERİLDİ
GÖREV SÜRÜCÜLERDE
Mithatpaşa Caddesi’nde yaklaşık üç hafta süren serüveni neden aktardım? Kentin trafikten sorumlu biriminin, caddeni rahatlayacağını umarak, belirli bölümde tek yöne gidilmesi istemi onaylandı uygulama başladı. Ancak çoğunluk hoşnut kalmadı, yakınmalar dile getirildi, yetkililere de ulaştırıldı, sonunda tek yönden vaz geçildi, eskiye dönüldü. Yakınılan uygulamada diretilmedi, vatandaşa kulak verildi, uzlaşı örneği verildi gibi. Umarım, sürücüler araçlarını artık caddede diledikleri yere park edip, trafiği aksatmaz, yeni arayışlara neden olmaz. Herkese kolay gelsin!


-------------------

SÖZ SİZİN

BİR SORUN UYARISI

Bostanlı’daki otopark da
karavanla dolup taşıyor

“Hürriyet Ege’deki, ‘İnciraltı Kent Ormanı Otoparkı karavancılara mı verildi?’ başlıklı yazınızı okudum. Aynı problem Karşıyaka Bostanlı sahilinde de var. Sahildeki otoparkı karavanlar işgal etmiştir. Bostanlı Pazarı için gelen pazarcılar arabalarını yola bırakmaktadır. Alışveriş için gelenlerin arabalarını park edecek yer yoktur.
Dünyanın gelişmiş bir ülkesinde karavanınızı istediğiniz otoparka bırakıp gidemezsiniz. Belediyenin çözüm ararken, Bostanlı’daki karavan problemini de dikkate alması gerekir.” (Bülent İkinci)

Yazarın Tüm Yazıları