Tüm kadınlara çağrı: Hayat kurtarın, umut olun

 “Sevgili kadınlar, sevgili kızkardeşlerim, Öykü Arin’in hayatını kurtaracak donör belki de 8 Mart’ta çıkacak. Sizden 3 dileğim var. Henüz kök hücre bağışı yapmadıysanız donör olun. Başkalarının donör olması için harekete geçin. Kampanyamıza katılın, kök hücre bağışı ile hayat kurtarın, umut olun...”

Haberin Devamı


BİR AYLIK SÜRE VAR
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapılan bu çağrı bir annenin... Yaşamını sürdürebilmesi için tam uyumlu ilik gereken 3,5 yaşındaki Öykü Arin’in annesi Eylem Yazıcı’nın çağrısı. Öykü’nün löseminin ender görülen bir türüne yakalandığını belirledi doktorlar. Ve mutlaka uygun ilik nakli gerektiği duyuruldu. Minik kıza ilik bulunabilmesi için “Öykü Arin’e umut ol” kampanyası düzenlendi ve Türkiye adeta seferber oldu. Yurtdışında da ilgi gördü kampanya. Ancak henüz uygun ilik bulunamadı ve bir ay içinde umut hedefine ulaşılması gerektiği bildirildi. Yine de uygun ilik bulunamazsa ne olacak? Herkese, “Cesur olun, donör olmaktan korkmayın” diye seslenen ve umudunu hiç yitirmeyen anneden geliyor yanıt:
ZORUNLU SEÇENEKTE RİSK VAR
“Bir ay içinde nakil olması gerekiyor. Yüzde yüz uyumlu donör bulunmazsa, anneden yüzde 50 uyumlu ilik nakledilecek. Bunun hayati riskleri daha yüksek. Dolayısıyla bağış kampanyasını hızla genişletmemiz gerekiyor. Türkiye ve 12 ülkede bağışlar sürüyor. 19 Mart kızımın doğum günü. Bu ay uygun ilik nakliyle kızımın yeniden doğmasını umuyoruz. Herkesi kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz. İnsanlara ‘Kızılay’a gidin, kök hücre bağışı yapın’ diyoruz. ‘Kızılay ile nasıl temasa geçeceğiz’ konusunda da bilgi verebiliyoruz. Cesur olun, korkacak bir şey yok. Bir yan etkisi yok, bağışı yaptıktan 15 gün sonra bile kök hücre bağışı yapabilirsiniz. Sizin bir yakınınızın ve çocuğunuzun ihtiyacı olursa ‘ne yapacağım’ diye düşünmeyin, yeniden yapabiliyorsunuz.”
HAYDİ HERKES BAĞIŞA
Evet, Öykü Arin’in annesi, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle başta kadınlar olmak üzere, herkese sesleniyor. “Haydi kök hücre bağışına...” Bir aylık sürede uygun ilik bulunup nakledilse, Öykü Arin sağılığına kavuşsa, bir anlamda yeniden doğsa ne güzel olur, değil mi?

-----

Haberin Devamı

BİR PANEL
VE FORUM

İzmirli Kadınlar
Güçlerini Birleştiriyor

8 MART kapsamında, kadının iş dünyasındaki yerinin güçlenmesini ve emeğinin değerlenmesi için İzmir Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde, “8 Kadın 8 Çözüm Manifesto” konulu panel ve forum düzenlendi. 7 Mart saat 14.00 - 18.00 saatleri arasında İzmir Mimarlık Merkezi’ndeki etkinliği İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen yönetecek.
İŞTE KONUŞMACILAR
Etkinliğin konuşmacıları şöyle: Arzu Çerkezoğlu (DİSK Genel Başkanı), Seniye Nazlı Işık (siyasetçi), Gülfem Yorgancılar (iş insanı), Ahenk Yılmaz (mimar), Evrim Alasya (sanatçı), Çağla Deniz Felumar (avukat), Suna Kalaycı (tarım emekçisi), İlknur Peder (psikolog).

-----

Haberin Devamı

BİR
ETKİNLİK

Yol verin geçelim

8 MART Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Didim Çocuk Akademisi’nin öncülüğünde “Yol verin geçelim” adı altında kadınların yer aldığı bisiklet konvoyu düzenlendi. Özgür Ses’in haberine göre, kadınlar bisikletleriyle Didim Kent Meydanı’nda buluştu. Etkinliği düzenleyen Didim Çocuk Akademisi’nin kurucu müdürü Eda Demir, kadınların toplumda etkili yönlendirici ve birleştirici bir güç olduğunu söyledi.
ÜRETEN BİREYLER
Demir, “Demokratik adil bir toplum oluşturmanın tek yolu kadınların güçlendirilmesidir. Unutulmamalıdır ki, İstiklal Savaşı’nın Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u kadınlardır. Kadınlar fedakar, üreten ve çalışan bireylerdir” dedi. Bisikletli kadınlar hazırladıkları pankartlarla müzik eşliğinde Atatürk Bulvarı’ndan Altınkum Yalı Caddesi’ndeki Barış Kafe’ye gitti.

-----

Haberin Devamı

YALNIZCA 8 MART’LAR DEĞİL, BÜTÜN GÜNLER KADINLARIN OLSUN. VE DE TABİİ Kİ, “KADINA ŞİDDETE HAYIR.” ANALARIMIZ, KARILARIMIZ, KIZLARIMIZ, BACILARIMIZ BAŞTACIMIZDIR.

-----

BİR ALINTI
Barış Kaşıkçı’dan: Seni bulmaktan çok aramak isterim. Seni sevmeden önce anlamak isterim, seni bir ömür boyu bitirmek değil, sana hep yeniden başlamak isterim. (Özdemir Asaf)

Yazarın Tüm Yazıları