TBMM’de kimse karşı çıkmayacaksa CHP maaşlar için neden bekler

BİR Öğretmenler Günü daha geride kaldı. O gün anımsadık öğretmenleri. Sıkıntılarını, sorunlarını, görevlerinin ne denli önemli ve güç olduğunu. Törenler düzenledik. Vaatler sıralandı çoğunda. “Öğretmenim canım benim” dedik... Ve bugün 28 Kasım... Kaldı mı akıllarda öğretmenlerle ilgili bir şeyler?

Haberin Devamı

 


HER MESLEĞE ÖZEL GÜN
Yine de iyi ki var böyle bir özel gün. Bir gün de olsa bu büyük özveri isteyen bu meslektekiler gündeme geliyor. Onların cefası, vefası örnek gösteriliyor. “Atanamayanlar ne olacak” deniyor... Belki de etkililerin, yetkililerin belleklerine, gündemlerine öğretmenlerle ilgili bir şeyler kazınıyor. Keşke bir çok mesleğin özel günü olsa... Onların da sorunları, sıkıntıları gündeme gelse, çözüm önerileri sıralansa... Ne de iyi olur...


CHP LİDERİ’NDEN GÜZEL ÖNERİ
Ve de öğretmenlerin özel gününden bir aktarma. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yoksulluk sınırının 7 bin 56 lira olduğunu anımsatmış, öğretmenlerin özel bir yasayla bu rakamın üstünde maaş almalarının sağlanması gerektiğini söylemiş ve eklemiş: “Gelin diyorum, hep birlikte buna ‘evet’ diyelim, Emin olun parlamentoda hiç kimse buna ‘hayır’ demez.”

Haberin Devamı


PEKİ NEDEN BEKLENİYOR
Vallahi Kılıçdaroğlu’nun önerisi güzel. Tüm öğretmenlere en az 7 bin lira maaş demek bu. Şöyle bir düşündüm. Özel ve kamu çalışanları arasında yoksulluk sınırının üstünde maaş alan var mı? Yani, en az 7 bin lira. Bana göre büyük çoğunluğun maaşı bu rakamın altında. Yani öğretmenlerin yanında diğer çalışanları da düşünmek gerek sanki. Ayrıca, madem parlamentonda kimse ‘hayır’ demezmiş. CHP, öğretmenlerin maaşını yükseltecek bir yasa önerisini neden vermez? (Tabii ki, diğer çalışanları da gözeterek.) Neden beklenir? Ve de son söz: Ne demişler, “Ağanın eli tutulmaz...”

-----

SÖZ SİZİN

İNCİRALTI KENT ORMANI’NA DİKKAT
Güvenlikçi kulübeleri
doğru yere konulmalı

İNCİRALTI Kent Ormanı’ndan mümkün olduğunca ve amacına uygun yararlanmaya çalışan bir aileyiz. Eşimle sabahları 09.00 gibi gidiyoruz. Eşim bir saate yakın yürüyor, ben de yarım saat bisiklete biniyorum, sonrasında da mevcut aletlerden yararlanarak spora devam ediyorum. Devamında getirdiğimiz sandalyelere oturup gazetelerimizi okuyoruz. Saat 11.30 gibi evimize dönüyoruz. Bu gerçekten yola çıkarak aksayan konuları yetkililere bildirmek bizim de görevlerimiz arasına girmektedir:

Haberin Devamı


ZARAR VERENLER DE VAR
* Engelli eğitim merkezinin girişinde bulunan bisiklet park yeri özel güvenlik personeli kulübesine uzak ve burada bazı hırsızlıklar olmaktadır. Bu sebeple güvenlik kulübesi yanına taşınması uygun olacaktır.
* Kent Ormanı’na bazı vandallar zarar vermektedir. Bu sebeple giriş kolonlarının tahta yerine mermer veya metal ile yapılması uygun olacaktır.
* Kent ormanında deniz kenarında bir güvenlik kulübesi var. Bu kulübe deniz kenarında tellerle ayrılan mangal yakma yerinin dışında. Deniz kenarında bir olay olursa, güvenlik görevlileri epey uzakta olan kapıdan girerek müdahale edebilir. Tavsiye; güvenlik kulübelerinin mangal yakma yerlerine giriş yapılan yerlerde olması.
* Onlarca köpeğin ve de kedinin bulunduğu ormanın hayvan sağlığı açısından ihmal edilmesini anlamak mümkün değildir.
Gürbüz YÖRÜK - Emekli Öğretmen
(Sayın Yörük bazı görüntüler de gönderdi, ancak çok koyu olduğundan kullanılamadı.)

Haberin Devamı

BİR DE BENDEN
Mangal sevdasına tamam da
ayrılan özel yerde yakın yahu

İNCİRALTI Kent Ormanı’yla ilgili benim de diyeceklerim var. Öteden beri ormanda bir mangal sevdası sürer gider. “Mangal yakmak yasaktır” yazılı uyarı levhalarını asla takan olmadı. Sonunda, ormanın deniz kenarındaki oldukça büyük bir yer “Mangallı piknik alanı” olarak ayrıldı. Tel çit çekildi, kapılar açıldı.


MUTLAKA ÖNLEM ALINMALI
Buraya kadar tamam. Ama o da ne? Bunca büyük yere karşın, bazı ateşli piknik sevdalıları, “Mangalımı istediğim yerde yakarım” diyor adeta. Özellikle hafta sonları, özel alan dışında, girişe yakın yerlerde mangal dumanı tüttüğünü görebilirsiniz. O zaman ne yapmalı? Madem özel alan ayrıldı, mangalcıların oraya konuşlanmaları sağlanmalı. Özel güvenlik görevlilerinin uyarı yetkileri yoksa, çare bulunmalı. Örneğin, hafta sonları zabıta görevlileri ormanı ziyaret edebilir... Önemli olan mangal yüzünden bir olumsuzluk yaşanmadan önlem alınması.. (N.B.)

-----

Haberin Devamı

Demek ki gerekiyor
EGE Üniversitesi Hastanesi vatandaş için çözüm üretmiş ama olmamış. Bisiklet park yerine ihtiyaç var demek ki... Murat GÖKERTİ - Bornova İçin Çözümler

TBMM’de kimse karşı çıkmayacaksa CHP maaşlar için neden bekler

-----

BİR ALINTI

Elvan Feyzioğlu’ndan: Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye, endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?” Şems-i Tebrizi

Yazarın Tüm Yazıları