İş bulma sözü verene para isteyene kanma

VATANDAŞI kandırmaya çalışıp havadan para kazanma peşinde olanlar, çeşitli yöntemlere başvuruyor. Bir dönem telefonla aradıklarına kendilerini güvenlik güçlerinden gibi tanıtıp, “Şu/bu terör örgütü hesaplarınızı kullanıyor. Operasyon için bankadaki paranızı çekip bize emanet edin” gibi bahanelerle birçok insanın canı yandı. Tuzağa düşenlerin korku derecesine göre, ev/arsa sattırıldığı bile söyleniyordu.

Haberin Devamı


POLİS-ASKER HEP UYARIYOR
Ancak güvenlik güçleri çeşitli kanallardan, “Asker, polis, savcı sizden para istemez” gibi duyurularla, vatandaşı büyük ölçüde aydınlatmayı başardı, bu tür dolandırıcılıklar azaldı gibi. Bir ara duygu sömürüsüyle, hastalık, yoksulluk gibi yalanlarla vatandaştan para toplayanlar türedi. Ve anlaşılıyor ki, vatandaşı kandırıp para kazanmayı meslek edinenler uslanmıyor, farklı yöntemlere başvuruyor. İki uyarı iletiyorum… İlki İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nden:
İZSU’NUN ADIYLA GİRİŞİM
“Son zamanlarda bazı art niyetli kişilerin vatandaşlarımızı İZSU’da iş bulma vaadiyle dolandırdığı ve bu teşebbüslerin artarak devam ettiği tespit edilmiştir. Vatandaşlarımız ve çalışanlarımızın mağdur olmamaları için bu tür söylemlere itibar etmemeleri önemle rica olunur.” Kurumun tüm işe alım süreçlerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminde yürütüldüğü vurgulanırken, iş başvurularının https://www.izmir.bel.tr/tr/InsanKaynaklari/259 adresi üzerinden gerçekleştiği belirtildi.
KARABAĞLAR’DA YARDIM YALANI
İkinci uyarı Karabağlar Belediyesi’nden. Kendilerini belediye başkan yardımcısı olarak tanıtan bazı kişi ya da kişilerin vatandaşlardan yardım bahanesiyle para istedikleri duyumları üzerine Karabağlar Belediyesi’nden açıklama geldi. Belediyenin yürüttüğü yardım kampanyası bulunmadığı belirtilen açıklamada, “Vatandaşların bu tür olaylarla karşılaşmaları halinde durumu derhal emniyete bildirmeleri gerekmekte olup, kendilerinden yardım talep eden dolandırıcılara itibar etmemeleri önemli rica olunur” denildi.
Sonuç olarak garantili iş sözüyle, yardım bahanesiyle para isteyenlere asla kanmamak, güvenlik güçlerine haber vermek gerek. AMAN DİKKAT, KOLAY GELSİN!


---------------

BİR KINAMA

Haberin Devamı

Herkesin parkına zarar
verenin elleri kırılsın

BUCA’da geçen ay Yıldız Mahallesi’ndeki Şemsiyeli Parkı’nın çeşitli bölümleri yakıldı. Bu kez de herkesin soluklanabileceği, çocukların oynayabileceği çeşitli mahallelerdeki parklarda su fıskiyeleri ve zamanlayıcı su saatlerini kırıldı, salıncak ve banklara zarar verildi.
HALKIN PARASIYLA YAPILIYOR
Halkın vergileri ve yoğun emekle hizmete sunulan parkların sürekli hedefte olduğunu savunan Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Parklar vatandaşın ortak malı. Burada herkesin alın teri var. Bizler hizmete açıyoruz, bakımını yapıyoruz ama kimin parasıyla? Halkımızın parasıyla, hepimizin kazançlarından kesilen vergilerle yapılıyor. İnsan kendi malına nasıl zarar verir“ diyor.

------------

BİR ÇAĞRI

Haberin Devamı

Kalemim elimde
sizleri bekliyorum

ÇEŞME, bu hafta kitap tutkunlarının adresi olacak. Çeşme Kitap Günleri 17-20 Ağustos’ta kale önünde düzenlenecek, yazarlar, kitap sevenler buluşacak. Etkinlikle ilgili olarak, İzmir Koleji (Şimdiki Bornova Anadolu Lisesi) mezunu, ünlü yazar Mehmet Culum’un bir minik duyurusu dikkatimi çekti: “Sonunda Çeşme Kitap Günleri gerçekleşiyor. İmza masamda kalemim elimde sizleri bekleyeceğim.” İlgililere duyurulur...

Yazarın Tüm Yazıları