Çözüm ekibine öneri: Habersiz de turlayın

“Mahalle turunda ilk durak Gültepe...” Hürriyet EGE’deki haberin başlığıydı buydu. İçerik de özetle şöyleydi:

Haberin Devamı

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey yöneticileri, mahalle gezilerine başlamış. Genel Sekreter Vekili Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, Fen İşleri, Ulaşım, Park ve Bahçeler, Zabıta, Çevre Koruma, ESHOT, İZSU yöneticilerinden oluşan grubun amacı, muhtarlıklardan gelen talep, öneri ve şikayetleri dinlemek, sorunları çözmekmiş. İlk durak da Gültepe bölgesindeki mahalleler olmuş.”

ACABA NEDEN BEKLENDİ
İnanın, içim ısındı. İlk aklıma gelen de, “Bugüne kadar acaba neden beklendi” sorusu oldu. Muhtarlıklardan gelen yakınmaların, sorunların birikmesi mi beklenmişti? Bu, üst düzey yöneticilerden oluşan grup, ancak mı toplanabilmişti?
HERKES HAZIRLIKLIDIR
Sonra düşündüm. Doğal olarak bu gezi, o mahallenin muhtarına haber verilerek düzenleniyordur. Belki o mahallenin ileri gelenleri, belediye meclisi üyeleri, vatandaşlar da katılıyordur toplantıya. Gelenlere çay, kahve ikram ediliyordur sorunlar, dertler iletilirken. Belki güzel sohbet ortamı da oluşuyordur.
ÇOK ÖNEMLİ UYGULAMA
Büyükşehir’in üst düzey yöneticilerinin mahallelere gitmesine asla itirazım yok. Dedim ya, bana göre bu tür gezilerde gecikilmiştir. Çünkü, böyle bir yönetici grubunu mahallesinde gören vatandaşlar önemsendiklerini, yalnız olmadıklarını hisseder. Önemsenmek, yalnız bırakılmamak da her insanı mutlu eder. Hele bu gezilerin ardından gidilen mahallenin önemli sorunları çözülürse, mutluluğun dozu giderek artar.
PROGRAM DIŞINA DA ÇIKILMALI
Buraya kadar her şey tamam. Ama minik bir itirazım var. Arada, sırada bu haberli, programlı turların dışına çıkılsa. Bir-iki etkili, yetkili kimseye haber vermeden, kendilerini tanıtmadan da mahallelere gitse, toplu turdan önce ön inceleme yapsa, kötü mü olur? Bence iyi olur. Üst düzey yöneticiler daha donanımlı, sorunları daha özümsemiş olur, turlar da daha verimli geçer gibi geliyor bana. Sonuç olarak, İzmir Büyükşehir’in mahalle turu ekibine kolay gelsin! Bu arada her mahalleden şu çağrıya da hazırlıklı olsunlar: “Bize de buyrun...”

-----

Haberin Devamı


OKURLARDAN GELENLER

Umarım görülür ve ilgilenilir

Haberin Devamı

ÇOK değerli okurların dile getirdiği bazı sorunları özetleyerek sunuyorum. Benim işlevim bu sorunları yansıtarak etkililerin, yetkililerin dikkatini çekebilmek. Onlar görüp de ilgilenirlerse, olanaklar ölçüsünde, gerekeni yaparlar ve sorunlar çözüme kavuşur. Herkese sağlıklı ve sorunsuz yaşam diliyorum. (NB)

-----

YETKİLİ YANITINA YANIT

Gelip gördünüz mü

“Sayın yetkili, 15.07.2016 tarihli 5520193 takip nolu başvuruma, 09.09.2016’da cevap vermiş bulunuyorsunuz. Tabii ki, bu cevap, cevap değil, tamamen baştan savmaktan başka bir şey değil. Bakınız değerli HİM yetkilileri ve bahsettiğim konularla uğraşan yetkililer. Gelip Güzelyalı’nın halini gördünüz mü? 56-76 sokak civarından dolaştınız mı? Şantiyeyi yerinde incelediniz mi?
KİMDİR SORUMLUSU
Poligon’dan arabayla geçmeyi denediniz mi? İnanın imkanım olsa ya kamyonet alacağım ya da cip. Nedir bu kepazelik, kimdir sorumlusu? Acilen bu bölgenin olması gerektiği görünüme kavuşturulmasını istiyorum.
İyi çalışmalar dilerim.
A. Sinan Aksöyek
Güzelyalı (Çukuryalı) 56. Sokak sakini

-----

Haberin Devamı

ARABALIDAN YAKINMA VAR

Biniş ve inişte sıkıntı

ÜÇKUYULAR-Bostanlı arasında çalışan araba vapurlarına otoların iniş ve binişlerinde sıkıntı çekiliyor. Vapurlarla iskele arasındaki büyük kot farkından dolayı özellikle yeni nesil araçların ön kısımları zarar görmektedir. Sürücüler, gereksiz akrobatik hareketlerle otolarını kurtarmaya çalışmaktadır.
GECİKME DE OLUYOR
Bu zorluklar yüzünden vapurlara biniş ve inişlerde zaman kaybedilmekte, gecikmeler olmaktadır. Hidrolik platformlardan, lazer ışıkla yüksekliği ayarlayabilen asansörlü inme-binme rampalarına kadar gelişmiş teknolojik imkanların bulunduğu günümüz dünyasında, böyle bir sakilliğe mecbur kalmak tehlikeli ve İzmir için büyük bir ayıptır.
Nihat Gündüz
(ESİAD Yönetim Kurulu eski Başkanvekili)

-----

Haberin Devamı

1,5 YILDIR SONUÇ ALINAMAMIŞ

Caddenin 200 metrelik
bölümü asfaltlanmadı

ESKİSEFERİHİSAR Caddesi Nisan 2015 tarihinden bu güne kadar asfaltlanmayı bekliyor. Konu ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir ve Güzelbahçe belediyelerine sayısız yazılı ve sözlü başvurularımıza rağmen 1,5 yılda caddenin yaklaşık 200 metre olan bu bölümünün asfaltlanmasını sağlayamadık.
Serhat Onyer

-----

YANLIŞTAN DÖNÜLMÜYOR

Yararsız dikmeler
kaldırılmıyor

KONAK Belediyesi’ne yanlış bir uygulama için başvurularım oldu. Anlaşılan o ki, ilgili kişiler yaptıkları yanlış bir uygulamadan dönmeyi adeta kişisel bir onur meselesi yapmış durumdalar. Sanıyorum bu yüzden, araç park yeri sorunu yaşayan semt halkına zarardan başka hiçbir yararı olmayan 4/1 sokak ile 4/2 sokağın kesiştiği yerde, Mehmet Ali Akman Semt Merkezi’nin karşı köşesindeki o dikmeleri oradan kaldırmamakta hala ısrarcı ve de inatçılar...
KALDIRIM DEĞİL BOŞ ALAN
Dikmelerle kapatılan yerin devamını da zaten araçlar park yeri olarak kullanmakta. Yani dikmeler konularak araçların park etmesinin engellendiği o yer, ilgililerin ısrarla üzerinde durdukları gibi yayaların üzerinde yürüdükleri bir kaldırım filan da değil. Orası bir boş alan.
Ahmet Güngör

-----

Haberin Devamı

ÖZLÜ BİR SÖZ
Ne yaparsan yap, pişman öleceksin. Ya yaptıklarından ya da yapamadıklarından.

Yazarın Tüm Yazıları