Burada herkesin ortak hedefi var

Geçenlerde bir şeylere tanık oldum.

Haberin Devamı


Önce, ‘Barış Manço Oyun Parkı’nda bir grup çocuğun bisiklet eğitimini gördüm, ‘Arkadaşım Eşek’ şarkısı eşliğinde. Sonra aynı çocuklarla ‘Adile Naşit Sahnesi’nde iki çizgi film izledim, patlamış mısır ikramıyla. Ve onları yolcu ettik, birer armağanla...

Gaziemir Sarnıç’ta

Adını daha önce duymamıştım. Sanırım siz de öyle. Burası bir devlet okulu. İleteceğim bilgileri sökerek aldım. Zaten izlenimlerimi de dostum Fedai Ünal’a borçluyum. Yer, Gaziemir Sarnıç’taki 160 öğrencili, 22 öğretmenli Fatih İlkokulu. 2 ana, 2 özel eğitim, 7 ilköğretim sınıfı var.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Halk Eğitim Merkezleri ile işbirliği yapılan “Okulda Hayat Olsun” projesi uygulanıyor burada da. Gaziemir Halk Eğitim işbirliğiyle kadınlara zumba, pilates, el sanatları, ahşap boyama, keçe, halk oyunları kursları veriliyor. 5 genç öğretmene iş olanağı sağlanmış, maaşları Halk Eğitim’den.

Haberin Devamı

Burada herkesin ortak hedefi var


Barış Manço-Adile Naşit

Ve bisiklet eğitimi verilen Türkiye’deki ilk ve tek okul. Bahçede pist var. Önce 35 dakika bisiklet eğitimi veriliyor. Sonra Barış Manço Parkı’nda 25 dakika oyunlar oynanıyor. (Hava bozuk olduğunda bisiklet eğitimi de burada) Adile Naşit Sahnesi’nde 20 dakika patlamış mısır ikramıyla film gösteriminden sonra konuk çocuklar küçük hediyelerle uğurlanıyor. Yakında, etkinliğe katılacak çocuklar hediyelerini kendileri yapacak.

Burada herkesin ortak hedefi var


2 bin 210 öğrenci konuk

Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Usman’ın büyük desteğiyle yapılanlar burasıyla sınırlı değil. Diğer okullara gidilip eğitim ve program tanıtılıyor, oralardan da öğrenciler geliyor. Program 6 Mart’ta başlamış, 23 Mayıs’a kadar toplam 2 bin 210 öğrenci konuk olacak.

Burada herkesin ortak hedefi var


Hurdalar canlanıyor

Okulun sponsoru falan yok. Toplama kereste, hurda demir, artık brandalarla kendileri yapıyor her şeyi. Paletten yapılan sahne perdelerini öğretmenler dikmiş. Çevredeki fabrikalar oyuncak tamiri gibi katkıda bulunuyor. Atatürk Havalimanı yenilenirken açığa çıkan bazı eşyalar da değerlenmiş. Örneğin bilet gişeleri öğretmenlerin çalışma masası olmuş, eski koltuklar koridorlarda.

Haberin Devamı

Burada herkesin ortak hedefi var


İki saat masal dersi

Ve de dersler... Olağanların yanında jimnastik, bisiklet, oyun dersleri var. Ve de sıkı durun, haftada iki saat de masal dersi. Öğrenciler en az beş masal öğrenip anlatmak zorunda… Öğretmenler de masal anlatmak için drama dersi almış. Örneğin okulun müdürü Ertan Beder’in masalı: Küçük Kara Balık...

-----------------------------------------

BİR PORTRE

Keloğlan
Müdür Amca



Fatih İlkokulu Müdürü Ertan Beder, Atatürk Üniversitesi mezunu biyoloji öğretmeni. Celal Bayar Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmış. Evli ve bir çocuk babası, 42 yaşındaki Beder, Karşıyaka’daki evinden okula genellikle bisikletle gidip geliyor. Bu sevgisini herkese bulaştırıyor, öğrenciler anne-babalarına bisiklet aldırıyor. Veliler de bisiklete merak sarıyor. Ana sınıf öğrencileri Beder’e isim takmış: Keloğlan Müdür Amca…

-----------------------------------

ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

Dünya markasından
Türkiye’de bir ilk

Dünyaca ünlü spor ürünleri markası Dekatlon, Türkiye’de ilk kez bir okulu partner, işbirliği okulu seçmiş. Tabii ki, Fatih İlkokulu. Dekatlon, okula yapay tırmanma duvarı kuracak, 2 ve 3’üncü sınıflardan 80 öğrenci eğitilecek. Başka bir sefer de okulda bir ‘spor fuarı’ kurulacak. Öğrencilere farklı spor dalları tanıtılacak. Mayıs ayında da öğrenciler doğa yürüyüşüne götürülecek. Etkinliklerde firma öğrencilere servis, yemek, malzeme gereksinimlerini de karşılayacak.

----------------------------

YENİ HEDEFLER

En önemlisi
spor salonu

Oyun salonlarına kütüphane ve öğrencilerin kendi hediyelerini yapacağı atölye kurma hazırlığı var. Okulun bahçesinde sera kurulacak, ‘Ekolojik eğitim merkezi’ oluşturulacak. Müdür ve öğretmenler okulun yanına bir de spor salonu istiyor. Böylelikle etkinliklerin dört mevsim aksamadan gerçekleşeceğini savunuyor.

--------------------------------------

VE DE SON SÖZ

Gurur verenlere
kolay gelsin

Sarnıç’taki Fatih İlkokulu’nda çok güzel zaman geçirdim. Heyecanlandım, duygulandım ve de çok gururlandım. Çünkü, “İstenirse yapılabiliyor” demenin tam yeri burası. Müdür ve öğretmenler pek vurgulamıyor, ama bana göre karınca, kararınca herkes katkıda bulunabilir okula. Uzun süredir böyle keyiflenmemiştim. Kolay gelsin...

Yazarın Tüm Yazıları