Bugün adaylar konuşuluyordur ama bu uzlaşmayı da görüverin

 24 HAZİRAN seçimiyle ilgili bugün siyasi partilerde ve de kamuoyunda en çok konuşulan konu aday listeleridir mutlaka. Toz dumana karışmıştır, “Listelere kim girmiş kimler girememiş, kim kaçıncı sırada yer almış, kim ithal adaymış, kim kimin adamıymış” falan gibi konuşmalar vardır herhalde. Ben yine de seçimle ilgili dikkatimi çeken iki haberi özetliyorum:

Haberin Devamı


BAŞKANLARIN BULUŞMASI
“Buca’da siyasi parti ilçe başkanları Mustafa Arslan (AK Parti), Kasım Akdağ (CHP), Bekir Arnavut (MHP), Muhsin Temur (SP), Fikret Aktaş (İYİ Parti), Ahmet Kuzucu (BBP) bir yemekte buluşmuş. Başkanlar seçim öncesine kaynak israfının ve çevre, görüntü ile gürültü kirliliğinin önlenmesi, özellikle okullar, hastaneler, ibadethaneler çevresinde daha da özenli davranılması, provokasyonlara dikkat edilip gerginliğe izin verilmemesi konusunda görüş birliğine varmış. İşte başkanların anlaştığı konular:

Bugün adaylar konuşuluyordur ama bu uzlaşmayı da görüverin

ARAÇLARA SAAT KISITLAMASI
- Seçim ofisleri önü haricinde bayraklama yapılmayacak.
- Buca genelinde anons araçları 10.30-20.00 saatleri arasında dolaştırılacak. Araçlar bu saatler dışında dolaştırılmayacak, vatandaşları rahatsız edecek şekilde hoparlörlerle yüksek sesle anons yapılmayacak.
- Seçim çalışmalarının huzur ve barış içerisinde geçmesi için sürekli temas halinde olunacak.
GÜRÜLTÜ VE GÖRÜNTÜYE DİKKAT
Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel de siyasi partilerin ilçe başkanları Uğur Yıldırım (CHP), İsmail Çiftçioğlu (AK Parti), Akif Yılmaz (MHP), Mehmet Yıldırım (İYİ Parti), Zeki Kaya (SP), Emine Akyol (HDP Eş) ile bir araya gelmiş. Toplantıda oy birliğiyle alınan karara göre hastane, okul ve ibadethane yakınlarında gezici araçlarla müzik yayını yapılmayacak, ilçe başkanlıkları ve seçim büroları dışında bayrak, flama, afiş ve pankart asılmayacakmış.”
KEŞKE ÖRNEK ALINIVERSE
Dedim ya, günün gündemi aday listeleridir, sevinenler, küsenlerdir. Ama bana göre keşke Buca ve Karşıyaka’daki siyasi parti yöneticilerinin duyarlılığı, diğer ilçelere, İzmir’e, tüm illere örnek olsa, yayılıverse... Siyasi partilerin genel merkez yöneticilerinin de bu konularda görüş birliğine varmasını diliyorum. İki ilçe yöneticilerin aldığı kararlara uyulmasını da gönülden istiyorum, “Kolay gelsin” diyorum.

-----

SÖZ
SİZİN

Haberin Devamı

BİR İMECE DUYURUSU
Ne güzel dayanışma

MAHALLE esnafından alışveriş edenler, bağışlamak istedikleri ürünün ücreti kadar fazladan ödeme yapar. Esnaf, parası ödenmiş ürünleri tahtaya yazar ya da kendisine verilen askıya asar. İhtiyaç sahibi kişiler, parası ödenmiş ürünlerden ücretsiz alır. Bu sosyal sorumluluk projesine katılmak isteyen esnafın kayıt yaptırabileceği telefonlar: Urla Kent Konseyi (0232) 754 12 68 - Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası (0232) 754 12 29

-----

Haberin Devamı

BİR ETKİNLİK
Nasıl Bir Kültürpark
İstiyoruz Çalıştayı

KÜLTÜRPARK Platformu, 26 Mayıs Cumartesi günü İzmir Mimarlık Merkezi’nde, “Nasıl Bir Kültürpark İstiyoruz” başlıklı çalıştay düzenliyor. Çalıştayda, “Kültürpark’ın bitki dokusu ve hayvan varlığının korunması”, “Kültürpark’ın tarihi ve kültürel değerlerinin korunması”, “‎Kültürpark’ın çevresel etkileşimi”, “Bir kamusal alan olarak Kültürpark’ın yönetimi”, “Kültürpark’ta hangi fonksiyonlar yer almalı” başlıklı atölye çalışmaları düzenlenecek.

-----

BİR GURUR ALKIŞI
Akdeniz’den İzmir’e
üç çevre ödülü

AKDENİZ Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (AKÇAM) Çevre Hizmet Ödülleri’ni alanlar belirlendi. İzmir Kuş Cenneti - Gediz Deltası ekosisteminin korunmasına yönelik çalışmalarından dolayı, “Kuşçu Hoca” diye anılanı Prof. Dr. Mehmet Sıkı “Bilim Hizmet Ödülü” aldı. “Türkiye Ölçeği Çevre Hizmet Ödülü”, okullarda iç çevre kalitesinin artırılmasına yönelik proje ile TMMOB MMO İzmir Şubesi’ne verildi. “Çevre Teşvik Ödülü” için de çevre bilincinin artırılmasına yönelik çalışmalarından dolayı İzmir Anafartalar İlkokulu uygun görüldü. Ödül alanları kutluyorum.

-----

Haberin Devamı

BİR İBRETLİK GÖRÜNTÜ
Her yer çöplük mü

Bugün adaylar konuşuluyordur ama bu uzlaşmayı da görüverin

ERZENE Mahallesi 69 Sokak... Boş alan görmeyelim, hemen çöplüğe çeviriyoruz. (Bornova İçin Çözümler)

-----

BİR TEBESSÜM
Daha nasıl
uyarsınlar

Bugün adaylar konuşuluyordur ama bu uzlaşmayı da görüverin

Sosyal medyadan, anlayana mesaj...

-----

BİR ALINTI

Emine Kantarcı’dan: Senelerdir kendini eleştirip duruyorsun ve hiç bir şey olmuyor. Kendini sürekli onaylamayı dene ve bak bakalım neler oluyor... (Louis L. Hay)

Yazarın Tüm Yazıları