Bu son olsun bu son

27 Mayıs 1960, 22 Şubat 1962, 20-21 Mayıs 1963, 12 Mart 1971, 27 Aralık 1979, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997, 27 Nisan 2007...

Haberin Devamı

Kimi ihtilaldi, kimi silahlı kuvvetler içindeki kaynaşma, kiminde ordu uyardı, e-muhtıra denileni bile oldu. Bunların kiminde çocuktum, kiminde üniversite öğrencisi... Kiminde de gazeteci olarak izledim gelişmeleri. Az da değilmiş hani. Ve 15 Temmuz 2016...

 

SOĞUKKANLILIK ZAMANI
Çoğunluğumuz gibi, televizyon karşısındaydım sabaha kadar, hatta daha da geç. An be an izledim. Meslektaşlarıma, “kolay gelsin” dileklerimi ilettim içimden. Tabii ki, tüm görevlilere de. Saat 02.00 gibi yakınımızdaki camiden sala verildiğinde, şaşırdım. Salayı veren, “valilik talimatıyla meydanlarda toplanalım” diye bitirdi. Sonunda bugüne geldik. Meydanlarda toplanma çağrısı sürüyor. Dilerim bu toplanmalarda herkes soğukkanlılığını korur, sağduyu egemen olur... Konak’taki Saat Kulesi’ne yapılan gibi, sağa sola zarar verilmez.

 

Haberin Devamı


GÜN DEMOKRASİ GÜNÜDÜR
Ve demokrasiye müdahale girişimine karşı çıktı herkes, tek ses oldu. Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü ile noktalıyorum:
“Gün, demokrasiden yana olma günüdür. Yapılanın yanlış olduğu, hiç kuşkusuzdur. Böylesi girişimler çözüm üretmez, sorun üretir ve mevcut sorunları ağırlaştırır. Tüm gelişmiş demokrasilerde çare sivil siyaset içindedir. Dolayısıyla sivil siyasetin her konuya çare bulabilecek şekilde davranması, Türkiye’nin önünü açacaktır.”
Ve en büyük dileğim: Bu son olsun, bu son...

 

-----




Turizmcilere yeni darbe mi

SEZONA zaten parlak girilmemişti. Rusya krizi, IŞİD’in patlamalı saldırıları, özellikle Doğu ve Güneydoğu’da PKK ile mücadele... Turizmciler gerçekten kan ağlıyordu, başta tanıtım ve yeni pazarlara yönelmek gibi, çareler arıyordu. Rusya krizi aşılır gibi oldu, hatta ilk turist kafilesi Antalya’ya geldi bile... Umutlar tam yeşermişken 15 Temmuz patlak verdi. İlk aşamada turizmci endişelenmiştir tabii ki... Dilerim korkulan gerçekleşmez, 15 Temmuz turizme darbe olmaz.

 

-----

Haberin Devamı


Tatil için kriz masası

AMAN kriz deyince başka şey anlaşılmasın. Geçen cumartesi, Kurban Bayramı’nda da 9 günlük tatil olacağını vurgulamıştım. Şeker Bayramı’ndaki uzun tatilde çekilen sıkıntılara değinerek, şöyle demiştim:
“Şeker Bayramı tatilindeki gibi her yer dolar taşar mı, bilemem. İnsanlar alt alta, üst üste plajlara gidip, denize girmeye çabalar mı? Kimi yerde yine su çilesi yaşanır mı? Yatacak yeri boş verelim, yiyecek-içecek sıkıntısı çekilir mi? Yaşanıp görülecek elbette. Ama bir gerçek var. Geçen 9 günlük bayram tatilinden dersler çıkarılabilir herhalde. Yetkililer kolları sıvamalı, 9 günlük tatil için bir tür seferberlik ilan etmelidir. Maksat, tatil kimseye zehir olmasın. Herkese kolay gelsin. (Tatilcilere de.)”
Kurban Bayramı’nda 9 günlük tatil duyulur duyulmaz, bazı beldelerde rezervasyonların başladığı duyuruldu gazetelerde. Ama önlemler de alınmaya başlamış şimdiden. Örneğin Ayvalık’ta “kriz masası” oluşturulacakmış. Ben adını koyamamıştım. Ama bayramda dolup taşması beklenen her yere gerekir: “Uzun tatil kriz masası.”

-----

Haberin Devamı


OKURDAN MEKTUP


Efes Evleri’nden
beklenti: Bol su

KUŞADASI Efes 2-3 Evleri’nden, Hürriyet Okur Temsilcisi’ne su yakınması geldi. Sitede suyun sıklıkla, bazen de uzun sürelerle kesildiği belirtilerek, neden olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bürokratik işlemlerin gecikmesi gösteriliyor. ASKİ’ye abone işlemlerinin nisan ayının sonunda başladığı belirtilen mektupta, tarifelerin kabul edilmesine ve gerekli belgelerin iletilmesine karşın sonuç alınamadığı ileri sürülüyor. ASKİ’ye 3 artezyen kuyusu, su deposu ve altyapının da bedelsiz devredildiği vurgulanarak, “Bol ve sorunsuz su beklentisi” dile getiriliyor. Konunun Kuşadası basınında da yer aldığı belirtildi.

-----

Haberin Devamı

BENCE ÖNEMLİ: Çoğumuzun kötü bir huyu var... Her gördüğümüzü insan sanıyoruz.

-----


Sorunlarınızı, etkinliklerinizi (öncesi-sonrası), dilerseniz görüntüleriyle, iletebilirsiniz. Dertleşmek iyidir, paylaşmak güzeldir.

Yazarın Tüm Yazıları