Boş fakülte binasına yine fakülte geliyor

FOÇA’daki bir gelişmeyi Seyfi Gül’ün haberiyle, “Eski hastane yine hastane olacak” diye aktarmıştım haziran ayında. Dört yıldır boş duran Foça Eski Devlet Hastanesi binasının, “Millet Bahçelerinin Finansmanı Projesinde” kullanılmak üzere bedelsiz olarak Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devrinden vazgeçilmişti. Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi eski hastane binasının yine sağlık hizmeti vermesi için gerekeni yapmaya hazır olduklarını bildirmişti: “Acil servis, ameliyathaneler ve eski diyaliz ünitesinin olduğu kısmı altı ayda, iki aile hekimi, bir uzman hekim ve Toplum Sağlığı Merkezini buraya taşıyacak şekilde restore etmeye, arka bahçedeki yemekhaneyi de 112 merkezi haline getirip Sağlık Bakanlığı’na devretmeye hazırız. Bir ambulansı da hediye edeceğiz.”

Haberin Devamı

 

PROTOKOL İMZALANDI
Yine Seyfi Gül’den bir güzel haber daha geldi, duyuruyor ve anımsatıyorum: “Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Turizm Fakültesi’ni Buca’daki kampüsüne taşıması dolayısıyla boş kalan bina üniversite eğitimi için yeniden kapılarını açacak. Foça Kaymakamlığı, Bakırçay Üniversitesi ve Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı İlçeye sağlık bilimleri konulu fakülte kazandırmak hedefiyle protokol imzaladı.

ADI REHA MİDİLLİ OLACAK
Anlaşmaya göre protokol 20 yıl geçerli olacak, süre uzatılabilecek, fakülte vakfın kurucusu merhum Reha Midilli’nin adını taşıyacak. Bölümü daha sonra belirlenecek fakültenin eğitime hazırlanması için gerekli tadilat, onarım ve yenileme çalışmalarını vakıf yapacak. Öğrencileri yurt sorununun çözümü için, ilçede boş bulunan bazı kamu binalarının devreye alınmasına da çalışılacak.

Haberin Devamı

YİNE O VAKIF DEVREDEYDİ
Vakıf başkanı Ali Haydar Çelebi, Bakırçay Üniversitesi’nin binaya ihtiyacı olduğunu duyduk. Yönetim Kurulu üyemiz Osman Mert ve üniversite yetkilileri anlaşmayı sağladı’ dedi. Osman Mert, üniversiteyle anlaştıklarını, yurt sorununu da çözmeyi amaçladıklarını bildirdi: Su sporları merkezinin tüm tadilatı vakfımız tarafından yapılarak yurt binası olarak kullanılması taleplerimizden biri.’ Foça’da açılacak fakültenin önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesinin hedeflendiği öğrenildi.”
-------------

BİR YARIŞMA

Didim’in güzelliklerini
fotoyla yansıtana ödül

DİDİM Belediyesi’nin düzenlediği, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin yansıtılmasını amaçlayan, “1.Ulusal Didim Fotoğraf Yarışması” başvuruları başladı, 11 Ağustos’a kadar sürecek, sonuçlar 21 Ağustos’ta açıklanacak. Birinciye 6 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 4 bin lira ödül verilecek. Bilgi ve katılım için: https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/yarisma/detay/didim-in- arkeolojik-mirasi-didim-de-turizm-ve-yasam-1-ulusal-fotograf-yarismasi-tr

-----------

BİR ÖZEL ÜRÜN PAZARI

Kadınların el emekleri
aile bütçelerine destek

AYVALIK’a gidenlere ve orada yaşayanlara duyurulur... Ayvalık Belediyesi Mahalleevleri, kadınlara el emeği ürünleri üretme, sergileme ve aile bütçelerine katkı olanağı sağlıyor. Ayvalık’a gezmeye gidenler, tüm yaz aylarında Dr. Fazıl Doğan (At Arabacılar) Meydanı’ndaki Mahalleevleri Pazarı’nda (Perşembe, Cumartesi ve Pazar) günleri bu ürünleri görebilir, alabilir.

Haberin Devamı

BEŞ YERDE ÜRETİLİYOR
Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Beş mahalle evimizde üretilen el emeği ürünler bu pazarda meraklılarıyla buluşuyor. Kadınlar girişimciliği çok yönlü olarak uygulama ve öğrenmenin yanı sıra aile bütçelerine de önemli bir katkı sağlamış oluyor” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları