100’ncü yılda geleceğe yatırım

İZSU Genel Müdürlüğü’nün, “100. Yıl 100 Proje-İzmir’in Geleceğine Yatırım Yapıyoruz” toplantısına katıldım. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet’in 100’ncü yılının projelerinden söz etti.

Haberin Devamı

 


SESSİZ SEDASIZ YÜRÜYOR
Toplantıya ilgi yoğundu, büyük salon da, balkonları da doluydu. Sahnede öncelikle ve en çok dikkatimi çeken, Büyük Atatürk’ün, “Yaşamak demek, çalışmak demek” sözleriydi. Ve Başkan Soyer’den notlarım:
* Kendi şahsi ikballerimiz uğruna gelecek nesillere kurak bir dünya, ülke bırakamayız. İZSU, Akdeniz şehirlerine örnek olacak yenilikçi projeye imza atıyor. Sessiz sedasız yürütülen bu projelerin her biri çok yakında su yüzüne çıkarak, ‘Başka bir su yönetimi mümkün’ anlayışını gösterecek.

50 YIL SUSUZLUK ÇEKİLMESİN
* Türkiye’nin ağırlaşan kuraklık koşullarına rağmen İzmirliyi susuz bırakmıyoruz. İzmir’in su güvenliğini gelecek nesiller için teminat altına alıyoruz. Önümüzdeki 50 yılda tek İzmirlinin susuzluk çekmeyeceği bir altyapı kazandırıyor, gerekli yatırımları bugünden yapıyoruz. Yerin altına yaptığımız yatırımlarla İzmir’in sadece bugününü değil, geleceğini de inşa ediyoruz. Çocuklarımızın ve torunlarımızın yaşamlarını güvence altına alıyoruz.
* Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi sayısı ve kişi başına düşen ileri biyolojik yöntemle arıtılmış su miktarında Türkiye’nin lider şehriyiz. İZSU bünyesinde işletilen tesislerimizin elektrik ihtiyacını, yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayarak düşük maliyetlerle enerji temin ediyoruz.

SULAMA İÇİN ÇİFTÇİMİZE
* Kuraklıkla mücadele kapsamında atık suların geri kazanımı için üniteler kuruyoruz. Elde ettiğimiz ‘A sınıfı sulama suyu’ kalitesinde su, uygun fiyata tarımsal üretim için çiftçimize verilecek.
* İzmir’in yağmur suyu ile kanalizasyon hatlarını birbirinden tümüyle ayıracağız. Tüm atık sular arıtma tesislerimize, yağmur suları ise hiç kirlenmeden doğrudan Körfez’e akacak.

BÜTÇENİN ÇOĞU KÖRFEZ’E
* Tüm projelerin toplam maliyeti yaklaşık 20 milyar lira. Yani, İZSU’nun yatırım bütçesinin yarıdan fazlasını İzmir kent merkezinin on yıllardır bekleyen altyapı sorunlarını çözmek ve çocuklarımıza tertemiz bir Körfez bırakmak için ayırdık.
* Bu şehre ve tüm ülkemize refah, adalet ve özgürlük getirmek için uğraşıyoruz. İzmir halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü bütün bu altyapı yatırımları bu şehirde yaşayan herkesin konforunu bozan toz, toprak ve çamur demek.

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ
* Biz bu şehre makyaj yapmak yerine, sağlığını korumak, yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Göreceksiniz on yılların kronik sorunlarını tamamını çözeceğiz ve bu şehrin binlerce yıllık geçmişinden ilham alarak çocuklarımızın ve torunlarımızın gururla yaşayacakları bir şehri onlara armağan edeceğiz.”
KOLAY GELSİN!

------


BİR DUYURU

Farklı korodan
farklı konser

Haberin Devamı

KARŞIYAKA Kent Konseyi Türk Musikisi Korosu, Şef Begüm Ertaş İncekara yönetiminde 4 Mayıs’ta saat 19.45’te Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde konser verecek. Deprem felaketi nedeniyle repertuvarı değişen Koro’nun, “11 Kara Yazma Benim Adım 19” adlı konserinde farklı konular dile getirilecek.
Depremin acıları, kadına yönelik şiddet, birlik beraberliğin önemi, 19 Mayıs, Mustafa Kemal Atatürk, vatan sevgisi şarkılarla, türkülerle kısacası sanatla anlatılacak. Konser öncesi Kadın Meclisi’nin düzenlediği kursların sergisi gezilebilecek. Ücretsiz konsere tüm müzikseverler bekleniyor.

Yazarın Tüm Yazıları