23 Nisan’a özel Ankara’da 4 mekân

Dünyanın ilk Çocuk Bayramı, çocukları seven ve onlara değer verenler sayesinde bize nasip olmuştur.

Haberin Devamı

23 Nisan’a özel Ankara’da 4 mekân

Bugün 23 Nisan.
İşte size bugüne özel gezi için 4 mekân:
1) Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak sizi bekleyen, 23 Nisan’ın yaşandığı ilk Meclis, Ulus Zafer Anıtı’nın karşısındadır. O günü gözünüzde canlandırmanıza katkı sağlayacak tablolar koridorda, en azından birine bakın, sonra salona girin. Kendinizi Mustafa Kemal Paşa’nın konuşmasını dinleyenler arasında hissedecek, 23 Nisan’a farklı bir tat katacaksınız.
2) Ankara Palas biraz aşağıdadır. 23 Nisan’ın Çocuk Bayramı olduğu, çocuk balolarının en önemli mekânıdır. Duvarlarında mekânda yaşananları gösteren çok güzel fotoğraflar var. Gazoz kapakları savaşı yapan İsmet İnönü’nün çocuklarından, Özden Toker’in ağabeyi Ömer İnönü’yle Atatürk’ün yan yana pozunu kaçırmayın! Gitmeden mutlaka arayın: 508 18 00. Hilmi Aktürk ve Arzu Kocaoğlu yardımcı olacaklardır.
3) Pembe Köşk, İnönülerin evi. Bu köşede dün konuştuk, Çankaya’ya çıkan yoldadır. Dün açıldı, 28 Mayıs’a dek gezilebilir.
4) Oyuncak Müzesi, Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi içindedir.
Çocuklarla gidin andığımız bu mekânlara. Çocukluğunuzu hatırlatacak, belki çocuklarla çocuk olacaksınız.
Bayramımız kutlu olsun.

Haberin Devamı

ATLI BİR OYUN SİZE AMA SALLANAN!

“Kilom uygun, sallanan ata binebilirim!” der misiniz? Günümüzde elektronik oyunların sarıp sarmaladığı çocuklarımız için son derece değişik ve bir o kadar da keyifli bir müze gezisinde sıra: Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi. Türkiye’nin ilk oyuncak müzesidir. Oyuncaklar, gelenekselden yenilere şeklinde sergileniyor. Bir bölüm tahta, teneke veya kâğıt gibi yapıldığı malzemeye göre sınıflandırılmış oyuncaklara ayrılmış. 1800’lü yılların sonlarına dek giden en eski oyuncakların orijinalleri ile arkeoloji müzelerinde sergilenen antik oyuncakların örnekleri de var.
Özellikle 5-12 yaş grupları için rehberli turlar düzenleniyor. “Tema bul” ve “Farklı olanı bul” gibi oyunlar oynatılıyor. Müzenin etkinlikleri arasında drama çalışmaları, artık malzemelerden oyuncak yapımı ve müze afişi hazırlama gibi eğitimler de var.

Yazarın Tüm Yazıları