Yavaş’ın projeleri

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok’un 25 Şubat’taki Proje Tanıtım Toplantısı’nı takip edip 26 Şubat’ta bu köşeden izlenimlerimi yazmıştım.

Haberin Devamı

CHP Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın da 2024-2029 Projeleri Tanıtım Toplantısı’nı takip ettim. İşte izlenimlerim…

Yavaş’ın projeleri

*Toplantı başlamadan önce DJ ve sunucu, salonu hareketlendirdi.

*’Az laf çok iş’ vurgusu vardı.

*Salonda Türk bayrağı dağıtılıyordu, parti bayrağı yoktu.

*CHP’nin ilçe belediye başkan adayları da yoğun ilgi gördü.

*Mansur Yavaş, eşi Nursen Yavaş ile salona cep telefonu ışıklarıyla yapılan gösteri eşliğinde girdi.

*CHP’nin tekrar aday göstermediği Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in Yavaş çiftinin arkasından gelmesi dikkat çekiciydi.

*Geçmiş döneme yönelik eleştirilerin salonda gösterilen kısa film ile verilmeye çalışılması öne çıktı.

Haberin Devamı

*Yavaş’ı izleyenler arasında eski ABB başkanlarından Murat Karayalçın da vardı. Yavaş, sık sık bazı konularda ‘Sayın genel başkanım’ diyerek Karayalçın’a anlatıyormuş gibi konuştu.

*Yavaş, ’Çılgın projelerim yok’ dedi.

*Merak ettiğim konuların başında metro geliyordu. Geçen seçim 58 kilometre metro sözü veren ancak fiilen hayata geçiremeyen Yavaş bu kez, 51.33 kilometre uzunluğunda beş yeni metro projesini yapacağını söyledi.

*30 yaş altı ve sosyal destek alan kadınlara HPV aşısı, bin otobüs, 28 katlı kavşak, dört bulvar ve iki tünel projesi, Sarıyar Barajı’ndan Ankara’ya su taşıma projesi, Bahçelievler 7. Cadde, Tunalı Hilmi Caddesi gibi yerlerin yayalaştırılması vaatleri de öne çıkanlardandı...

 

TURGUT ALTINOK’UN ANNE VE BABASI

Yavaş’ın projeleri

Yavaş’ın projeleri

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok, mal varlığını açıkladıktan sonra ‘baba ve annesinden miras’ konusu çok konuşuldu. Kendisi de Altınok’un hemşehrisi olan Balâlı gazeteci Ajans Haber’den Ümit Kozan, Altınok’un anne ve babası ile ilgili dikkat çeken hazin bir hikâye paylaştı.

Haberin Devamı

*
Turgut Altınok’un babası Hacı Mehmet Altınok ve annesi Zülviye Altınok’un da içinde olduğu umre ziyaretine gidenlerin bulunduğu otobüs, 10 Ocak 1986’da TIR ile çarpışmış. Feci kazada 23 Ankaralı ile vefat eden Altınok çiftinin cenazeleri, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği tarafından Ankara’ya gönderilerek yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verilmiş. Altınok, büyük oğluna da babası rahmetli Hacı Mehmet Altınok’un adını vermiş. Altınok’un Keçiören Belediyesi Gönül Köşkü Huzurevi’ndeki yaşlılara düşkünlüğü ve sürekli onları ziyaret etmesinde de bu olay etkiliymiş…

Yavaş’ın projeleri

 

SİYASİ NEZAKETİN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ

Ankara’da seçimin en centilmence geçtiği ilçe Etimesgut gibi... Ağrı Patnoslular Derneği, Etimesgut’ta iftar yemeği düzenlemiş. Davetliler arasında CHP’nin adayı Erdal Beşikçioğlu ile MHP’nin adayı, mevcut belediye başkanı Enver Demirel de yer almış.

Haberin Devamı

Yavaş’ın projeleri

Besikçioglu’nun farklı masada oturduğunu gören Enver Demirel, yanına giderek ilçe kaymakamı Naci Aktaş ve diğer yöneticilerin olduğu masaya davet etmiş. Beşikçioglu, Demirel ve protokol üyeleri bir masada birlikte iftar yapmış. Siyasi nezaketin güzel bir örneği olmuş...

Yavaş’ın projeleri

 

ADAY OLDUĞU İLÇEDE KENDİNE OY VEREMEMEK

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Çankaya Belediye Başkan Adayı İrfan Değirmenci, oy kaydının Yenimahalle’de olması nedeniyle kendisine oy kullanamayacakmış. İşin kötü yanı TİP Yenimahalle’de de belediye başkan adayı göstermediği için Değirmenci, ilçe belediye başkanlığı için burada da partisine oy veremeyecekmiş. Tam bir güler misin ağlar mısın durumu...

Haberin Devamı

Yavaş’ın projeleri

*

CHP’nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğu seçimde oy kullanamamıştı. Böylece yalnız kalmamış oldu.

 

ADAYLARDAN YANSIMALAR

Farklı partilerden belediye başkan adayları Hürriyet Ankara Bürosu’nu ziyaret ediyor, bazı başkanlarla da dışarıda özel röportajlarda buluşma imkânım oluyor. İşte adaylardan aldığım izlenimler.

Yavaş’ın projeleri

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Duhan Kalkan: Mevcutta Kalecik Belediye Başkanı olarak hayata geçirdiği projeleriyle öne çıkıyor. Emekli general bir babanın oğlu olması, iki lisans mezuniyeti, Ankara Üniversitesi’nde ‘Yerel yönetimler’ dersi veriyor olması da öne çıkan özellikleri.

Haberin Devamı

Yavaş’ın projeleri

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki: Üç dönem belediye başkanlığının ardından bir dönem ara verip tekrar Altındağ’a aday olarak dönüş yaptı. Seçilirse ‘radikal’ kararlarla farklı icraatlara imza atabilir. İddialı geliyor.

Yavaş’ın projeleri

AK Parti Beypazarı Belediye Başkan Adayı Tuncer Kaplan: Mansur Yavaş’ın memleketinde önceki seçimde ipi göğüsleyen bir isim. İki dönem belediye başkanlığı tecrübesiyle kendinden emin. Zor bir seçim süreci olsa da iddialı ve kararlı bir şekilde halkla iç içe kampanyasını yürütüyor.

Yavaş’ın projeleri

CHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı: Geçmişte belediye başkanlığı yaptığı dönemdeki icraatlarının referansı ile hareket ediyor. ‘O projelerin devamı var’ diyerek bu dönem de çalışmaya devam ediyor.

Yavaş’ın projeleri

Memleket Partisi Çankaya Belediye Başkan Adayı Veli Özçelik: Çok doğal bir yapısı var. Mali müşavirlik mesleğinden geldiği için bütçe, vergi ve planlama ağırlıklı konuşuyor. En büyük sıkıntıyı da CHP’den ‘oy bölüyorsunuz’ eleştirileri alarak gördüklerini belirtiyor.

Yazarın Tüm Yazıları