Muştalı EGO şoförü

Olay şöyle: 22 Mart Cuma günü Etimesgut Eryaman Tunahan Mahallesi’nde EGO otobüsü şoförü C.B., yol vermeme yüzünden motosiklet sürücüsü E.N.K. adlı kadın ile tartışıyor. Kadının üzerine yürüyen otobüs şoförü C.B., bu sırada araya giren F.C.K. adlı vatandaşa da elindeki muşta ile saldırıyor.

Haberin Devamı

Şikâyet üzerine Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, EGO şoförü C.B’yi yakalayarak gözaltına alıyor. Kendisinin çok sayıda suç kaydı olduğu da ortaya çıkıyor. Yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor.
*
EGO Genel Müdürlüğü, “Sürücü personelin hatalı olduğu anlaşıldığından derhal disiplin işlemi başlatılmıştır. Süreç hassasiyetle takip edilmektedir” açıklaması yapıyor.
*
Keşke o hassasiyet bu kadar suç kaydı bulunan ve muşta ile otobüsün direksiyonuna geçebilen birisini şoför yapmadan önce de gösterilseydi.

Muştalı EGO şoförü

Muştalı EGO şoförü

 

Haberin Devamı

AKLA ZİYAN ANKETLER

Haftaya bugün yerel seçimin kazananları da kaybedenleri de -resmi olmasa da- belli olacak. Ancak ortalıkta öyle anketler dolaşıyor ki akıllara ziyan. Öyle oranlar var ki bugüne kadar görülmemiş, duyulmamış sonuçlar var. Benden tavsiye; anketler de seçmeni yönlendirme aracıdır, okurken, incelerken, analiz ederken uyanık olmakta fayda var.

Bu ara en çok duyduğum sorular

-Abi Ankara’da seçimi kim kazanır?

-İlçelerde sonuç ne olur?

-İlçelerde değişim olur mu?

-Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dağılım nasıl olur?

 

RAMAZAN’DA DA BİRBİRİMİZE CANDAN BAĞLANALIM

Ankara’da Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı’ndan geçerken, Kızılay’da Güvenpark’tan yürürken, Karanfil Sokak’taki merdivenlerden inerken, Sincan Lale Meydanı’nda dolaşırken, Batıkent metro istasyonundan çıkıp büyük marketlere girerken kırmızı yelekli birilerinin şöyle seslendiğini duyarsınız:

“Kan bağışında bulunmak ister misiniz?”

Muştalı EGO şoförü

Bugünlerde sesleri daha gür çıkıyor çünkü malum Ramazan ayında kan bağışları azalıyor. Böyle olunca stoklarda da kan kontrolü zorlaşıyor.

*

Haberin Devamı

Türk Kızılay’ın “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganıyla başlattığı ulusal bir kan kampanyası var.

*

Bu kampanya Ramazan’da da yoğun şekilde devam ediyor. Türk Kızılay’ın bütün kan bağışı noktaları iftardan sonra da açık oluyor.

*

Haydi siz de hayat kurtaran bu yolculukta kan bağışlayarak desteğinizi esirgemeyin. Ramazan’da da birbirimize gerçek anlamda candan bağlanalım.

NOT: Ankara’daki kan bağışı noktaları ve kan alma saatlerine https://www.kanver.org/ sitesinden de ulaşabilirsiniz.

 

KUĞULARA PATİK

Muştalı EGO şoförü

Kuğulu Park’ta 8 Mart’ta dünyaya gelen beş yavru kuğu başkentlilerin ilgi odağı. Ankaralılar gibi bu yavrular da geçen hafta baharda gelen karın şaşkınlığını yaşamış. Namı diğer ‘Hikmeti Tabiyeci’, sanatçı Onur Bolat, Kuğulu Park’a ‘Lütfen yavru kuğulara patik giydirmeye çalışmayın’ yazısı tasarlayıp asmış. Zaten Ankara’da her kış mevsiminde, hava eksi dereceleri gösterdiğinde “Kuğulu Park’taki kuğular dondu” diye bir goygoy döner. Lütfen kuğuları rahat bırakın...

Haberin Devamı

Muştalı EGO şoförü

Yazarın Tüm Yazıları