442’deki bagaj sorunu yeni otobüslerle çözülecek

Sevgili Hürriyet okurları... Geçen hafta ‘442’den yükselen isyan sesleri’ başlıklı köşe yazımda, EGO’nun 442 numaralı AŞTİ-Kızılay-Esenboğa otobüsleri için Ankaralıların sosyal medyadaki çağrılarına yer vermiştim.

Haberin Devamı

Gelen çağrılar arasında en çok öne çıkan konu ise bagaj sorunuydu.

442’deki bagaj sorunu yeni otobüslerle çözülecekEGO otobüslerine bagajlarıyla binmekte zorlandıklarını belirtenler, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü’nden ‘bagajları yerleştirmek için özel tasarım’ talep ediyordu. Yolculuğun ayakta çekilmediğini belirten yolculardan bazıları da farklı semtlerden Esenboğa’ya otobüs istiyordu. EGO Genel Müdürlüğü, bu yazıma yanıt/açıklama gönderdi.

442’deki bagaj sorunu yeni otobüslerle çözülecek

Şehirler arası tipinde yolcu bagaj kapasitesine sahip 15 adet otobüsün ekim ayında hizmete alınacağını belirten EGO, başka semtlerden sefer konulmasının ise mümkün olmadığını belirtti. İşte gelen açıklama:

Haberin Devamı

BELKO’NUN SÖZLEŞMESİ 4 NİSAN’DA BİTTİ

“Kuruluşumuz EGO Genel Müdürlüğü’nce Esenboğa Havalimanı ile şehir merkezi arasında yolcu transferinin sağlanması amacıyla 442 Havalimanı-Kızılay hat numarası ile güzergâh tahsis edilerek hizmet verilmekteyken, 2013 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararı ile bu güzergâhta 10 yıl süreyle toplu taşımacılık hizmeti, Belediye iştiraki olan Belko Ankara Kömür Asfalt Enerji İnş. San. Tic. Ltd. Şirketi’ne (BELKO) sözleşme imzalanarak devredilmiştir. BELKO tarafından yapılan ihale sonucunda, Ankara Şoförler A.Ş. ihaleyi kazanmış ve bu güzergâhta çalışmak üzere 10 yıllık bir sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme, 4 Nisan 2023 tarihinde sona ermiştir. Aralık 2022 tarihi itibarıyla Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne (DHMİ) Belko Air (Ankara Şoförler A.Ş.) araçlarınca verilen servislerin 4 Nisan 2023 tarihinden itibaren sona ereceği, bu güzergâhta kuruluşumuz araçları ile hizmet verilmeye başlanacağı bilgisi verilerek, araçlarımıza havalimanı içerisinde yer tahsisi yapılması yönünde gerek resmi yazı ile gerekse şifahen talepte bulunulmuş olup, talebimizin uygun görülmediğine dair cevabi bilgilendirmede bulunulmuştur.

Haberin Devamı

442’deki bagaj sorunu yeni otobüslerle çözülecek

EGO 15 UZUN YOL OTOBÜSÜ SATIN ALACAK

Talebimizin uygun görülmemesi, mevcut işletme sözleşmesinin sona ermesi ve yeni işletme sürecinin uzayacağı öngörülerek hizmetin akamete uğramaması için 5 Nisan 2023 tarihi itibarıyla, 442 AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Havalimanı hat numaralı güzergâhta kuruluşumuzun mevcut araçları ile hizmet verilmeye başlanılmış ve vatandaşlarımızın daha ekonomik ve düzenli bir şekilde bu hizmetten istifade etmeleri sağlanmıştır. Kuruluşumuz EGO Genel Müdürlüğü’nce Ankara il sınırları içerisinde hizmet vermekte olduğumuz tüm hat ve güzergâhlarımız ile raylı sistem toplu taşıma ağlarımız, elektronik ücret toplama sistemine (Ankarakart) entegre bir şekilde hizmet vermektedir. Tüm semtlerden şehir merkezi konumunda bulunan AŞTİ ve Kızılay konumlarına ulaşım imkânı mevcuttur. Bu nedenle havalimanından her semte ayrı bir servis düzenlenmesi mümkün görülmemektedir. 442 hat numaralı güzergâhımızda çalıştırılmak üzere şehirler arası tip, yolcu bagaj kapasitesine sahip 15 adet otobüsün Devlet Malzeme Ofisi (DMO) üzerinden alımı yönündeki çalışmalarımızda son aşamaya gelinmiştir. 2023 yılı ekim ayı içerisinde bu araçlarımızla hizmet verilmesi ve böylece vatandaşlarımızın bagaj sorunu çözülerek daha konforlu bir şekilde seyahat etmeleri sağlanacaktır.”

***

Haberin Devamı

Bu durumda EGO’nun 442 numaralı otobüsleriyle Esenboğa’ya gitmek durumunda kalanlar ekime kadar sabredecek...

 

NAKİT ÖDEME İMKÂNI DA GELDİ

Son yazımda 442 için ‘Ankarakart bulamıyoruz’ diyen ve nakit ödeme yapmak isteyen yolcular da vardı. EGO Genel Müdürlüğü onlar için de bir kolaylık sağladı. Ankarakart, temassız kredi kartı ve NFC özellikli cep telefonu bulunmayan yolcuların nakit ödeme yapabilmeleri için EGO’nun şoförlerine Ankarakart tanımlaması yapıldı. Yolcular şoföre 20 TL biniş ücretini nakit olarak ödemesi halinde personele tanımlı Ankarakart’ın validatöre okutulmasıyla elektronik ücret tahsilatı gerçekleştirilebiliyor.

 

 18 NİSAN 2023

 

Haberin Devamı

442’deki bagaj sorunu yeni otobüslerle çözülecek

KEÇİÖREN METROSUNUN DURAKLARINI  GÖSTERGEYE BAKANLIK EKLEYECEK

442’deki bagaj sorunu yeni otobüslerle çözülecek

Bu köşeden 18 Nisan’da kaleme aldığım yazıda Kızılay’a uzatılan Keçiören metrosunun yeni duraklarının vagon içindeki dijital göstergelerde yer almadığına dikkat çekmiştim. EGO Genel Müdürlüğü uzayan hattın kısa kalan göstergesi için de açıklama yaptı. İşte EGO’nun yanıtı:

“Kapı üstü yolcu bilgilendirme led paneller ve araç içi anons sistemleri güncellemesi işleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nce sürdürülen M4 Uzatma Hatları İşi kapsamında yapılması gereken işlerdir. Genel müdürlüğümüzce bahse konu değişikliklerin güncellenmesi gerektiği ilgili bakanlığa bildirilmiştir. Konu kuruluşumuzca takip edilmektedir.”

Yazarın Tüm Yazıları