Düzenli egzersiz yapmanın faydaları

Spor salonlarında veya evde bir egzersiz programı takip etmeden önce bilinçli olmamız adına, sizlere sağlıklı bir şekilde kaslanmanın ve egzersiz yapmanın bilimsel gerçeklerinden bahsedeceğim.

Haberin Devamı

Düzenli egzersiz yapmak ve beraberinde sağlıklı bir beslenme döngüsü kaslarımızı kuvvetlendirir, geliştirir, yeniler ve estetik bir görünüm sağlar.

Vücudun erkeklerde göbeklenme, kadınlarda selülit ve tüm bireylerde kilo verme problemlerini yok eder.

Şüphesiz bu zaten ilk etapta birçoğumuzun ana hedefidir. Ancak ben sizlere dikkatten kaçan diğer faydalarından da bahsedeceğim.

Kalp ve kan dolaşımı sistemini optimum seviyede düzenler. 

Kalbin çok daha sağlıklı çalışmasına yardım eder. Bu sayede olası kalp rahatsızlık riskini azaltır. Örnek verecek olursam, kolesterol oranını azaltması sebebiyle, HDL (iyi kolesterol) oranını yükseltir.

Stres, kalp ve dolaşım rahatsızlıkları, insülin direnci, şeker hastalıkları, kemik erimesi, eklem iltihapları, sindirim problemleri, duruş ve postür bozuklukları, zihinsel ve ruhi bozukluklar, kısmi iktidarsızlık ve cinsel arzu azalması, uyku düzensizlikleri, kronik yorgunluk sendromu, akciğer ve solunum problemleri, kas ve organ zayıflıkları gibi birçok hastalık olasılığını önler.

Haberin Devamı

Bireye, hedef koyma, disiplin, hırs, kendine güven, sabır, azim, fedakârlık, ruh ve beden hakimiyeti gibi özellikler kazandırır.

Kötü alışkanlıklardan korur, kurtulmayı sağlar ve buna karşın metabolizmanın direnç verimliliğini ve beraberinde bağışıklık sistemini artırır.

Sakatlıklar süresince güçsüzleşen vücudun, birçok bölgesinin kuvvetlenmesini ve eski sağlığının kazanılmasını hızlandırır.

Ergenlik ve gelişme çağında düzenli beslenme ile desteklendiğinde sağlıklı kas gelişiminin yanında boy uzamasına da yardımcı olur. İleri yaşlarda oluşabilecek kas erimesi ve birtakım eklem rahatsızlıklarını önler.

Vücut hakimiyetini, dayanıklılığını, solunum kapasitesini, denge ve kondisyonunu artırdığı için, futbol, basketbol, voleybol gibi tüm takım ve bireysel sporların temelidir düzenli egzersiz yapmak ve sağlıklı beslenmek.

Kısacası, bu yaşam tarzını benimsediğiniz müddetçe inanın bana estetik ve fit bir vücuttan çok daha fazla güzelliklere sahip olacaksınız.

Vücudumuz, Allah’ın bizlere verdiği en değerli hediyedir.

Haberin Devamı

Ona iyi bakabilmek ve sağlıklı yaşamaya gayret göstermek de bizim görevimizdir.

 

Yazarın Tüm Yazıları