Bodrum’un imarı İstanbul’a rehber olmalı

Özellikle Bodrum Yarımadası’nda hissedilen deprem ve artçıları, ilçenin ‘imar yapısı’ nedeniyle çok çok hafif atlatıldı. Hafta sonunda gittiğim Adabükü civarında, deprem sonrası devam eden büyük bir artçıyı ben de yaşadım.

Haberin Devamı

On yıllar boyunca onlarca acı deprem hadisesine tanıklık etti memleket insanı. Hafızalarda özellikle Marmara Depremi’nden kalan kareler var. Nasıl silinsin ki? Bodrum’dan o gece çok daha yıkıcı haberler gelebilirdi. Bodrum’daki imar yönetimi ve anlayışının, ilgili bakanlık düzeyinde ve özellikle İstanbul gibi olası bir deprem beklenen metropol yöneticilerine örnek olması gerekiyor. Az katlı ve yapısı sağlam binalar binlerce, belki de on binlerce insanın hayatını kurtardı. İşte o yüzden diyorum ki, Bodrum’un imarı İstanbul’a rehber olmalı. Eminim ki ilgili merciler, gerekli çalışmaları başlatmışlardır.

Bodrumlu’nun yanındayız!

Bodrum’lu kardeşlerimin başına gelen de hani derler ya pişmiş tavuğun başına gelmez. Allah beterinden korusun tabii. İki yıldır turizmin can sıkıcı durumu malum. Bir de üstüne deprem hadisesi eklenince zaten birkaç ay olan yaz sezonunda özellikle esnafın durumu keyif kaçırtan türden. Bundan sadece Bodrum değil, ülke ekonomisi de etkileniyor. Özellikle “Bodrum’dan kaçıyorlar, gidiyorlar” tarzı haberler de ön plana çıkarılınca umutsuzluk daha da artabiliyor.  Doğal bir felakete karşı, yapılarıyla dimdik ayakta duran Bodrum’un ve Bodrumlu’nun yanında olmamız şart. Bu vesileyle yönetim ve imar – iskan işlerinde ki hassasiyetinden ve başarısından dolayı Başkan Mehmet Kocadon da içten bir teşekkürü hak ediyor.

Haberin Devamı

Bodrum’a ‘Lux*’

Hani her şeye inat derler ya, aynen o hesap işte. Turizmimizin içinden geçtiği şu kritik ortamda memleketten giden, gitmeyi düşünenler var mı bilmiyorum ama gelen turizm yatırımcıları da bir hayli fazla. Ne olursa olsun Ege’nin, Bodrum’un sularına ve doğasına güvenleri tam. Mesela geçen yıl korkunç 15 Temmuz öncesinde Bodrum’da kapılarını lüks severlere açan dünyaca ünlü Nikki Beach Resort ve Spa, bu sezon da tıkır tıkır işliyor. Büyük bir coşkuyla geçtiğimiz ay Adabükü’nde boy gösteren Lux* Bodrum Resort da Türkiye’ye güvenen, memleketimize, Bodrum’a sermaye yatıran dünya devlerinden biri. Ağırlıklı olarak Mauritius, Maldivler gibi tropik destinasyonlarda hizmet veren Lux Resort Ailesi, Bodrum’a daha da kalite ve para harcayan ya da para harcamayı seven turist getirecektir orası kesin. Özellikle fazla ayak basılmamış, naturel Adabükü’nü de bu vesileyle biraz daha tanımış olacak gelen turistler. İş hayatındaki başarısını turizmde gerçekleştiren ve Lux Resort’u Bodrum’a kazandıran Murat Akdoğan da ciddi bir teşekkürü hak ediyor elbette. 

Haberin Devamı

Dunkirk! Bir İngiliz tahliyesi

Son dönemde izlediğim en iyi savaş filmiydi diyebilirim Dunkirk için. Hani ‘savaş tüm çıplaklığıyla yansıtılmış’ derler ya aynen öyle işte. Abartısız bir savaş ortamında İngiliz askerlerinin Fransız Normandiyası ’ndan tahliyesini izliyoruz. Bu arada da savaşı hücrelerimize kadar hissediyoruz tabii. Çaresizliğin her an, her yerde olması, göz göre göre gelen ölüm karşısında yapamadıklarımız, afaganlar bassa da gerçekleri izlediğimiz ve hatta bizzat yaşadığımız savaş ortamı... Duygusallığa kaçmadan en küçük bir umut ışığına hasret, tesadüflerle ayakta kalan ya da hayatını kaybeden gencecik erkekler. Dedim ya abartıya kaçmadan, hassasiyetleri yüceltmeyen ve hatta ayaklar altına almayan, sade ve sadece savaşta yaşananlar yansıyor beyaz perdeye. Bir kurşunla, bombayla, bir torpidoyla nihayetlenen yaşamlar. Özellikle İkinci Dünya Savaşı’na yönelik çok savaş filmi izledi dünyalılar ama sanırım Dunkirk’i seyredince diğerlerinden ayrı bir yere koyacaklar. Siz de öyle.    

Yazarın Tüm Yazıları